Scroll Attıkça kasadan ses geliyor?

Wakamela

80+
Reaksiyon skoru
1
Selamlar yaklaşık bir ay önce farklı farklı yerlerden aldığım bilgisayar parçaları ile bir kasa topladım. Kablolamaları ve fanları da düzgünce yerleştirmeme rağmen bir şey fark ettim, browserda ya da herhangi kayabilen bir ekranda scroll attıkça "tiz" bir ses oluşuyor (Coil Whine olma iht yüksek), aynı şekilde cs2 ekranındayken de çok ses geliyor alttab atınca ses kesiliyor. Sizce bu nedir, çözüm için önerisi olan var mı?

Selamlar yaklaşık bir ay önce farklı farklı yerlerden aldığım bilgisayar parçaları ile bir kasa topladım. Kablolamaları ve fanları da düzgünce yerleştirmeme rağmen bir şey fark ettim, browserda ya da herhangi kayabilen bir ekranda scroll attıkça "tiz" bir ses oluşuyor (Coil Whine olma iht yüksek), aynı şekilde cs2 ekranındayken de çok ses geliyor alttab atınca ses kesiliyor. Sizce bu nedir, çözüm için önerisi olan var mı?
Tam olarak hangi parçadan geliyor anlayabiliyor musunuz?

bende de rahatsız edici bi tiz ses var. bendeki anakart bobinlerinden geliyo. baya inceledim baktım yapacak bişe yok 7800x3d üst segment olunca boşta özellikle bobinlerde degesizlik olduğu için tiz bi ses yapıyo

coil whine muhtemelen

Tam olarak hangi parçadan geliyor anlayabiliyor musunuz?
yok valla ayırt edemedim, dinliyorum ama ekran kartı gibi geliyor...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bende de rahatsız edici bi tiz ses var. bendeki anakart bobinlerinden geliyo. baya inceledim baktım yapacak bişe yok 7800x3d üst segment olunca boşta özellikle bobinlerde degesizlik olduğu için tiz bi ses yapıyo
i5 14600k
gigabyte rtx 5070
msi 750Bronz psu
msi b760 gaming plus

şeklinde topladım ama scroll attıkca ses geliyor cız cız rahatsız ediyor

i5 14600k
gigabyte rtx 5070
msi 750Bronz psu
msi b760 gaming plus

scroll attıkça gelmesi biraz garip. bide hocam niye intel

scroll attıkça gelmesi biraz garip. bide hocam niye intel
desktop performansı ve workstatin performansı daha iyi, iyi soğutmayla daha da iyi çalışıyor sorunsuz olarak. Model eğitiyorum, ufak render falan yapıyorum o yüzden.
Sadece oyun amaçlı alsam amd alır geçerdim işlemcide

desktop performansı ve workstatin performansı daha iyi, iyi soğutmayla daha da iyi çalışıyor sorunsuz olarak. Model eğitiyorum, ufak render falan yapıyorum o yüzden.
Sadece oyun amaçlı alsam amd alır geçerdim işlemcide
bilinçli kullanıcı söz konusu olunca laf yok.

i5 14600k
gigabyte rtx 5070
msi 750Bronz psu
msi b760 gaming plus

Ekran kartına undervolt yapmayı denediniz mi

oyundayken yüksek güç tüketince o ses çıkıyorsa biraz kısmayı deneyebilirsiniz

oyundayken yüksek güç tüketince o ses çıkıyorsa biraz kısmayı deneyebilirsiniz
açıkçası denemedim ama browserda scroll atarken güç çekmesi de ilginç o kadar. Performans kaybı olmasındansa kulaklık takılmayı tercih ederim ki genelde duymuyorum çok basic kulaklıksız isem rahatsız ediyor

açıkçası denemedim ama browserda scroll atarken güç çekmesi de ilginç o kadar. Performans kaybı olmasındansa kulaklık takılmayı tercih ederim ki genelde duymuyorum çok basic kulaklıksız isem rahatsız ediyor
Ekran kartından sıkıntı olmazda psudan geliyorsa o ses sıkıntı olabilir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,183,340
Üyeler
187,819
Son üye
ozzyhy
Geri