Yardım 7800xt metro donma sorunu yaşıyorum?

ANtiQ08

80+ Gold
Reaksiyon skoru
1,848

Gördüğünüz üzere oyunu oynarken böyle bir hata yaşıyorum pc komple kitleniyor Wt gibi oyunlarda bir kaç defa daha başıma geldi ama bu kadar üst üste ve sık sık yapmamıştı bir çözüm önerisi olan var mı 2-3 aydır aynı driverı kullanıyordum mecburen artık güncelledim ondan beridir bir kaç sorun yaşadım

Var mı bir çözüm önerisi sunabilecek birisi yoksa komple ekran kartından mı kurtulayım 😀

Gördüğünüz üzere oyunu oynarken böyle bir hata yaşıyorum pc komple kitleniyor Wt gibi oyunlarda bir kaç defa daha başıma geldi ama bu kadar üst üste ve sık sık yapmamıştı bir çözüm önerisi olan var mı 2-3 aydır aynı driverı kullanıyordum mecburen artık güncelledim ondan beridir bir kaç sorun yaşadım
herhangı bır parcaya yaptıgın oc uv gıbı seyler varsa onları stoga cek
driver silip tekrar yüklemeyi denemişssinidr ama yıne de soyleyım drıver sıl bı eskı surumu yukleyip dene
amd drıverınde cokme vb gıbı bır mesaj gelıyor mu
expo acık kapalı sekılde dene ve sıstemde sam acık olsun

Aynı sorunu yaşıyordum ana kartın ram slotu bozulmuştu bir kontrol et istiyorsan memtest ile. Bir de en günceli sonu 1 ile biten driverleri değil de 2 ile bitenleri kullanmak daha sağlıklı tecrübelerime dayanarak örnek 25.3.2 gibi.

Aynı sorunu yaşıyordum ana kartın ram slotu bozulmuştu bir kontrol et istiyorsan memtest ile. Bir de en günceli sonu 1 ile biten driverleri değil de 2 ile bitenleri kullanmak daha sağlıklı tecrübelerime dayanarak örnek 25.3.2 gibi.
Ekran görüntüsü 2026-01-12 205802.webp
😀

hocam sıtede bu surum gozukmuyor

Ekran görüntüsü 2026-01-12 205836.webp

25.10.2 sürümünü kuruyorum kendını bu surume tekrar guncellıyor ve otomatık guncellesıtmeler kapalı ?

ne yapmam lazım

herhangı bır parcaya yaptıgın oc uv gıbı seyler varsa onları stoga cek
driver silip tekrar yüklemeyi denemişssinidr ama yıne de soyleyım drıver sıl bı eskı surumu yukleyip dene
amd drıverınde cokme vb gıbı bır mesaj gelıyor mu
expo acık kapalı sekılde dene ve sıstemde sam acık olsun
Hocam normalde zaten böyle bir şey vardı ddu ile sildim eski Driverları yükledin düzgündü geçen aydan beri güncellemeyi oto yaptım yine başladı sadece Ramler expoda cyberpunkta felan yapmıyor en kötü ekran kartını satıp 3080 felan alırım

Hocam normalde zaten böyle bir şey vardı ddu ile sildim eski Driverları yükledin düzgündü geçen aydan beri güncellemeyi oto yaptım yine başladı sadece Ramler expoda cyberpunkta felan yapmıyor en kötü ekran kartını satıp 3080 felan alırım
hocam demekkı drıverdan dolayı oyle yapıyor olabılır tekrar yukledıgnız eskı dırverle deneyın bırde ve bence 3080 gecmek cok mantıksız olurdu

şuan occt de sistem 18dk dır bir sorun yok metro ile alakalı yüksek ihtimalle cyberpunkta sorun yok arada Wt de atıyor böyle donuyor felanda en kötü 3080 e geçerim soğuttu bu Driver hataları 1 senedir sorunsuz kullanıyordum 3-4 aydır bezdirdi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

hocam demekkı drıverdan dolayı oyle yapıyor olabılır tekrar yukledıgnız eskı dırverle deneyın bırde ve bence 3080 gecmek cok mantıksız olurdu
Mantıksızda üstüne koyacak money lazım ekran kartını değiştireceğim diye koldan olmayım 20k ya gidiyor 19-20k bandında alıcısı çıkarsa 3080ti da mantıksız kalıyor 16-17k

şuan occt de sistem 18dk dır bir sorun yok metro ile alakalı yüksek ihtimalle cyberpunkta sorun yok arada Wt de atıyor böyle donuyor felanda en kötü 3080 e geçerim soğuttu bu Driver hataları 1 senedir sorunsuz kullanıyordum 3-4 aydır bezdirdi
Ben sorun yaşamıyorum aynı kart ile ondan dedim :D ama dediğim gibi WHQL bile olsa en günceli değil hep bir öncekini kullanırım ben nvidia/amd farketmez. xx.xx.2 sonu 2 ile bitenler genelde bende sorunsuz oldu 1 sürümde olan sorunları düzeltip yayınlıyorlar 2 yi tecrübelerime göre tabii %100 gerçek böyledir demek değil.

hocam cyberpunkda arabayla bos bos gezerken bır vıdeo yollarmısınız benım sıstemımde ya da oyunda bır sorun varmı dıye teyıt etmek ısterım ya da ıstersenız boyle de cevaplayabılırsın

atıyorum uzun bır yoldasınız ve gıdıyorsunuz ılerdekı arabaların farları gozukuyor ve sız yaklastıkca o arabalar kayboluyor ve yanınzda arabalar spawn oluyormu nesneler ve golgeler cok gec gelıyor mu

Mantıksızda üstüne koyacak money lazım ekran kartını değiştireceğim diye koldan olmayım 20k ya gidiyor 19-20k bandında alıcısı çıkarsa 3080ti da mantıksız kalıyor 16-17k
hocam peşin fiyatına taksıtle falan 5070 de gecebılırsınız aslında

hocam cyberpunkda arabayla bos bos gezerken bır vıdeo yollarmısınız benım sıstemımde ya da oyunda bır sorun varmı dıye teyıt etmek ısterım ya da ıstersenız boyle de cevaplayabılırsın

atıyorum uzun bır yoldasınız ve gıdıyorsunuz ılerdekı arabaların farları gozukuyor ve sız yaklastıkca o arabalar kayboluyor ve yanınzda arabalar spawn oluyormu nesneler ve golgeler cok gec gelıyor mu

hocam peşin fiyatına taksıtle falan 5070 de gecebılırsınız aslında
Şuan karttan 5070 çekecek kadar money olsa ilk işim yüksek ihtimalle psu kasa+ fan çekerdim bir bakayım sorun yok gibi şuan cyberpunktta öyle bir sorun yaşamadım bu aralar sadece ders çalışıyorum arada bir kaç projem için benchmark alıyordum zortladı biraz bakalım nasıl yapabilirim

ddu kullanarak hem şu anki driverı sil ve oto güncelleştirmeleri devre dışı bırak ddu ile.
hocam dedıgın ayar nerde ve benım burda yasadıgım bu sorunu:
’atıyorum uzun bır yoldasınız ve gıdıyorsunuz ılerdekı arabaların farları gozukuyor ve sız yaklastıkca o arabalar kayboluyor ve yanınzda arabalar spawn oluyormu nesneler ve golgeler cok gec gelıyor mu
25.10.2 kurup clean shader cache desem duzelırmı cunku arastırdıgma gore sorun shader yukelnmıyormus ıse yarar mı

Ekran görüntüsü 2026-01-12 210933.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,503
Üyeler
192,733
Son üye
wolweeen
Geri