Yardım HDD biçimlendirme Sorunu

BabaYaga89

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
229
Arkadaşlar Merhaba,

Depolama amaçlı kullandığım HDD yi biçimlendirme yapamıyorum ya da low level format atamıyorum. Aslında bomboş bir disk ama biçimlendirme sırasında bu hatayı aldım. Win 11 flash kurulumu sırasında diski silmeyi başarabildim ama windows açılınca bir süre sonra aynı sorun yinelendi. CCleaner ya da low level format tool ile de olmuyor. Sanırım windowsta zararlı bir yazılım mevcut ve format atmak istemiyorum. Başına gelen ya da konuya vakıf olan var mıdır? Görselleri ekledim.

Teşekkürler

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-01-13 211155.webp
    Ekran görüntüsü 2026-01-13 211155.webp
    7.3 KB · Hit: 12
  • Ekran görüntüsü 2026-01-13 211222.webp
    Ekran görüntüsü 2026-01-13 211222.webp
    11.9 KB · Hit: 12
Yok mu bilen?

• Klavyeden Windows tuşu + R'ye basın.
  • diskmgmt.msc yazıp Enter'a basın.
  • Açılan pencerede silmek istediğiniz diski bulun.
  • Diskin üzerindeki parantez içindeki ifadelere bakın. Şunlardan birini görüyor musunuz?
    • Disk Belleği Dosyası (Page File)
    • Sistem (System)
    • Önyükleme (Boot)

Yani içinde bir şey var diyor, ara sıra oluyor da nasıl çözdüğümü hatırlamıyorum :ROFLMAO: sildikten sonra kapatıp açma veya hdd yi yeniden bağlamak çözebilir, tabi her şeyi gerçekten sildiysen. windows komut ile daha iyi olabilir.

Disk Yönetimi ekranında bu diskte Sistem veya Önyükleme yazıyorsa ve bu disk sizin C: sürücünüz değilse, Windows yanlışlıkla boot dosyalarını bu diske kurmuş demektir.

Bu durumda Windows içinden bu diski silemezsiniz. Diski silmek için:

• Bilgisayarı bir Windows Kurulum USB'si ile başlatmanız gerekir.
  • Kurulum ekranında Shift + F10 yaparak komut satırını açıp orada diskpart işlemini yapabilirsiniz.
Bir sonraki adım:Disk Yönetimi'ni (diskmgmt.msc) açtığınızda silmek istediğiniz diskin üzerinde hangi etiketler (Sistem, Disk Belleği vb.) yazıyor?

Disk yönetiminden de gözükmesi lazım içinde bir şey varsa. Sanal disk bağlamış fln da olabilir misin?

Yani içinde bir şey var diyor, ara sıra oluyor da nasıl çözdüğümü hatırlamıyorum :ROFLMAO: sildikten sonra kapatıp açma veya hdd yi yeniden bağlamak çözebilir, tabi her şeyi gerçekten sildiysen. windows komut ile daha iyi olabilir.
Yok bomboş disk
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Disk Yönetimi ekranında bu diskte Sistem veya Önyükleme yazıyorsa ve bu disk sizin C: sürücünüz değilse, Windows yanlışlıkla boot dosyalarını bu diske kurmuş demektir.

Bu durumda Windows içinden bu diski silemezsiniz. Diski silmek için:

• Bilgisayarı bir Windows Kurulum USB'si ile başlatmanız gerekir.
  • Kurulum ekranında Shift + F10 yaparak komut satırını açıp orada diskpart işlemini yapabilirsiniz.
Bir sonraki adım:Disk Yönetimi'ni (diskmgmt.msc) açtığınızda silmek istediğiniz diskin üzerinde hangi etiketler (Sistem, Disk Belleği vb.) yazıyor?
Onu yaptım zaten başarılı da oldum. Bir süre sonra meraktan denedim baktım yüne kilitlenmiş. C' de zararlı bir yazılım ihtimali geldi aklıma D yi kullanan. Tarama yaptım bir sürü ama bir şey yok.

Disk yönetiminden de gözükmesi lazım içinde bir şey varsa. Sanal disk bağlamış fln da olabilir misin?
Hayır sanal disk kurmadım.

Yok bomboş disk

Onu yaptım zaten başarılı da oldum. Bir süre sonra meraktan denedim baktım yüne kilitlenmiş. C' de zararlı bir yazılım ihtimali geldi aklıma D yi kullanan. Tarama yaptım bir sürü ama bir şey yok.

Hayır sanal disk kurmadım.

Bir kontrol edebilir misin

Bir kontrol edebilir misin
Uyguladım. Değişen pek bir şey olmadı ama flash ile win yükleme aşamasında diski tekrar sildim şimdi deniyorum sorun tekrarlanırsa yazacağım. Teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,929
Üyeler
187,591
Son üye
ADİGE-60
Geri