Evde Nasıl Kendimi Korumayı Ve Dövüşmeyi Öğrenirim?

Hocalarım cevaplarınız için teşekkür ederim. Bu konuya vakit ayırmanız bile çok kıymetli benim için. Her birinizin yorumunu okudum. Ben bir karar aldım. Önce evde biraz kardiyo egzersizler ve jimnastik hareketleri yapıp esnekliğimi geliştirip ondan sonra dövüşe başlayacağım.

1768222673859.webp

dostum dövüş sanatları yerine nefsi müdafaa amaçlı bir silah edinmek daha mantıklı
Arada Akilli basinda birinide gormek guzel XD (!)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dini bir konu açmışlar bence ilk dövüşünü o adamla yapsın. Adamı iyice hamur yapmak lazım akıllanması için. :D
Bu konuyla O arkdasin veya konu'nun ne alakasi var ?? Yani ynalis anlamayin zaten orada verdiginiz cevaplardan ve beni yanitimi bile anlamayip cevirerek cevap verdiginiz'de zaten en kadar bos biri oldugunuzu dusunmeye baslamistim Simdi ise Kesin emin oldum.

Bu konuyla O arkdasin veya konu'nun ne alakasi var ?? Yani ynalis anlamayin zaten orada verdiginiz cevaplardan ve beni yanitimi bile anlamayip cevirerek cevap verdiginiz'de zaten en kadar bos biri oldugunuzu dusunmeye baslamistim Simdi ise Kesin emin oldum.
Pratikte denemek lazım bence dövüş adamla.

Merhaba hocalarım, sormak istediğim soru başlıktaki gibidir. Evde Nasıl Kendimi Korumayı Ve Dövüşmeyi Öğrenirim? Bir öneriniz var mı? Önerdiğiniz oynatma listesi vs. Ben bir kanal keşfettim lakin yaptığı hareketlerin %90'ınını yapamıyorum. Mesela altta birkaçını bırakacağım yapamadıklarımı yani. Onun harici yumruklarım falanda çok kötü ve güçsüz. Dövüş öğrenmek istemememin sebebi ise, biliyorsunuz dışarda artisti egoisti kekosu serserisi çok kendimi korumayı bilmem lazım. Sadece ben değil herkes bilmeli. Neyse önerdiğiniz bir kanal var mı veyahut oynatma listesi.

Yapamadığım hareketler:
Yani Acikcasi Dovus sporlariyla Aram Yok ama Esnek bir vucud cok ise yariyor dovuste hocam Yani dovus icin Salo'nuna falan gitseniz daha iyi olur galiba devletin vardi bedava veya asiri ucuz bu tarz dovus yuzme vs. gibi spor dersleri verdikleri yerleri genlik bilmem neydi ynalis hatirlamiyorsam (sadece istanbulda'da olabilir bilmiyorum her yerde varmi yok mu)

Neyse Ama Onerim En azindan Dovuse vs. gitmeden once Evde kendinizi esnetmeniz olacaktir yasiniz ne kadar genc ise esneme imakaniniz o kadar artiyor O videolarda gordugunuz veya gormediginiz daha bir cok iyi,guclu ve belkide havali XD Hareket icin Esnek bir vucut gerkli yoksa bacaginizi 90 derece acip Tekme atmak isterseniz ilk bideodakine benzer o zaman Yere yapisirsiniz

Kisaca bence once evde esneme hareketleri vs. yaparak esneyin (YT'dan ,Esneme,Spor programlarindan, ve AI'dan yardim alaarak yapin bu sayede daha dogru ve hizli sonuca varabilrisiniz aksi takdirde tek bir vvideo veya uyguluamaya bagli kalirsaniz sikinti olabilir)
Ayrica esnekligi gelistirirken evde Vucut'ta gelistirmeye calisabilirsiniz boylece en azindan vurduguuz tekme veya yumruk daha etkili hale gelir vs....

