Sizce hangi anakart ?

surgical

80+
Reaksiyon skoru
85

İşlemci r7 7800x3d

Son düzenleme:

b850 10 faz - b650 11 faz. Kağıt üstünde b650 daha avantajlı duruyor tabi ama b850 de en güncel B çipset. Seçim sana kalmış.

Mosfet soğutucusunun bol olması ve güç beslemesi daha iyi olsun diyorsan b650.
Güncellik benim için daha ön planda olsun diyorsan b850.

(ikisinin de işlemci desteği konusunda bir farkı yok, bütün am5 işlemcileri takabilirsiniz.)

chipset ve portlarından dolayı b850 derim
Ne avantaj sağlar bunlar bana hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

b850 10 faz - b650 11 faz. Kağıt üstünde b650 daha avantajlı duruyor tabi ama b850 de en güncel B çipset. Seçim sana kalmış.

Mosfet soğutucusunun bol olması ve güç beslemesi daha iyi olsun diyorsan b650.
Güncellik benim için daha ön planda olsun diyorsan b850.

(ikisinin de işlemci desteği konusunda bir farkı yok, bütün am5 işlemcileri takabilirsiniz.)
Fazlar işlemciyi daha mı iyi besler dogrumuyum ?

X3D takacaksanız B850 yonga seti baya stabil çalıştırmakta. onun dışında B650 ile B850 arasında Pci giriş hızları farklı olacaktır. kısaca ssdniz desteklerse çok yüksek hızlar alırsınızda piyasada zaten Gen4 ssd nin tüm hızını kullanacak oyun veya birisi yok :D

X3D takacaksanız B850 yonga seti baya stabil çalıştırmakta. onun dışında B650 ile B850 arasında Pci giriş hızları farklı olacaktır. kısaca ssdniz desteklerse çok yüksek hızlar alırsınızda piyasada zaten Gen4 ssd nin tüm hızını kullanacak oyun veya birisi yok :D
Max 10 k fiyatla önerdiğiniz bir başka anakart var mı

Max 10 k fiyatla önerdiğiniz bir başka anakart var mı
https://share.google/KrfsTSjZoR29CyWS

eğer kasanız ATX destekleyen kasaysa MAtx olduğundan küçük ve garip duracaktır ama piyasadaki en iyi anakartlardan biris olduğunu söleyebilirim. 11 faz ile 7800x3D besleyecektir ve B850 yonga seti ilede stabil çalışacaktır. bütçenizi esnetebilirseniz farklı modellerede bakabilirim.

arkadaşlar bende msi b650 pro m b var ryzen 5 7600 kullanmaktayım anakartı değişip değişmemek arasında kararsızım işlemci değiştirmeyi düşünüyorum nasıl bir yol izlemem gerek anarkart 7800x3d yada 9800x3d gibi islemcileri base halde tutar mı

Ne avantaj sağlar bunlar bana hocam

Fazlar işlemciyi daha mı iyi besler dogrumuyum ?
Faz sayısı güç beslemesini ifade ediyor. Ne kadar yüksek olursa işlemci o kadar rahat beslenir, işlemci tavsiyeleri de buna göre belirleniyor. 8 fazlı a620 anakarta 9950x3d işlemci takmakla 18 fazlı x870 anakarta 9950x3d takmak aynı şey değildir takdir edersiniz ki :D

https://share.google/KrfsTSjZoR29CyWS

eğer kasanız ATX destekleyen kasaysa MAtx olduğundan küçük ve garip duracaktır ama piyasadaki en iyi anakartlardan biris olduğunu söleyebilirim. 11 faz ile 7800x3D besleyecektir ve B850 yonga seti ilede stabil çalışacaktır. bütçenizi esnetebilirseniz farklı modellerede bakabilirim.
Butcem max 10. K anakart için maalesef ve kafam e atx çok küçük duracaktır

Faz sayısı güç beslemesini ifade ediyor. Ne kadar yüksek olursa işlemci o kadar rahat beslenir, işlemci tavsiyeleri de buna göre belirleniyor. 8 fazlı a620 anakarta 9950x3d işlemci takmakla 18 fazlı x870 anakarta 9950x3d takmak aynı şey değildir takdir edersiniz ki :D
Teşekkürler elinize sağlık b850 ile 7800x3d uyumlu olur mu sorun yaşamam sanırım

arkadaşlar bende msi b650 pro m b var ryzen 5 7600 kullanmaktayım anakartı değişip değişmemek arasında kararsızım işlemci değiştirmeyi düşünüyorum
En giriş seviye b650 anakartlardan biri. Hangi işlemciye geçeceksiniz ?

Butcem max 10. K anakart için maalesef ve kafam e atx çok küçük duracaktır

Teşekkürler elinize sağlık b850 ile 7800x3d uyumlu olur mu sorun yaşamam sanırım
Hiçbir sorun olmaz. Yerinizde olsam b650 tercih ederdim. Tek eksisi bir önce ki nesil çipset olması. Eski çipset olması kötü olduğu anlamına gelmez, kağıt üstünde b850'ye göre oldukça başarılı duruyor. Maxsun'un yeni anakartları da piyasaya girdi bakmak isterseniz, küçük istemiyorsunuz sanırım ama bir inceleyin isterseniz, baya yakışıklı ve şık bir anakart.

Geri