SchoField
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 259
Yaklaşık 5 aydır ciddi internet sorunlarım var ve son 3 aydır da genel arıza bahanesiyle sürekli oyalanıyorum Türknet taraflı bölgede 3 aydır ne hikmetse bir türlü arıza giderilmiyor. Ev müstakil ve direkten kablo eve geliyor ayrıca bir ankastre kutusu yok. Normalde 35/12 felan almam gerekirken ciddi sinyal kaybı ve hız kaybı yaşamaktayım. güncel hız değerlerim 19.9 down, 2.9 upload. Bana genel arıza olduğu için hız değerlerimin bu şekilde olduğu söylendi ve arıza bitene kadar bir şey yapamayacaklarını belirttiler. Yan binadaki komşumuzun internetinden hız testi yaptım ve bölgede genel arıza varsa onda da olmalıdır diye onda hiçbir sıkıntı yok. 35.9 down, 12 upload alıyor. Evdeki tesisatı ve modemi bu 5 aylık süreçte yenilemiştim ama başka birisi "senin zayıflama çok fazla o sebeple sen 20 yi bile zor görüyorsun senin eve gelen siyah bakır kabloda sıkıntı olabilir onu değiştirmelisin" diye öneride bulundu. Tanıdık bir elektrikçiye sordum tamam kabloyu çekelim de benim bildiğim o ankastre kutuları anahtarlı oluyo bize izin veriyorlar mı, kabloyu çektiğimizde bağlantıyı kim yapacak felan diye sordu.
Şimdi ben kendi isteğimle bir elektrikçi bulup o kablonun değişimini yaptırabilir miyim?
Şimdi ben kendi isteğimle bir elektrikçi bulup o kablonun değişimini yaptırabilir miyim?