Nvidia ekran kartı üretimini 2026'da %40 azaltacakmış

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.

nurullahblc66

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
366
Nvidia 2-3 gün önce bu şekilde bir açıklama yapmış. Görüşleri alayım:)

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Nvidia 2-3 gün önce bu şekilde bir açıklama yapmış. Görüşleri alayım:)
O kadar olmayabilir belki ama birgün tamamen piyasadan çekilmesini bekliyorum NVIDIA dan.
Özellikle pandemiden sonra, 2022 ve 2023 ten sonra yapay zekanın popüler hale gelmesi zaten NVIDIA yı dünyanın en büyük şirketi haline getirdi.
Örneğin adamlar 100 Milyar Dolar para kazanıyorsa bunun sadece 8-10 Milyar Dolarını GPU lardan kazanıyor.
Birgün gelecek, GPU piyasasını tamamen Amd ve Intel e bıracak

O kadar olmayabilir belki ama birgün tamamen piyasadan çekilmesini bekliyorum NVIDIA dan.
Özellikle pandemiden sonra, 2022 ve 2023 ten sonra yapay zekanın popüler hale gelmesi zaten NVIDIA yı dünyanın en büyük şirketi haline getirdi.
Örneğin adamlar 100 Milyar Dolar para kazanıyorsa bunun sadece 8-10 Milyar Dolarını GPU lardan kazanıyor.
Ben şirketleri ayıracaklarını düşünüyorum şahsen AI işi patlamazsa. Nvidia/Nvidia G gibi 2 ayak yaparlar. Kâr kârdır %2 olsa bile. O kadar ünü hiçbir şirket bırakmaz.rtx 6000 serisini de ramler devam ederse anca 2028 başına bekliyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Süper işi zaten yalan oldu. Belki superlere ram ilavesi olmadan yaparlar çekirdek felan artırırlar

covidden sonraki en büyük karaborsa gelecek

Ben şirketleri ayıracaklarını düşünüyorum şahsen AI işi patlamazsa. Nvidia/Nvidia G gibi 2 ayak yaparlar. Kâr kârdır %2 olsa bile. O kadar ünü hiçbir şirket bırakmaz.rtx 6000 serisini de ramler devam ederse anca 2028 başına bekliyorum.

Süper işi zaten yalan oldu. Belki superlere ram ilavesi olmadan yaparlar çekirdek felan artırırlar
Ben de bu jadar domine oldukları bir piyasayı kesinlikle bırakacaklarını sanmıyorum ki bırakmaları halinde AI patlarsa NVIDIA da patlar demek olur. Bırakmamaları halinde tekrardan gpu piyasasına ağırlık vererek devam edebilirler

Seni,beni düşüneceklerini hiç sanmıyorum. Adamlar para kazanmanın derdinde. Bak Ram üreticilerine. Bir anda dansöz gibi kıvırdılar. Millet 3 misli para ödemek zorunda kaldı.Üretim yok çünkü.
NVIDIA şu anda ABD hükümeti ile bile anlaşma yapıyor. Eskisi gibi üretim yapmayacak, bu da çok çok fazla yansıyacak millete.
Artık AI diye bir gerçek var. Bunun kısa vadede patlaması biraz zor

Seni,beni düşüneceklerini hiç sanmıyorum. Adamlar para kazanmanın derdinde. Bak Ram üreticilerine. Bir anda dansöz gibi kıvırdılar. Millet 3 misli para ödemek zorunda kaldı.Üretim yok çünkü.
NVIDIA şu anda ABD hükümeti ile bile anlaşma yapıyor. Eskisi gibi üretim yapmayacak, bu da çok çok fazla yansıyacak millete.
Olasılık Hacı, her trendin bir sonu vardır. Belki 5 yıla yeni teknoloji çıkacak , farklı mimaride daha iyi performans verecek ve bunların hepsi çöp olacak bilemeyiz.

Sirketler banka gibi birbirlerine al gülüm ver gülüm yaparak piyasayı tutuyor şu anda. Belli de olmaz. Önümüzdeki 2-3 sene önemli

Şu anda sıkıntı masraf fazla getiri az , bu dengeyi AI da sağlayabilirlerse yürür gider. Yoksa çöker

Ekran görüntüsü 2025-12-20 133738.webp

Bak, geçen bir videoda gördüm bunu. NVIDIA nın gaming tarafındaki kazandığı para, AI dan kazandığın paranı yanında devede kulak.
Bu tablo çok ürkütücü. Bu da özellikle her geçen gün gaming tarafında NVIDIA kartlarının sürekli fiyatların artmasına neden olacak, haliyle zaten giriş-orta segmentte AMD piyasada iyiydi, Intel de devreye girecektir.

Alıntıyı görüntüle
Bak, geçen bir videoda gördüm bunu. NVIDIA nın gaming tarafındaki kazandığı para, AI dan kazandığın paranı yanında devede kulak.
Bu tablo çok ürkütücü. Bu da özellikle her geçen gün gaming tarafında NVIDIA kartlarının sürekli fiyatların artmasına neden olacak, haliyle zaten giriş-orta segmentte AMD piyasada iyiydi, Intel de devreye girecektir.
Evet %7-8 lere düştü. Ama 4 milyar da az para değil, o yüzden şirketleri ayırırlar dedim. Belki de asıl amaçları tamamen streaming'e odaklanmak

Şu anda sıkıntı gecikme olması, bunu iyileştirirlerse herkesi haraca bağlarlar. Kendin bir şey almak istesen de aşırı pahalı olacağından kimse tercih etmez.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri