Hangi ekran kartını almalıyım..?

Reaksiyon skoru
11
Hepinize merhabalar arkadaşlar hayırlı geceler bu gece bu kafa ile uyuyamayacağımı bildiğim için hepinize sormak istedim.
işlemci : ryzen 5 9600x
anakartım : Asus Prıme B650M-A Wıfı Iı Amd B650 Am5 Ddr5 6400
ram : Corsaır Vengeance Rgb 32GB (2X16GB) 6000MHZ Ddr5 C30
psu ise gayet yeterli 2 saattir bakıyorum fakat karar veremedim nvdia yada amd taraftarı değilim her iki kartıda kullandım fakat arada kalarak şu an böyle devam ediyorum hepinizin bilgisini almak içinde gece vakti bir konu açmak istedim bu kasaya uygun olarak sizde 5060ti 16gb mı tercih etmeliyim yoksa 9060xt mi tercih etmeliyim şu an için 5060ti bakıyorum ama bu 9060xt almama engel değil sizin öneriniz nedir ? ayrıca yollayacağım 3 linkte ekran kartı mevcut eğer onaylar iseniz direk uyumadan çekip kafam rahat uyumak istiyorum :)

cevaplar için şimdiden teşekkürler.

ekran kartları için ise 9 taksit olmasından ötürü bunları atıyorum dahaiyi bir seçenek var ise paylaşabilirsiniz.

Windforce ve Shadow modellerinde sorun çok duymuştum. MSI ve Gigabyte olsa da pek önereceğim modeller değiller. Burada PNY almak daha mantıklı gibi ama onun hakkında da bir fikrim yok.

Palit veya INNO da alınabilir. Açıkcası yukarıdaki modeller yerine bunları öneririm. Uygun fiyatlıda ikisi de alınabilecek marka.

INNO'nun tasarımı bir tık kötü duruyor. Ama köklü firmalar tercih edilebilir. Yanlış hatırlamıyorsam arka plaketi de alüminyum (malzeme ne hatırlamıyorum bir tık kafadan sıktım, ama Palit'de bu modelinde plastik oluyor. O yüzden INNO çok daha iyi bir tercih olacaktır) var diye biliyorum. Yine de araştırın.

Windforce ve Shadow modellerinde sorun çok duymuştum. MSI ve Gigabyte pek önereceğim modeller değiller. Burada PNY almak daha mantıklı gibi ama onun hakkında da bir fikrim yok.

Palit veya INNO da alınabilir. Açıkcası yukarıdaki modeller yerine bunları öneririm. Uygun fiyatlıda ikisi de alınabilecek marka.

INNO'nun tasarımı bir tık kötü duruyor. Ama köklü firmalar tercih edilebilir.
9 taksit olarak palit bana da uygun geldi favori olarak ekledim peki 5060ti mı yoksa 5070 yada 9060xt mi öneriyorsun dediğim gibi amd veya nvdia seven birisi değilim benim için sadece bir araç gereç olacak yüksek grafiklerde akıcı oyun oynamak için alıyorum 5060ti dışında önerdiğin bir kart var ise değerlendirebilirim.

9060XT'yi ucuza alacaksan seçmelisin. Anladığım kadarıyla taksit arıyorsun, 9060XT de taksit imkanı var mı? Fiyatı 19k ya alsan taksit olsa güzel fark olur. Öbür türlü 22k üstüne Nvidia derim. 5060 Ti 16gb biraz daha iyi kart üstelik Nvidia yani DLSS'dir şudur budur, diye sıralamaya devam edersek aradaki fark açılır. Bana göre, 5060 ti %5 bazen %10 daha güçlü.
Arada güzel fiyat farkı olmayacaksa yazdıklarından birini al.

Hangisi diye sorarsan hepsi 2 fanlı, üstüne 5060 Ti de pek Vapor Chamber kullanan model yok(belki de hiç yok ama tepe modellerde olması lazım) yani az çok aynı performans gösterecektir, tek fark eden fanlar olur ve ondan dolayıda ses olur. Bana göre sıralama MSI>Gigabyte>PNY olur. MSI en sessizdir, storm fanları iyi oluyor gigabyte'nın da fanları var ama MSI'dan daha iyi olmaz. PNY ise özel adlandırılmış fanı yok. Düz fan, sitesine de bakabilirsiniz, ayrıca PNY'nin sesli çalıştığı söylenir.

5060 Ti diğerlerine göre çok ısınan kart olmasa da soğutması da öyle ahım şahım değil. Bence hepsinde ses duyarsınız o da pny de atıyorum 40 db, gigabye 35 msı da 33 fln olur.

Bu arada üstteki yorumu düzenledim. Arka plaketi dediğim gibiyse INNO alın.

AMD tarafında sürücü sorunları maalesef halen basit kullanıcıyı yoracak seviyede. Bu yüzden pek öneresim gelmiyor. AMD ekran kartları her UE oyununda stutter yaşatabiliyor. Özellikle Fortnite gibi popüler değilse sürücü tarafında iyileştirme ya çok geç geliyor ya gelmiyor. Keza bu konuda Intel işlemcilerin de sıkıntıları var.

Bu arada 5070'de alınabiliyorsa iyi VRAM olayı belki her şeyi en ultra oynayacağım dersen sorun çıkarabilir. Ama şöyle de diyeyim VRAM kötü kullanan da çok oyun var. Bence bu tarz oyunlarda doku kalitesini Ultra yerine High veya orta çekmek görsel olarak oyunu çok da kötü göstermiyor. Hem de VRAM sorunundan kurtuluyorsun. Güncel oyunlar ışıklandırma ve post efektler ile atmosferi güçlendiriyor.

