Keenetic Extra DSL almalı mıyım?

SchoField

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
259
1757975610938.webp

evimde 35mbps internet mevcut. Türk telekomun verdiği fiber güçlü modem var. Hat değerlerim uzun uğraşlar sonucu resimdeki gibi. VC220-G3u v2 modelini kullanıyorum modem olarak. Keenetic extra dsl almalı mıyım sizce? yada gerek yok mu?

Alıntıyı görüntüle
evimde 35mbps internet mevcut. Türk telekomun verdiği fiber güçlü modem var. Hat değerlerim uzun uğraşlar sonucu resimdeki gibi. VC220-G3u v2 modelini kullanıyorum modem olarak. Keenetic extra dsl almalı mıyım sizce? yada gerek yok mu?
Upload yerlerde, o değerlerle çok sık sorun yaşaman lazım SNR 5in altını görmüş. İşini görüyorsa modeme gerek yok ama istersen alabilirsin tabi.

Hali hazırda modem kaynaklı bir sorunun yoksa ölü yatırım olur.

Modem değiştirmeden önce; yükselen bir hat zayıflaması görüyoruz.
Mesafe, kablo, ek, priz, kablo ucu jak, modem veya adaptör sorun oluşturabilir.
Önce bunları kontrol etmenizde fayda var.

Alıntıyı görüntüle
Keenetic tavsiye etmem eskiden vardı bende. Dsl hat stabilitesi kötü çünkü mediatech işlemci var her modellerinde. Zyxel dx3301-t0 var bende çok memnunum. Önceden vmg8623 vardı oda baya iyi. Ama TTnet damgalı olanları bedava olsada alma kesinlikle. 2 yılı doldurunca yazılımla yavaşlatıp/bozup yeni modem satıyorlar hep. Yazılım eskiden değiştirilebiliyordu ama artık mümkün değil. Airties vardı bozulmuştu yazılımı eski sürüme döndürdüm düzeldi sorunsuz kullandım 1-2 sene daha sonrada sattım. Ama diğer sağlayıcılarda kilit yoktur sanırım. Türknet modemlerde yok. Vmg8623'te yazılımı Türknete özeldi ve kötüydü ama kilidi kaldırıp global yazılıma çevirdim süper oldu. Huawei hg658 v2'de iyiymiş triductor işlemcili. Yanına birde router ile alıp beraber kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
BEndeki ttnet modem hala calışıyor 2016 da almıştım :) Keenetic extra dsl kullanıyorum wifi 6 olarak işimi görüyor memnun kaldım vdsl alt yapı kullanıyorum. Teknik desteği çok iyi fiber alt yapı gelir diye almıştım ama gelmedi :S

BEndeki ttnet modem hala calışıyor 2016 da almıştım :) Keenetic extra dsl kullanıyorum wifi 6 olarak işimi görüyor memnun kaldım vdsl alt yapı kullanıyorum. Teknik desteği çok iyi fiber alt yapı gelir diye almıştım ama gelmedi :S
Eski modeller daha iyi ama daha yeni modelleri alıp denersen anlayabilirsin ne kadar kötü olduğunu. Mesela Zyxel dx3200 tavsiye ederim çok iyi donanımlı modem ama performansı berbat çok ısınıyor. İşlemcisi broadcom. Piyasada çok var 500'e bile bulabilirsiniz. TTnet damgalı olanlar zor satılıyor pek daha ucuza gidiyor.

Geri