Flex psu arıyorum yardım

İtx setuplar çok sıkış tepiş olmuyor mu ya ufak ve compact oluşu az yer kaplaması çok harika ama bana göre elbette göze hitabı iyi değil diye düşünüyorum ben aksine ışıl ışıl canlı sanki ünlü bir ressamın Şaheserine bakıyormuş gibi bakmak istiyorum setupa 🥲😂
Şaheser bir sistemim varda. Şuan TV yanına koyabileceğim arada oyun oynayıp multimedya için kullanabileceğim bir sistem gerektiğinden böyle mini bişey toplamaya çalışıyorum. Çoğunlukta mini kompak sistemleri seven kişiler bu tip sistemleri toplasada yeri olmayan kişiler bu tip minimal sistemleri topluyor. Işıl ışıl olan diğer sistemde bu şekilde:
1.webp

2.webp

3.webp

Şaheser bir sistemim varda. Şuan TV yanına koyabileceğim arada oyun oynayıp multimedya için kullanabileceğim bir sistem gerektiğinden böyle mini bişey toplamaya çalışıyorum. Çoğunlukta mini kompak sistemleri seven kişiler bu tip sistemleri toplasada yeri olmayan kişiler bu tip minimal sistemleri topluyor. Işıl ışıl olan diğer sistemde bu şekilde:
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Maşallah hocam gayet iyi sıvı soğutma marka model nedir acaba birde ramlar marka model? Anime kızı rias gremory ye benziyor ama net anlayamadım 🥲😂

Maşallah hocam gayet iyi sıvı soğutma marka model nedir acaba
GamePower Skadi Square 360 ARGB modelini aldım. Alırken çok bi beklentim yoktu ama baya iyi soğutuyor. Gigabyte Aorus Waterforce 360 kullanıyordum. Hiç memnun kalmamıştım. Buna geçtim kat kat daha iyi diyebilirim.
birde ramlar marka model?
GSKILL 64GB (4x16GB) Trident Z5 Neo RGB 6000MHz CL32 (F5-6000J3238F16GX2-TZ5NR). EXPO ramler ilk çıktığında almıştım. O zamanlar en performanslısı buydu. 2X16 set olarak satılıyordu 2 tane setten aldım o şekilde 64 GB yaptım.
Anime kızı rias gremory ye benziyor ama net anlayamadım
Riastan mix yapmışlar 😅😅. Karma bir karakterdi. Alalı 7-8 yıl oluyor. Aliexpresste bu tarz şeyleri baya kovalıyordum. Evde bu tarz karakterlerden kolleksiyon dolu. kasa içinde en güzel bu görünüyordu bunu koydum.

PSU'yu denedimde sürekli yükte 300W kaldırıyor sanırım. Diğer forumlarda benzer modellerin içini açıp incelemişler. Oradaki genel şikayet fan gürültüsü. İçindeki materyallerde orta halli. GPU spike ile toplam güç tüketimi 380W üstüne çıkmazsa sorun olmaz gibi görünüyor şimdilik.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Attığınız linke baktımda şuan mevcut değil yazıyor satışda. Buradaki kasalardan hoşuma gidenler vardı ama Türkiye'ye gönderim yok görünüyor bende. Siz nasıl alabiliyorsunuz? Sizde satışa açık görünüyor mu?
hocam suan bende de stok yok diye gozukuyor ama birkaç gun oncesıne kadar vardı bu kasa yenilenir diye dusunuyorum stogu bu hasa uzerinde konusmak gerekirse bu kasa turkiyeye geliyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
benimde aynı şekilde ana sistemim var orta ust seviye denebilecek kıvamda 2 adet setupumda var bunu daha cok cantama tasınabilir monitor ile beraber atıp tatilde uzun sureli akraba zıyaretınde vs kullanmak ıcın topluyorum

