G6 OLED'im Kırıldı Ben de İçini Açtım

Clyde

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
768
Geçenlerde G6 OLED monitörüm maalesef kırıldı. Ben de merak ettim içini açmaya karar verdim. Bir kaç yerde görmüştüm "Samsung OLED monitörlerinde Sıvı Soğutma kullanıyor" diye. Aslında ben bunun yalan olduğunu düşünmüştüm. Fakat içerisinden çıkan o Alüminyum parçayı az önce parçaladım ve içerisinde kimyasal bir su çıktı. Yüksek ihtimalle iPhone 17 Pro'da bulunan Buhar Odası Mantığı ile aynı çalışıyor.

Monitörü eski Webtekno gibi parçalamamı "buradan" izleyebilirsiniz. Ben aşağıya fotoğrafları bırakıyorum.

Öncelikle anakart ile panelin arasına şöyle çok ağır ve aşırı kalın bir (termal ped diyeceğim) yerleştirilmiş.

1766337067044.webp

Panelin hemen arkasında şöyle bir alüminyum blok bulunuyor. Kalınlığı güze çok kalın değil ama yeterli diyebilirim.

1766336962399.webp

Monitörün hemen arkası, metal kısmın altı ise bu şekilde gözüküyor ve içerisinde plastik harici bir katman yok.

1766337216928.webp

Bizim ilk gördüğümüz, dokunabildiğimiz katman ise bu şekilde gözüküyor.

20251221_171923.webp

Son düzenleme:
Geçenlerde G6 OLED monitörüm maalesef kırıldı. Ben de merak ettim içini açmaya karar verdim. Bir kaç yerde görmüştüm "Samsung OLED monitörlerinde Sıvı Soğutma kullanıyor" diye. Tamamen yalan.

Monitörü eski Webtekno gibi parçalamamı "buradan" izleyebilirsiniz. Ben aşağıya fotoğrafları bırakıyorum.

Öncelikle anakart ile panelin arasına şöyle çok ağır ve aşırı kalın bir (termal ped diyeceğim) yerleştirilmiş.

Alıntıyı görüntüle

Panelin hemen arkasında şöyle bir alüminyum blok bulunuyor. Kalınlığı güze çok kalın değil ama yeterli diyebilirim.

Alıntıyı görüntüle

Monitörün hemen arkası, metal kısmın altı ise bu şekilde gözüküyor ve içerisinde plastik harici bir katman yok.

Alıntıyı görüntüle

Bizim ilk gördüğümüz, dokunabildiğimiz katman ise bu şekilde gözüküyor.

Alıntıyı görüntüle
Hocam peki Samsung bizi kandırıyor diye thhye başvursak bir şey çıkma ihtimali var mı dolandırıcılık oluyor bu bildiğin bende özel bir soğutma kullandıklarına dair görmüştüm Samsung sitesinde.

Hocam peki Samsung bizi kandırıyor diye thhye başvursak bir şey çıkma ihtimali var mı dolandırıcılık oluyor bu bildiğin bende özel bir soğutma kullandıklarına dair görmüştüm Samsung sitesinde.
Sitede gösterilen hava kanalları ile ilgili diye biliyorum. İçerisindeki bu plastik kısımda "göya" hava kanalı bulunuyor, içerisinden de tahliye ediliyor diye biliyorum. Sıvı soğutma ile ilgili bir belirti yok. Genel olarak ben kullanıcılardan ya da insanlardan duyuyordum bu mevzuyu.

Affınıza sığınarak bir hatada bulunmuşum onu düzeltiyorum. Sıvı soğutma mantığı iPhone 17 Pro serisinde ki "Buhar Odası" mantığı ile aynı çalışıyormuş. İçerisinden çıkan o "Alüminyum" plakanın içerisinde kimyasal, ya da artık her neyse bir sıvı mevcut. Plakayı köşesinden kesmiştim bir şey çıkmayınca yok demiştim ama bir daha ortasından patlatınca içerisinden sıvı çıktı. Kusuruma bakmayın.

Ekler

• 20251221_203627.webp
    20251221_203627.webp
    1.8 MB · Hit: 24
Affınıza sığınarak bir hatada bulunmuşum onu düzeltiyorum. Sıvı soğutma mantığı iPhone 17 Pro serisinde ki "Buhar Odası" mantığı ile aynı çalışıyormuş. İçerisinden çıkan o "Alüminyum" plakanın içerisinde kimyasal, ya da artık her neyse bir sıvı mevcut. Plakayı köşesinden kesmiştim bir şey çıkmayınca yok demiştim ama bir daha ortasından patlatınca içerisinden sıvı çıktı. Kusuruma bakmayın.
estağfurullah hocam teşekkür ederim bilgilendirmeniz için bende öyle sanmıştım. Bi düşündürdü anlık keklendik mi diye aktarımınız için teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,569
Üyeler
186,751
Son üye
tug1
Geri