OYUN ESNASINDA BİLGİSAYAR DONUP KALIYOR.

otoksoy

80+
Reaksiyon skoru
10
Bilgisayarım oyun oynarken anında donup kalıyordu, ekran donuyor, hiç bir tuş işlemiyor resetlenmesi gerekiyordu. Bilgisayarcıya bıraktım, ekran kartından dedi. Ekran kartım 6700xt idi, gittim rtx5050 aldım yine aynı hatayı verdi, donuyor ediyor ve bugün bu hatayı aldım. Nasıl düzeltebilirim, başına gelen var mı?

Ekler

• ebc26fb0-f4bf-4682-a6f3-8f238c93d270.webp
    ebc26fb0-f4bf-4682-a6f3-8f238c93d270.webp
    629.3 KB · Hit: 45
  • 5c1ee4ee-835d-4307-a7e9-fbd109921008.webp
    5c1ee4ee-835d-4307-a7e9-fbd109921008.webp
    655.5 KB · Hit: 44
Bilgisayarım oyun oynarken anında donup kalıyordu, ekran donuyor, hiç bir tuş işlemiyor resetlenmesi gerekiyordu. Bilgisayarcıya bıraktım, ekran kartından dedi. Ekran kartım 6700xt idi, gittim rtx5050 aldım yine aynı hatayı verdi, donuyor ediyor ve bugün bu hatayı aldım. Nasıl düzeltebilirim, başına gelen var mı?
6700xt yi bırakıp 5050 alman kötü olmuş :D sorun ram olabilir , ssd olabilir çok düşük bir ihtimal işlemci de olabilir OCCT ile test etmen gerek.

Sorun büyük ihtimalle RAM uyumsuzluğu veya Bozuk SSD. Önce XMP kapatıp dene.
Ekran kartı dendi, değiştirdim aynı sorunu yaşadım. Demin bir arkadaşın tavsiyesi ile cmd üzerinden scf/scannow ile ilerledim. Bozuk dosyalar tespit edildi onarıldı dedi. Tekrar oyuna girip deneyeceğim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

6700xt yi bırakıp 5050 alman kötü olmuş :D sorun ram olabilir , ssd olabilir çok düşük bir ihtimal işlemci de olabilir OCCT ile test etmen gerek.
Tamamen bilgisarcıya güvenerek iş yaptım, sorun çözülse gözümde olmazdı ama şuan sorun kartla da alakalı değil, karta da boşa para vermiş olduk.

Birinci olay bir programdan olabilir, yetki verilmemesi, çakışması fln, windows hesabın yönetici mi? belki değilse yine bir şeyler yapmanı engelleyebilir.

Ekran kartı dendi, değiştirdim aynı sorunu yaşadım. Demin bir arkadaşın tavsiyesi ile cmd üzerinden scf/scannow ile ilerledim. Bozuk dosyalar tespit edildi onarıldı dedi. Tekrar oyuna girip deneyeceğim.

Tamamen bilgisarcıya güvenerek iş yaptım, sorun çözülse gözümde olmazdı ama şuan sorun kartla da alakalı değil, karta da boşa para vermiş olduk.
Format denedin mi ? sanki windows bozulmuş gibi.

Düzelmezse yarın onu da deneyeceğim, tüm çareleri deniyorum. Belki başına gelmiş biri vardır diye destek almak istedim
Dümdüz çökme değil seni bir program veya programlardan dolayı hata alıyorsun gibime geldi windows bir şekilde bozulmuş olabilir.
Formattan önce şuna bakabilirsin.

Eğer bir uygulama yüzünden ise clean boot da olur, belki görmene yardımcı olur. Olay görüntüleyicisinde ne yazıyor? permit/izin fln diyor ise o uygulamaya izin vermemiş de olabilirsin.

Eğer bir uygulama yüzünden ise clean boot da olur, belki görmene yardımcı olur. Olay görüntüleyicisinde ne yazıyor? permit/izin fln diyor ise o uygulamaya izin vermemiş de olabilirsin.
Hiç birine bakamıyorum. Hiç bir tuş işlemiyor, mouse bile oynarmıyor. Verdiği hata bu

Dümdüz çökme değil seni bir program veya programlardan dolayı hata alıyorsun gibime geldi windows bir şekilde bozulmuş olabilir.
Formattan önce şuna bakabilirsin.
Bu yolları denedim, cmd komut yazdıktan sonra bozuk dosyalar tespit edildi, düzeltildi dedi. Büyük ihtimalle bir yerde yazılımla alakalı bir bozukluk oldu, düzeltildi. Deneme aşamasında devam ediyorum z

Geri