Zotac ekran kartı inceleme

engin147

80+
Reaksiyon skoru
21
Bütçe
30000
Merhaba arkadaşlar 1 ay önce sıfır kapalı kutu Zotac Twin Edge 5060 Ti 16 GB satın aldım kartın sıcaklığıyla ilgili pek bir şikayetim yok stres testinde bile 67 dereceyi gördü en fazla biraz fiyatı uygun diye bu markayı tercih etmiştim bir tık coil whine oluyor oyunlarda ama rahatsız edecek derecede değil bu yüzden servisle uğraşmak istemedim her kartta görülüymş bu sorun o yüzden sizce bu model kart iyi midir yoksa satıp üstüne biraz daha ekleyip 5070 mi alsam görüşleriniz nedir?

zotac kötü diyenler olduğunu gördüm hocam o yüzden midem bulanmadı değil biraz o yüzden böyle bi konu açmak istedim.
Ağzı olan konuşuyor nesi kötü olabilir kartların hepsi referans tasarım geliyor markalar üstüne soğutma bloğu ve fan koyuyor 5060ti kaç w çekiyor zaten ne kadar ısınabilir sorun yaratabilir ki zotac uzun süredir piyasada

Ağzı olan konuşuyor nesi kötü olabilir kartların hepsi referans tasarım geliyor markalar üstüne soğutma bloğu ve fan koyuyor 5060ti kaç w çekiyor zaten ne kadar ısınabilir sorun yaratabilir ki zotac uzun süredir piyasada
marka olarak asus vs msi kadar iyi midir? hocam peki ilerde bize sorun yaşatma durumu olurmu diğer markalara nazaran

marka olarak asus vs msi kadar iyi midir? hocam peki ilerde bize sorun yaşatma durumu olurmu diğer markalara nazaran
Msi o kadar rezil modeller çıkarabiliyor ki öp başına koy zotacı, o paraya gidip alacağın ventusdan hayır gelmeyecek, marka takıntısını bırakın ekran kartlarının hepsi aynı sadece üstlerindeki soğutma farklı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Gereksiz şekilde takıntı haline getirmişsin bunu satıp 5070 almaya kalksan çok zararın olur yapma

Msi o kadar rezil modeller çıkarabiliyor ki öp başına koy zotacı, o paraya gidip alacağın ventusdan hayır gelmeyecek, marka takıntısını bırakın ekran kartlarının hepsi aynı sadece üstlerindeki soğutma farklı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Gereksiz şekilde takıntı haline getirmişsin bunu satıp 5070 almaya kalksan çok zararın olur yapma
insanın aklını karıştırıyolar işte hocam zotac markasını ilk defa kullanıyorum ben o yüzden tereddüt ettim biraz ondn dolayı sormak istedim ilerde bize sorun çıkartırmı çıkartmazmı kalitesi nasıldır çok bilmiyrm o yüzden böyle bi endişe içerisinde girdim.

insanın aklını karıştırıyolar işte hocam zotac markasını ilk defa kullanıyorum ben o yüzden tereddüt ettim biraz ondn dolayı sormak istedim ilerde bize sorun çıkartırmı çıkartmazmı kalitesi nasıldır çok bilmiyrm o yüzden böyle bi endişe içerisinde girdim.
Sana diyorum ki tüm ekran kartları aynı, asus msi alsanda bir şey değişmeyecek

Çoğu kartta aynı problemler var. Sadece çok sessiz ortamda dinlersen o fan sesini alıyorsun.

Açıkçası asus 3070 dual kullandım. Aşırı ısınıyordu. Bakım vb yapınca bir nebze iyiydi. Ama mesela farklı model 3 fanlı yada 2 fanlı kartlar daha az ısınıyordu.

Her markanın bazı modelleri coil yapıyor yada daha fazla ısınıyor.

Zotac uzun yıllardır var. Hepsi genelde aynı ürün ama işte kimisinde arkada metal braket var. Kimisinin fanı iyi vb. Kimisi de marka diye pahalı :).

Fps değerlerinden memnunsan, ısılar normalse ve garantisi devam ediyorsa kafana takacak bir durum yok hocam.

