Intel i9-12900KF işlemciye hangi anakart uyumludur?

Reaksiyon skoru
4
Merhaba. Ben yeni bir işlemci ve anakart satın alacağım fakat bunların uyum sağlayıp sağlayamadığını anlayamadım. Lütfen bana yardımcı olun.

Yeni alacağım işlemci:

Intel Core i9-12900KF

Ayrıca bu işlemciye DDR4 ram takılır mı?

Yeni alacağım Anakart:
Asus TUF Gaming B760M-Plus

Merhaba. Ben yeni bir işlemci ve anakart satın alacağım fakat bunların uyum sağlayıp sağlayamadığını anlayamadım. Lütfen bana yardımcı olun.

Yeni alacağım işlemci:

Intel Core i9-12900KF

Ayrıca bu işlemciye DDR4 ram takılır mı?

Yeni alacağım Anakart:
Asus TUF Gaming B760M-Plus

Uyumlu olur lakin K serisi bir işlemciye ve hele ki İ9'a B760 almak hiç mantıklı değil. En azından Z serisi bir anakart bakın.

Hocam performans açısından sorun yaşar mıyım yani çok mu ısınır bu anakartta işlemci. Hız aşırtma falan yapmayacağım.
OC yapmayacaksanız K serisi neden alıyorsunuz ki? Bir anlamı kalmıyor pek de. İşlemci ısınmaz zaten anakart ısınır yükten dolayı. B serisi bir anakart maksimum 180 - 200W görür zaten muhtemelen o işlemci. Anakartın ısınacağını sanmam.

Hocam performans açısından sorun yaşar mıyım yani çok mu ısınır bu anakartta işlemci. Hız aşırtma falan yapmayacağım.
Yani tak çalıştır mantığıyla olur ama Yusuf hocamın da dediği gibi bu seviyede bir işlemci almışken bence de Z düşünülmeli. Ferrari motoru alıp orta segment araba şasisine koymak gibi

msi pro z790 cok tatlı olur

Geri