Realhas the Great
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 37,276
Kesinlikle Nvidia yazmasa intel b580 önerirdim konuda ismi geçen tüm kartları tokatlar
Güzelim ben seni engelleyim sen kendi yağında kavrul, belli ki kafa açacaksın.Ne kullandığımı bilmene gerek yok da konuya kesinlikle Nvidia ve en az 12GB VRAM lazım dememin üzerine hem 8GB hem AMD olan kartı önerince pek mantıklı gelmedi işte. Diğer kartlar başta yoktu o mesajda ama onlar da 6GB zaten.
650W kurtarmaz mı? 20K ya aşırı üst düzey kartlar olmuyor zaten yeter diye düşünmüştüm o yüzden. İşlemci şimdilik iş görüyor ilerde yeni nesil intel çıkınca ona geçerim ya da anakart değiştirmeden i5-i7 yaparım büyük ihtimalle.iyi ekart için, işlemcini ve sanırsam psu da değiştirmen gerekecek. hatta sistemin intelmiş anakart bile değiştirmen gerekebilir o serinin i9 günü kurtarmazsa.
Cuda lazım yoksa pek dert değil de.Kesinlikle Nvidia yazmasa intel b580 önerirdim konuda ismi geçen tüm kartları tokatlar
20K denebilecek bir bütçem var ama işlemci gibi başka şeylere de harcamak için ne kadar ucuza kapatırsam o kadar iyi benim için.
Kartlara ikinci el bakıyorum ve duruma göre yurtdışına gidecek bir tanıdıktan da isteyebilirim. Ona göre düşünebilirsiniz. Alacağım kartın kesinlikle Nvidia olması ve en az 12GB olması lazım ama o da biraz sınırda kaldığı için ben olmuşken 16GB olsun rahat edeyim diye düşünüyorum. Bunlara uygun ne önerirsiniz?
Yapay zekaya sorduğumda RTX 3060 al fazlası gereksiz diyor katılır mısınız?
Biraz daha ucuza 4060Ti 16GB bulsam nasıl olur iş yapar mı? İlerde 12GB yetmez diye ona da hazırlıklı olmak istiyorum biraz da.20K paranız var ise Nvidia tarafında RTX 4070, AMD tarafında ise RX 7800 XT alabilirsiniz. Aşağısına para vermeye değmez. İlle de Nvidia alacaksanız kesinlikle 4000 serisi alın. 3000 serisi DLSS 4 desteklemiyor, Frame Generation yok, vram sorunu var vs vs...
nvidia olup 12gb vram kart istiyorsun aklıma 11gb vram ile gtx1080ti geliyor ucuz sayılabilecek. psu yetebilir emin değilim. işlemcin ile ekart dar boğaz yaşa.650W kurtarmaz mı? 20K ya aşırı üst düzey kartlar olmuyor zaten yeter diye düşünmüştüm o yüzden. İşlemci şimdilik iş görüyor ilerde yeni nesil intel çıkınca ona geçerim ya da anakart değiştirmeden i5-i7 yaparım büyük ihtimalle.
3080in 12GB si de var aslında ama nükleer reaktör gibi kart ya hiç girmeyim ona PSU yetmez falan şimdinvidia olup 12gb vram kart istiyorsun aklıma 11gb vram ile gtx1080ti geliyor ucuz sayılabilecek. psu yetebilir emin değilim. işlemcin ile ekart dar boğaz yaşa.
alabileceğin kartlar
gtx1080ti 11gb
rtx2080ti 11gb
rtx3060 12gb
rtx3080 10gb (saçma vram varayrıca pahalı kalabilir ve işlemci beslemez psu da sanıyorum öyle)
rtx4060ti 16gb
rtx4070 12gb
nvidia bu yıl revize edilmiş rtx3060 çıkaracakmış, istersen onu bekle. fiyatı iyi olabilir belki3080in 12GB si de var aslında ama nükleer reaktör gibi kart ya hiç girmeyim ona PSU yetmez falan şimdi
3060 ve 4060Ti çok mantıklı geldi bana en son onlara bakacağım sanırım. 4070 ve 2080Ti de bakayım ama 1080Ti desteği bitmişti sanırım ona da gerek yok gibi.
Gördüm onu ama o konuya da yazmıştım 8GB olanı gelir onun şu bellek krizinde 12GB koymazlar.nvidia bu yıl revize edilmiş rtx3060 çıkaracakmış, istersen onu bekle. fiyatı iyi olabilir belki
nvidia gddr7 geçtiydi ya, ellerinde gddr6 bellekleri kaldıysa 12gb olarak çıkarabilir. kartın pcb ile oynarlarsa 10gb da olabilir . şimdilik bekleyip göreceğiz.Gördüm onu ama o konuya da yazmıştım 8GB olanı gelir onun şu bellek krizinde 12GB koymazlar.
5050 satıyor aslında GDDR6 ile niye ona indirim yapacağına 3060ı bir daha çıkarmaya çalışıyor anlam veremedim bir de neden 3060 da 4060 falan değil bakalım ne yapacaklarnvidia gddr7 geçtiydi ya, ellerinde gddr6 bellekleri kaldıysa 12gb olarak çıkarabilir. kartın pcb ile oynarlarsa 10gb da olabilir . şimdilik bekleyip göreceğiz.
doğru 5050 aklıma gelmemişti. 3060 ile alakalı illa partnerlerinde veya nvidia da eritemediği bileşenler kalmıştır diye düşünüyorum. krizi fırsata çevirip, emektara pasta & cila çekip piyasa sürecekler5050 satıyor aslında GDDR6 ile niye ona indirim yapacağına 3060ı bir daha çıkarmaya çalışıyor anlam veremedim bir de neden 3060 da 4060 falan değil bakalım ne yapacaklar![]()
20k bütçen var 16gb kart arıyorsun ve nvidia olsun istiyorsun yani pek mümkün değil.8GB den kurtulmak için kart değiştiriyorum zaten minimum 12GB olması şart o yüzden, hatta 12 yeter mi ondan da emin değilim sınırda kalacak büyük ihtimalle o yüzden olmuşken 16 olsa daha iyi olur sanki. Yine de model olarak 12GB olanlar mantıklıysa ona da bakarım.