Çoğu kartta aynı problemler var. Sadece çok sessiz ortamda dinlersen o fan sesini alıyorsun.

Açıkçası asus 3070 dual kullandım. Aşırı ısınıyordu. Bakım vb yapınca bir nebze iyiydi. Ama mesela farklı model 3 fanlı yada 2 fanlı kartlar daha az ısınıyordu.

Her markanın bazı modelleri coil yapıyor yada daha fazla ısınıyor.

Zotac uzun yıllardır var. Hepsi genelde aynı ürün ama işte kimisinde arkada metal braket var. Kimisinin fanı iyi vb. Kimisi de marka diye pahalı :).

Fps değerlerinden memnunsan, ısılar normalse ve garantisi devam ediyorsa kafana takacak bir durum yok hocam.
Şimdilik takmıyorum artık hocam ısı değerleri oyunda maximum 53 54 ü görüyorum stres testinde de 65 ten yukarısını görmedim şu an kasamdaki fanları eskidiği için ses yapmaya başladılar 4 adet kasaya argb fan alıcam sessiz model bakıyorum ama bulamadım Bi türlü bana tavsiye edebileceğiniz fan varmıdır hocam sessiz ve argb olan

Zotac 5070 ti Solid kullanıyorum bende, 2150-2400 RPM arası bütün fanlar için geiger sayacına benzer sürtme benzeri bir ses geliyor, 1070 den beri bu sorun bazı modellerinde oluyormuş Zotac'ın, redditte falan bayağı konusu var, 65 derece ve 1700 RPM üzerine hiç çıkmadığı için fan ayarıyla ne kadar ses yaptığını bir deneyeyim derken aldıktan 3-4 ay sonra farkettim bir kontrol et istersen sende.

Zotac 5070 ti Solid kullanıyorum bende, 2150-2400 RPM arası bütün fanlar için geiger sayacına benzer sürtme benzeri bir ses geliyor, 1070 den beri bu sorun bazı modellerinde oluyormuş Zotac'ın, redditte falan bayağı konusu var, 65 derece ve 1700 RPM üzerine hiç çıkmadığı için fan ayarıyla ne kadar ses yaptığını bir deneyeyim derken aldıktan 3-4 ay sonra farkettim bir kontrol et istersen sende.
Ekran Kartı fanlarımda sorun yok hocam kasa fanlarımı değiştircm onun için tavsiye edebileceğiniz 120mm argb fan varmı diye sormak istedim 4 adet alıcam kasadakileri çıkarıp onları takıcam

Ekran Kartı fanlarımda sorun yok hocam kasa fanlarımı değiştircm onun için tavsiye edebileceğiniz 120mm argb fan varmı diye sormak istedim 4 adet alıcam kasadakileri çıkarıp onları takıcam
Bende yok zannederken fan hızı ayarını denediğimde farketmiştim ondan söyleyeyim dedim ne olur ne olmaz kontrol et diye, markayla ilgili karşılaştığım tek sorun bu olduğu için paylaşmak istedim. Corsair RS 120 öneririm 1100 RPM civarına kadar bayağı sessiz, sonrası bayağı sesli ama 1100 RPM de bile üflemesi gayet yeterli geldi bana, Thermalright TL-C12 V3, V2 ve M12 de kullanıyorum, bu üçünden M12 görüntü olarak mükemmel dursa da şahsen üflemesi aşırı zayıf geldi, V3'ü F/P olarak önerebilirim V2 ile herhangi bir fark hissetmedim varsa o da tercih edilebilir ama ikisinde de 800 RPM üzerinde ses gelmeye başlıyor, o hızda da yine fena olmayan bi üflemesi var ama 850 RPM de bile ses hissediliyor.,üfleme olarak sanki aynı RPM de corsair daha sessiz ve iyi geldi, ama V3 ve V2 nin 800 RPM deki sesi ile RS 120 nin 1100 RPM'i aynı ses ve RS 120 hem 800 RPM de hem de doğal olarak 1100 RPM de daha fazla üflüyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,192,108
Üyeler
189,216
Son üye
Ebzowie
Geri