Hocam slot değiştikten sonra fps değerlerin nasıl değişti oyunlarda mesela bende de 4090 var ama Valorantta falan 400-480fps arası alıyorum çok daha fazla olması gerekirkenGen 5 pcie slotlu bir anakart alıyorsun ve sorun çözülür gibi senin anakartta 4.0
Alıntıyı görüntüle
Valoranttaki FPS değerlerin işlemcine daha çok bağlı bir durum.Hocam slot değiştikten sonra fps değerlerin nasıl değişti oyunlarda mesela bende de 4090 var ama Valorantta falan 400-480fps arası alıyorum çok daha fazla olması gerekirken
4090 olması pek önemli değil L3 cache belleği ne kadar büyük o önemli 5700x3d 7500x3d 7600x3d 7800x3d 9800x3d sana şöyle söyliyim benimle aynı fpsi alıyorsunHocam slot değiştikten sonra fps değerlerin nasıl değişti oyunlarda mesela bende de 4090 var ama Valorantta falan 400-480fps arası alıyorum çok daha fazla olması gerekirken
Valo fps'i örnek verdim performans genel olarak düşük ve nasıl düzeltirim falan bilmiyorum yani4090 olması pek önemli değil L3 cache belleği ne kadar büyük o önemli 5700x3d 7500x3d 7600x3d 7800x3d 9800x3d sana şöyle söyliyim benimle aynı fpsi alıyorsun![]()
e hocam benim de aynı sistem alttaki gibi ve pcie 5.0 x16 destekliyor ve benim de %60 civarı kullanım. bazen %100 oluyor bazen 40'a falan iniyor neden öyle4090 olması pek önemli değil L3 cache belleği ne kadar büyük o önemli 5700x3d 7500x3d 7600x3d 7800x3d 9800x3d sana şöyle söyliyim benimle aynı fpsi alıyorsun![]()
gpu z ile baktığında ne görüyorsun değeriValo fps'i örnek verdim performans genel olarak düşük ve nasıl düzeltirim falan bilmiyorum yani
Anakarttan gen kullanımı otoda ise yük bindirmeyince daha düşük gen çalışır o yüzden düşük görürsün ne yapsın gpu chrome açarken fullesin miha yok karta güç binmiyormuş o kadar fazla yüklenince çözdüm
yok o kadar değil onu istemem de oyundayken de fullensin ya fps 140 falan olabilecekken 60'da kalıyor bir de %1 lowlar bazen 10'a falan düşüyor o can sıkıyorgpu z ile baktığında ne görüyorsun değeri
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Anakarttan gen kullanımı otoda ise yük bindirmeyince daha düşük gen çalışır o yüzden düşük görürsün ne yapsın gpu chrome açarken fullesin mi![]()
10a düşmesi mantıklı değil hangi oyunda böyle oluyor anakart işlemci ekran kartın her şeyin iyiyok o kadar değil onu istemem de oyundayken de fullensin ya fps 140 falan olabilecekken 60'da kalıyor bir de %1 lowlar bazen 10'a falan düşüyor o can sıkıyor
gpu z ne onu bile bilmiyorum ya brogpu z ile baktığında ne görüyorsun değeri
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Anakarttan gen kullanımı otoda ise yük bindirmeyince daha düşük gen çalışır o yüzden düşük görürsün ne yapsın gpu chrome açarken fullesin mi![]()