Ben ayrıca bu bellek şişmesinden dolayı yazılım tarafında Nvidia'nın üstün körü VRAM azaltıyoruz dediği şeyin daha da gelişeceğini ve hatta bunun oyun motorlarına da yansıyacağını düşünüyorum. Artık geliştiriciler yüksek dokuları daha optimize şekilde sunmanın yolunu bulamadıklarından, Unreal Engine bence bunda başı çeker reklamını yaparak geliştiricileri kendine bağlayacak. Oyuncu tarafında da çok tepki topladığından buna adım atacaklarına inanıyorum. Ama yine iş geliştiricide bitiyor.

Bu tarafta RT performansı olan Nvidia ve RT'ye yatırım yapmayan AMD var. AMD halen 90K serisinde FSR4 geliştirecek, yazılım sorunlarını çözecek. Evet, yakın zamanda 90K sürücülerini ayırma kararı aldılar. Bu karar ile sürücülerin düzelmesi ne zamanı bulur belirsiz. RT'yi de çoğu AAA oyun kullanacak gibi duruyor, sadece görsel değil başka alanlarda da kullanacaklar. Mesela AC Shadows RT açık geliyor. Burada Nvidia halen önde.

Bu yüzden hem sürücü sorunu öyle çözümsüz bir sorun yok. AMD'de eski veya istikrarlı sürücüye geçsen de başka oyunda sıçıyor falan. Hem de RT tarafında iyi, DLSS4 gayet iyi (kendim kullanıyorum) ve MFG geliyor. MFG hikayeli oyunlarda çok da göze batmadan yüksek FPS veriyor. Yani AMD iyi olsa Nvidia bu kadar pahalıya satmaz. Ben Nvidia almanızı bu yüzden öneririm.

Son düzenleme:
9 taksit olarak palit bana da uygun geldi favori olarak ekledim peki 5060ti mı yoksa 5070 yada 9060xt mi öneriyorsun dediğim gibi amd veya nvdia seven birisi değilim benim için sadece bir araç gereç olacak yüksek grafiklerde akıcı oyun oynamak için alıyorum 5060ti dışında önerdiğin bir kart var ise değerlendirebilirim.
Hocam bütçen yetiyorsa 5070 alman senin için daha iyi olacaktır. %20-30 arası daha fazla fps alırsın 5060ti a göre (oyundan oyuna değişir). Oyun oynadığın çözünürlüğü ve bütceni yazarsan daha mantıklı öneriler yapabiliriz.

Attıkların içinde PNY olanı alman en mantıklı seçim hocam

arkadaşın birisi bu öneride bulundu birde inno3d var ama neden bu içime daha çok sindi 3 iken 4 oldu diyelim sen ne dersin hangisini tercih etmeliyim teşekkürler şimiden
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sistem özelliklerin çok iyi monitör ne kullanıyorsun ve kart için bütçe maks ne kadar
9 taksik olduğu sürece 30k ya kadar çıkabilirim
monitör olarak eksiğim var aoc 144hz bir monitörüm var çokta iyi değil açıkçası ama onuda yakın zamanda değiştireceğim

Hocam bütçen yetiyorsa 5070 alman senin için daha iyi olacaktır. %20-30 arası daha fazla fps alırsın 5060ti a göre (oyundan oyuna değişir). Oyun oynadığın çözünürlüğü ve bütceni yazarsan daha mantıklı öneriler yapabiliriz.
aslında 1920x1080 oynuyorum 144hz bir monitörüm var onuda değiştiririm bunları aldıktan sonra şu an rdr 2 oynuyorum genel olarak ve asetto corsa da direksiyon seti ile oynuyorum ultra grafik ayarlarım var 4060ti ile iyidi fakat 470 8gb ile sorun yaşıyorum bu sebep ile yeni bir ekran kartı bakıyorum

arkadaşın birisi bu öneride bulundu birde inno3d var ama neden bu içime daha çok sindi 3 iken 4 oldu diyelim sen ne dersin hangisini tercih etmeliyim teşekkürler şimiden
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

9 taksik olduğu sürece 30k ya kadar çıkabilirim
monitör olarak eksiğim var aoc 144hz bir monitörüm var çokta iyi değil açıkçası ama onuda yakın zamanda değiştireceğim
Hocam bence PNY olan yine. Çünkü aradaki 1750tl fiyat farkını sadece 3fanlı oluşuna ve (kasanın iyi bir hava sürkilasyonu yoksa) biraz daha serin çalışmasına vermiş olacaksın. Onun dışında herhangi bir performans farkı yok hatta PNY olanın Artırılmış (OC) Frekans'ı 2692 MHz iken palitin ki 2572 MHz.

anladım ben olsam indirimleri kovalayıp minumum rx 9070 vye 9070xt alırdım o paraya
indirim bekliyorum aslında kafamdaki ekran kartları da indirime girdi fakat o sıra tam netleştirmemiştim dediğim gibi 9060xt 5060ti arasındaydım fakat 5070 te şu an cazip geliyor ve yıl bitmek üzere son indirimleri bekliyorum güzel bir şey düşer ise kesin alıp bırakacağım fakat bu gece fazla kafaya taktım ve alıp uyumak istedim aslında :D

Geri