8 yıllık HDD hakkında

Gerçekten

Gerçekten inanılmaz ben HDD leri hafife almışım dicem ama bu işte bir terslik var ben bilgisayarın hdd kaynaklı yavaşladığını hissediyorum ama değerler %100 çıkıyor
windows hdd ye yüklü ise normaldir , windows için ssd şarttır akıcı deneyim için

Bende bir tane bad sectorlü ve ömrü yüzde 83 olan, üç tane 2.el cctv çıkması olan, bir tane 2003 den kalma bir pcden çıkma olan. Bir tane kaynağını hatırlamadığım, üretim tarihi 2008 olan disk var. İlki dışında hepsi %100 sağlık. Hepsini sorunsuz kullanıyorum. Mekanik diskler ile ilgili kanım, eğer düzgün koşullarda zarar görmeden saklanabilirse, elektrik sorunu falan yaşamazsa sonsuza kadar gidebileceği yönünde.

İnan hiç düzgün kullanmadım sertifikasız uygulamalar oyunlar, artık diğer pc de kesinlikle korsan indirmiyorum.
ondan bahsetmiyorum yani pcnin bakımı falan varsa , çok ağır yüklere girmiyorsa ömrü azalmaz :D korsanda sorun yok güvenilir site kullanıyorsan (türkçe sitelerin %90'ı güvenilir değil %10'u yabancı sitelerden alıyor)

12.08.2015'den beri kullanıyorum bu tosun paşayı, daha bi kere sorun çıkarmadı bana.
1765971502471.webp

1765971543133.webp

windows hdd ye yüklü ise normaldir , windows için ssd şarttır akıcı deneyim için
evet en doğru bu ssd birkere kullandınmı hdd gerçekten yavaş kalıyor işe yaramaz gibi hissettiriyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ondan bahsetmiyorum yani pcnin bakımı falan varsa , çok ağır yüklere girmiyorsa ömrü azalmaz :D korsanda sorun yok güvenilir site kullanıyorsan (türkçe sitelerin %90'ı güvenilir değil %10'u yabancı sitelerden alıyor)
Biliyorum artık korsan oyun oynamıyorum. Ne olursa olsun eğer 2 sene oldu Pc alalı hayla format istemiyor ama korsan kullanısan 6 ayda bir format atmazsan pc yarı yarıya düşüyor hele laptopta

evet en doğru bu ssd birkere kullandınmı hdd gerçekten yavaş kalıyor işe yaramaz gibi hissettiriyor

Biliyorum artık korsan oyun oynamıyorum. Ne olursa olsun eğer 2 sene oldu Pc alalı hayla format istemiyor ama korsan kullanısan 6 ayda bir format atmazsan pc yarı yarıya düşüyor hele laptopta
Korsan oyun oynayan biri olarak diyorum dediğim gibi indirmen gereken yeri biliyorsan 5 yılda format atmazsın sorun olmuyor.

Bende bir tane bad sectorlü ve ömrü yüzde 83 olan, üç tane 2.el cctv çıkması olan, bir tane 2003 den kalma bir pcden çıkma olan. Bir tane kaynağını hatırlamadığım, üretim tarihi 2008 olan disk var. İlki dışında hepsi %100 sağlık. Hepsini sorunsuz kullanıyorum. Mekanik diskler ile ilgili kanım, eğer düzgün koşullarda zarar görmeden saklanabilirse, elektrik sorunu falan yaşamazsa sonsuza kadar gidebileceği yönünde.
Ben gerçekten bunu bilmiyodum HDD saygım arttı

bu programlada okuma yazma testi yapar mısınız?

CryrstalDiskInfo üzerinden kontrol eder misin?
Hocam bu arada bende NİTRO 5 var gerçekten bu kadar iyi bir oyuncu pc görmedim. Birkere sorun çıkarmadı ısıya dayanıklı işlemci var. Sen menlunmusun

Kurtarma yapılmadığı müddetçe diskler iyi bakılırsa sağlam gidiyor ben geçen 500 lük format atarken yanlışıkla biçimlendiridm sonra kurtarınca sağlığı 100 olan okuma yazma iyi olan diskin feriştahı kaydı sağlık 9 oldu bad sectörler vermeye başladı emekliliğe ayrıldı

normal bir hdd için gayet normal sıkıntı yok
geçmiş olsun ama, komik birazda :)

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-12-17 144702.webp
    Ekran görüntüsü 2025-12-17 144702.webp
    29.3 KB · Hit: 9
  • Ekran görüntüsü 2025-12-17 144702.webp
    Ekran görüntüsü 2025-12-17 144702.webp
    29.3 KB · Hit: 8
Son düzenleme:
Korsan oyun oynayan biri olarak diyorum dediğim gibi indirmen gereken yeri biliyorsan 5 yılda format atmazsın sorun olmuyor.
Ya zaten bende kesinlikle affetmem korsan oynarım, biyer de 70 birim olan oyu fiyatı bize 2500 birim olursa kimse korsan kötü diyemez sadece ben yapmamaya çalışıyorum.

Hey yavrum be taş gibi maşallah :hackerman:
nazar değmez İnşallah :D

Bilgisi olanlar yardım ederse sevinirim.
PC satacağım ben 8 yıllık HDD kesinlikle ölüdür diyordum. Hard Disk Sentinel de test ettiğimde sağlığı mükemmel çıkıyor bence bunun imkanı yok hatalı olabilir mi?
HDD de net sağlık yoktur, sektörler sağlamsa sağlık iyidir, bir kısmı bozuk ama yedek sektörler orayı yamaladı ise riskli, yedek sektörler de bitikse direkt bozuk olur. SSD gibi yazdığın veriye göre sağlığına bakmaz.

İyi durumdan bozuk duruma 1 günde geldiğine de şahidim, riskli kısımda kalıp yıllarca çalıştığına da.

reis senin ki direk laptoba takılı windows falan tek disk belli , tabi kullanılabilir ama ssd taksan farkı çok rahat hissedersin slot varsa m2 yoksada sata ssd iyi olur
yok m2 için ssd yeri var sadece 1100 tl iken almadığım 1tb ssd 5 k oldu. Nasıl ileri görüşlüyüm ama

Geri