Tasarım ve oyun için sistem toplama

Reaksiyon skoru
1
Merhabalar yeni bir sistem toplamak istiyorum. Bütçe olarak tam belli değil fakat kapayabildiğim kadar uyguna yani en fiyat performans ürünleri seçmeye odaklıyım. Tasarım öğrencisiyim ve sistemi ara ara BLENDER , AFTER EFFECTS , PREMIERE PRO , PHOTOSHOP , ILLUSTRATOR gibi uygulamalarda kullanacağım. Ek olarak asıl amacım oyun oynamak ve özellikle sürekli oynadığım 2 oyun var ESCAPE FROM TARKOV ve RUST. Bu iki oyun optimizasyon olarak dünyadaki en kötü oyunlar listesinde üst sıralarda sanırım, bu 2 oyunda uzun süre boyunca iyi performans verecek bir sistem toplamak istiyorum. Parçaları tek tek alacağım ve farklı sitelerden olabilir. Bu konuda yardım ederseniz ve öneri yaparsanız sevinirim.

2K Monitor alıp bu sistemi 2K da kullanmayı düşünüyorum.

Sistem parçalarında RGBnin hiç bir önemi yok benim için yani ışıktır görüntüdür fazladan para vermek istemiyorum bunun yerine uygun olan ve daha stabil, daha performanslı çalışan ürünleri tercih etmek istiyorum.

Anakart :
Henüz fikrim yok önerilere açığım.
Ram : Kingston Fury Beast 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 Aldım.
İşlemci :
Ryzen 7 9800x3d almayı düşünüyorum (değişebilir)
Ekran Kartı :
Bilgim olan bi konu değil. 5070ti düşündüm fakat tüm önerilere ve bilgilere açığım.
Depolama : Samsung Evo 970 Plus (500gb) Aldım. Ekstra olarak 1TB daha farklı bir M2 ssd almayı planlıyorum.
Kasa : Hiçbir fikrim yok
Psu : Hiçbir fikrim yok
İşlemci Soğutucu : Hiçbir fikrim yok

Şuan sadece ram ve ssd satın alabildim. Diğer parçaları yavaş yavaş indirim oldukça almayı planlıyorum.

parça parça ayırabileceğiniz bütçeyi yazarsanız daha iyi olur

parça parça ayırabileceğiniz bütçeyi yazarsanız daha iyi olur
Yavaş yavaş alacağım için tam kestiremiyorum ama şu civarlarda olabilir

Anakart : 10-15k
Ekran Kartı : Max 55k (daha düşük olursa çok daha iyi olur)
İşlemci : 20-25k
Ssd : 5-10k

Kalan psu kasa ve soğutucu parçaları için 10-20k arası.
Parçalar arası bütçe değişimi olabilir.

anakart olarak almışken x870 modelleri bakılabilir
ekran kartı dediğiniz gibi 5070ti olabilir daha az veriyim derseniz 9070xt olabilir ama render için nasıl bilmiyorum
işlemci 9800x3d iyidir
ssd samsung 990pro olabilir
sıvı soğutma arctic 3 360 olabilir
kasa tamamen zevk meselesi
psu da seçilen ekran kartına vs. göre en son 750-850w modeller arasından seçilebilir

anakart olarak almışken x870 modelleri bakılabilir
ekran kartı dediğiniz gibi 5070ti olabilir daha az veriyim derseniz 9070xt olabilir ama render için nasıl bilmiyorum
işlemci 9800x3d iyidir
ssd samsung 990pro olabilir
sıvı soğutma arctic 3 360 olabilir
kasa tamamen zevk meselesi
psu da seçilen ekran kartına vs. göre en son 750-850w modeller arasından seçilebilir
Öncelikle vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.

Ekran kartı kısmında msı asus gigabyte gibi markalarla diğer markaların arasında ciddi bi fiyat farkı var. Pny , palit ve onlar gibi markalardan almak mantıklı mı? Genelde bulunduğum bölge yazın sıcak oluyor. Eğer çok bir fark yoksa ve arıza vb gibi durumlarda sorun yaşanmıyorsa bu markaları tercih etmeyi düşünüyorum.