hayır ciddiyim bana akrabamdan kalan kelebeğim var,mesela arkadaşla gidiyorum bir keko çevirse bana sallasa ben anakonda gibi daha büyüğünü sallarım işte,devlet bize silahı öcü gösteriyor sonra bir bölümde 491 kişinin vurulup öldürüldüğü diziye izin veriyor,anlamıyorum

devlet tüm vatandaşlarını silahlandırmak zorunda,ukraynaya bakın zaten birbirlerini yiyorlar natoya girsek de kurtulsak diye bakıyorlar avrupa ise bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın kafasında

rusyanın ukraynadaki işi bittikten sonra zaten finlandiyaya dönmez,adamlar zamanında dayağını yemiş,başka geniş bir cepheyi lojistikleri kurtarmaz
ya baltık devletlerine girecek
ya da gürcistan'a

ondan sonra balkanları panslavizm deyip tekrar toparlamayı çalışırlar

ondan sonra sırtını balkanlara veren ruslar kuzeyden 3 ayrı cephe açar bize istanbul boğazları/trakya+karadenizden çıkarma+karstan girerler
o vakit artık tetik çekeceğinize selfie çekersiniz

akdeniz bölgesini istila edenleri saymıyorum bile

hayır ciddiyim bana akrabamdan kalan kelebeğim var,mesela arkadaşla gidiyorum bir keko çevirse bana sallasa ben anakonda gibi daha büyüğünü sallarım işte,devlet bize silahı öcü gösteriyor sonra bir bölümde 491 kişinin vurulup öldürüldüğü diziye izin veriyor,anlamıyorum

devlet tüm vatandaşlarını silahlandırmak zorunda,ukraynaya bakın zaten birbirlerini yiyorlar natoya girsek de kurtulsak diye bakıyorlar avrupa ise bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın kafasında

rusyanın ukraynadaki işi bittikten sonra zaten finlandiyaya dönmez,adamlar zamanında dayağını yemiş,başka geniş bir cepheyi lojistikleri kurtarmaz
ya baltık devletlerine girecek
ya da gürcistan'a

ondan sonra balkanları panslavizm deyip tekrar toparlamayı çalışırlar

ondan sonra sırtını balkanlara veren ruslar kuzeyden 3 ayrı cephe açar bize istanbul boğazları/trakya+karadenizden çıkarma+karstan girerler
o vakit artık tetik çekeceğinize selfie çekersiniz

akdeniz bölgesini istila edenleri saymıyorum bile
Konu ordan buraya nasil geldi DSFKGKJADFH

Silah taşımak kanunlara aykırı. Ruhsat gerekiyor. O da her sene bir küçük servet ediyor. Ve silah taşıyan er veya geç onu kullanır, kullanmak zorunda kalır ve katil olur. Kendini akıllı sanırken hayatını hapis de geçirir.

Peki abi bişey sorucağım sence Krav Maga, MMA hangisi daha iyi olur?
Sana bi tavsiye Krav maga yaparsan kendini korursun sadece yumruktan değil bıçaktanda Türkiye’de önemli eline güvenmeyen bıçak çekiyor mma de daha çok çok uzun zaman isteyen bi spor bence düzenli ağırlık idmanları yap evdede ucuz ağırlık setleri var trendyolda onlardan al birde barfiks barı kesinlikle öneririm eğer ilerleyen zamanlarda bütçen olursada bir tane ucuz çok işlevli olmak zorunda değil bench sehpası al katlanabilir

Sana bi tavsiye Krav maga yaparsan kendini korursun sadece yumruktan değil bıçaktanda Türkiye’de önemli eline güvenmeyen bıçak çekiyor mma de daha çok çok uzun zaman isteyen bi spor bence düzenli ağırlık idmanları yap evdede ucuz ağırlık setleri var trendyolda onlardan al birde barfiks barı kesinlikle öneririm eğer ilerleyen zamanlarda bütçen olursada bir tane ucuz çok işlevli olmak zorunda değil bench sehpası al katlanabilir
Birde Ege fitnessin eski videolarını izle birde Güray aydının diğerleri boş İnfuluncer tayfası çoğu aklını karıştırmasın

Ne çalıştığından çok ne kadar zaman aralıksız çalıştığın önemli. 6 Ay Boks çalışıp, 20 senelik bir rakibinin karşısına çıkarsan, Ring'de cesedin çıkar. Ustalık en az 2-3 sene gerektirir. O da aralıksız çalışıyorsan. 2-3 numara öğrenip sokakta dayılık yapabilirim sanma.

Geri