Bu PSU'yu aldım. Ryzen 7 7700X işlemci PBO açık 142W kullanıyor. RX 6400 ile beraber kullanıyorum. Bir sorun yaratmıyor şimdilik. PSU çok fazla ısınmıyor. Öyle bir gürültülü çalışmada görmedim şimdilik. RTX 5060'a geçiş yapacağım yakında. O zaman ne kadar götürür göreceğim. Zaten FLEX PSU'larda başka alternatifide yok türkiyede. Diğer satıcılar bile bu PSU'yu 7-8K'dan satıyor. Gereksiz pahalı satıyorlar. Bu PSU dışında bir alternatif malesef yok. FSP'nin 250W'lık flex PSU'u vardı ona göre daha kaliteli bir hissiyat var. Pişman eder mi bilmiyorum fakat şimdilik gayet iyi görünüyor.
Ekran kartı için pci express kablo bağlantısı varmı hocam bunda? Hb deki resimlerde var yazıyorda güvenemedim. Gerçi siz 5060 a geçiş yapacağım demişsiniz o yüzden var diye tahmin ediyorumda yinede bi sorayım dedim.
Bende almayı düşünüyorum bu güç kaynağını ona göre

Ekran kartı için pci express kablo bağlantısı varmı hocam bunda? Hb deki resimlerde var yazıyorda güvenemedim. Gerçi siz 5060 a geçiş yapacağım demişsiniz o yüzden var diye tahmin ediyorumda yinede bi sorayım dedim.
Bende almayı düşünüyorum bu güç kaynağını ona göre
6 pin to 8 pin kablo yapmışlar PCIe için. internetteki incelemelerine baktım buradaki 6 pinden 300W güce kadar çıkan flex psular yapılmış. Muhtemelen buda rahat bir şekilde 145W kaldırır gibi görünüyor. ekran kartını alıp testleri yaptığımda bilgi paylaşırım buradan.

En sonunda ekran kartınıda sipariş verdim. Gelince testlere başlayacağım. Kasanın gelmesine daha var. Geldiğinde kasayla testlere başlayacağım. PSU'nun durumunu paylaşırım.
1768225525146.webp

Ekran kartı geldi güç için testleri yaptım. işlemciyi 105W'a sınırladım. ekran kartıda 145W'lık bir ekran kartı. Tam güçte HWinfo64 sensör değerlerini paylaştım. furmark benchmark testi yaptım önce. Sorun yaşatmadı. Sonrasında furmark+aida64 sistem kararlılık testi yaptım. İşlemci ve Ekran kartı %100 kullanacak şekilde yarım saatlik test ettim. PSU gürültülü değildi. İşlemci ve ekran kartı fanı daha fazla ses yapıyordu. PSU bir miktar ısınmıştı. Buda olağan bir durum. Prizden çekilen gücünde fotoğrafı ektedir. Test esnasında max 360W civarı prizden çekti. Bu süreçte herhangi bir sorun yaşatmadı. PSU için şimdilik sağlam diyebilirim.
Güç değeri toplam olarak CPU+GPU = 105+145=250W; Yapay zekaya elimdeki diğer bileşenleride ilettim. 40W civarı ortalama tüketime sahip olacağını söyledi. diğer bileşenleri de eklersek toplamda 290W tüketime sahip olduğunu varsayarsak 360W prizden çekimle beraber (290/360)*100 hesabıyla 80.5 verimlilikle çalıştığını söylemek mümkün. Beklentimin üzerinde bir sonuç aldığımı söyleyebilirim.
Sistem boşta görünümü:
WhatsApp Image 2026-01-13 at 20.34.16.webp

Test esnasında güç çekimi:
WhatsApp Image 2026-01-13 at 20.34.15.webp

HWinfo64 sensör değerleri (işlemci-ekran kartı) (Testleri durdurduktan sonra ekran görüntüsü aldığım için max değerlere bakarak değerlendirme yapabilirsiniz):
Ekran görüntüsü 2026-01-13 202353.webp

Furmark benchmark sonucu (Tek fanlı 145W'lık RTX 5060 ekran kartı için gayet iyi değerler diyebilirim. ):
Ekran görüntüsü 2026-01-13 202333.webp

evet hocam yuksek ihtimalle bu kasayı alacagım test sonuclarıda oldukça iyi duruyor tabi kasa içinde nasıl olur bilemem ama psu için gayet yeterli diyebilirim elinize emeğinize sağlık hocam güzel kullanımlar bende aynı şekilde tek fanlı 1660 ti ve r5 5500 ile kullanacagım tekrardan sağolun trdeki şu flex psu sorunun sayenizde çözmüş oldum kendi içimde:D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,137
Üyeler
187,628
Son üye
sametyuzer
Geri