Soğutucu konusunda ise bu sisteme illaki sıvı soğutma mı gerekir yoksa hava soğutma ile de aynı işi yapabilir miyim?

Öncelikle vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.

Ekran kartı kısmında msı asus gigabyte gibi markalarla diğer markaların arasında ciddi bi fiyat farkı var. Pny , palit ve onlar gibi markalardan almak mantıklı mı? Genelde bulunduğum bölge yazın sıcak oluyor. Eğer çok bir fark yoksa ve arıza vb gibi durumlarda sorun yaşanmıyorsa bu markaları tercih etmeyi düşünüyorum.

Soğutucu konusunda ise bu sisteme illaki sıvı soğutma mı gerekir yoksa hava soğutma ile de aynı işi yapabilir miyim?
marka takıntınız yoksa pny palit gibi markalar daha mantıklı kesinlikle kendim de palit kullanıyorum uzun zamandır.
soğutma konusunda net bir şey söyleyemiyorum mesela attığım hava soğutma 7800x3d yi soğutabiliyor ama 9800x3d yi soğutabilir mi emin değilim https://www.gaming.gen.tr/urun/4076...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/

marka takıntınız yoksa pny palit gibi markalar daha mantıklı kesinlikle kendim de palit kullanıyorum uzun zamandır.
soğutma konusunda net bir şey söyleyemiyorum mesela attığım hava soğutma 7800x3d yi soğutabiliyor ama 9800x3d yi soğutabilir mi emin değilim https://www.gaming.gen.tr/urun/4076...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/
marka takıntım yok fakat insan fiyatta neden bu kadar fark var diye düşünmüyor değil. İster istemez biraz daha kalitesiz algısı oluşturuyor. Şimdiye kadar msi ve asus dışında bir kart kullanmadım. Pny, palit, , gainward, inno3d bu markaların listelenmiş en uygun kartlarını almak mantıklı mı yani? Alınacaksa hangisi tercih edilmeli veya giriş seviyesi 5080 ile bu kartların çok performans farkları var mı?

ve bir sorum daha var 5070ti ile sistemi topladığımda sanırım 850w psu gerekli, bu durum 5080 olsaydı değişir mi?

marka takıntım yok fakat insan fiyatta neden bu kadar fark var diye düşünmüyor değil. İster istemez biraz daha kalitesiz algısı oluşturuyor. Şimdiye kadar msi ve asus dışında bir kart kullanmadım. Pny, palit, , gainward, inno3d bu markaların listelenmiş en uygun kartlarını almak mantıklı mı yani? Alınacaksa hangisi tercih edilmeli veya giriş seviyesi 5080 ile bu kartların çok performans farkları var mı?

ve bir sorum daha var 5070ti ile sistemi topladığımda sanırım 850w psu gerekli, bu durum 5080 olsaydı değişir mi?
her kartta seviyeler olur mesela asustan örnek veriyim dual giriş seviye rog strixler üst seviye denebilir
mesela asus dual 50k olursa rog strix 70k
bütçen 50k olursa palit-pny vs 45k olur gidip palit pny almak daha mantıklı
5080lerle arasında fark var evet
750w psu 5080 için bile yeterli ben öyle ileriye yatırım olur diye 850w önerdim

her kartta seviyeler olur mesela asustan örnek veriyim dual giriş seviye rog strixler üst seviye denebilir
mesela asus dual 50k olursa rog strix 70k
bütçen 50k olursa palit-pny vs 45k olur gidip palit pny almak daha mantıklı
5080lerle arasında fark var evet
750w psu 5080 için bile yeterli ben öyle ileriye yatırım olur diye 850w önerdim
önerdiğiniz bir model var mı? veya özellikle önermediğiniz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,518
Üyeler
186,900