OpenAI, 2029a kadar DRAMlerin %40ını satın aldı!!

OpenAI %40ına talep oluşturduysa diğer firmaları düşünmeyin bile :D bildiğim kadarıyla google kendi çipini üretiyor ama nand mı gpu mu tam hatırlamıyorum. Eğer google nand isterse %40+%50 desek zaten kalan payı da diğer AI firmaları alsa 2026 sonunda pc almak hayal olur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

fiyatlara ne zaman yansır bu olay yarın sipariş vercem sinerjiden
bunu tam bilemeyiz zaten fiyatlar artıyor. Kademeli olarak artar eğer 2. bir ai firması çıkıp mesela grok firması dedi ki: bende kalan %60 nand çipinin %30unu alıyorum diye o zaman direk alman lazım :D Ocak gibi tam hissetmeye başlarız yavaştan

Son düzenleme:
Yeni üretim fabrikaları niye açılmıyor arkadaş. Ülke olarak Ram üretmenin tam vakti.

Yeni üretim fabrikaları niye açılmıyor arkadaş. Ülke olarak Ram üretmenin tam vakti.
hocam çok geç kalındı ona. Öyle kolay olsa tayvan, çip üretiminde 1. olmazdı. Çin bile yetişemedi TSMC'ye. :)

Bellek ve ssd ler daha da değerlenecek anlaşılan...
Bu değerleme telefon, ekran kartı, oyun konsolu vb. teknolojik ürünlere de yansıyacak...

Altın yerine belleğe yatırım yapaydık keşke.

OpenAI, 2029 yılına kadar dünya genelindeki ham DRAM plaka üretiminin yaklaşık %40'ını satın almak üzere devasa anlaşmalar yaptı.

AI'ya balon diyenlerin gözü yaşlı. KAYNAK

• 900.000 Wafer: OpenAI; Samsung ve SK Hynix ile yaptığı anlaşmayla, aylık 900.000 DRAM plakası (wafer) üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyor. Şu anki verilere göre, aylık 900.000 wafer üretimi dünya genelindeki toplam DRAM kapasitesinin yaklaşık %40'ına denk geliyor.
Yeteeerrrr yeteeerr, yav rekabet kurumları bunlara ceza kesemiyor mu?
Ülkelerin bunlara önlem alması lazım, bunlara yönelik uluslararası kararlar alınmalı.
Bildiğin piyasayı bilinçli olarak öldürüyorlar bu ne:peeposad:

Piyasa bilincli olarak şişiriliyor diyen arkadaşlar var hala komedi gibi
Şirketiniz var ve bir şirket size gelip diyor ki bu ürünü üretmek yerine bunu daha fazla uret ben senden hepsini satın alacağım? Şirket sahibi neye bakar? Şirket CEO'su neye bakar? şirket çalışanı ise sadece kendine verilen işi yapar diğer herkes Karına bakar ha bu arada rekabet kurumu diyenler DEVLET neye bakar? Daha fazla ürün satışı, daha pahali fiyata ürün satışı = Daha fazla gelir adamlar ddr5 fiyatlarina zam yapıyoruz uretmiyoruz demiyor bant daraltıyor

vallahi bilerek yapıyorlar ya bu kadar talep var iken üretimi arttırmıyoruz demek dümdüz borsa manipülasyonu yapıcaz ama susun demek gibi bune artık yeter ya

Arkadaşlar yorumum RAM ler için değil de AI için olacak. Makine Mühendisi olarak AI ile ilgili düşündüğüm tek şey var. AI ile iş yapabilen insan olursanız, AI kullanımı aşırı iyi bilen biri olursanız gelecekte yönetilen değil yöneten olacaksınız. Demedi demeyin. Bi ara aklıma gelirse hortlatırım.

Arkadaşlar yorumum RAM ler için değil de AI için olacak. Makine Mühendisi olarak AI ile ilgili düşündüğüm tek şey var. AI ile iş yapabilen insan olursanız, AI kullanımı aşırı iyi bilen biri olursanız gelecekte yönetilen değil yöneten olacaksınız. Demedi demeyin. Bi ara aklıma gelirse hortlatırım.

Konu açarsan daha iyi olur. Aklına geldikçe konuyu yükseltirsin.

Geri