Yardım Acer nitro 5 için termal macun ve termal putty önerisi

Fatih Sultan Terim

80+ Silver
Reaksiyon skoru
7,835
Termal macun için mx-4 8gr almayı düşünüyorum. Termal putty hakkında fikrim yok sizce ne almalıyım?
@Mehmet Yılmaz abi destek olursan sevinirim

Termal macun için mx-4 8gr almayı düşünüyorum. Termal putty hakkında fikrim yok sizce ne almalıyım?
Mx4 sürdüm aynı laptopa 2 ayda pump out yapıyor thermal grizzly kryonaut tavsiye ediyorum bi de ekran kartının sıcaklığı 76 77 yi geçmiyorsa termal puttye dokunma ben o hataya düştüm şu an inmiyor sıcaklığı macun değişimi sonrası 80 derece ekran kartı işlemci de sıkıntı yok

Mx4 cok pump oluyor
Mx6 dene ya da başka marka
Putty için hy-234 veya hy-236

Son düzenleme:
PTM 7950 veya Türkiye'de satılan kyrosheet'i falan öneririm termal macun yerine, çünkü hemen pump out oluyor macun.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca laptopun içindeki puttyler gayet iyi. Çok eski değilse dokunmayın onlara.

Alacağın en iyi ürün:
thermal grizzly Putty Pro 30gr yazıp goggle da aratırsn görürsün.
Firefox da aratırsan alışveriş kısmında muadillerini de görürsün. 12 nin üstünde w/mk değeri olan bir tanesini al önerdiğim pahalı gelirse.

PTM 7950 veya Türkiye'de satılan kyrosheet'i falan öneririm termal macun yerine, çünkü hemen pump out oluyor macun.

Ayrıca laptopun içindeki puttyler gayet iyi. Çok eski değilse dokunmayın onlara.
Dün pc içini temizlerken kapakta kurumuş bebe pembesi bişey gördüm. Termal macundur diye düşündüm ama yeşil forumdaki arkadaş onun putty olacağını söylüyor

1.5 yıldır hem termal macun hemde putty değişimi yapmadım :d

Mx4 cok pump oluyor
Mx6 dene ya da başka marka
Putty için hy-234 veya hy-236
En uygun ve erken nerde vardır lokmanhekim biliyon mu

Dün pc içini temizlerken kapakta kurumuş bebe pembesi bişey gördüm. Termal macundur diye düşündüm ama yeşil forumdaki arkadaş onun putty olacağını söylüyor

N11 de satan vardı 20 gram 600 lira ama
Putty zaten kuru oluyor bence hiç karışma

Dostum puttylerin ömrü çok uzun keşek hiç dokunmasaydın. Ve evet pembe renkli hatta bazı yerlerde gri de kullanılmış. Onlara dokunmayıp sadece gpu ve cpu ya denk gelen yerleri temizleyecektin.

Dostum puttylerin ömrü çok uzun keşek hiç dokunmasaydın. Ve evet pembe renkli hatta bazı yerlerde gri de kullanılmış. Onlara dokunmayıp sadece gpu ve cpu ya denk gelen yerleri temizleyecektin.
Bakır boruları çıkartmadım hatta cpu gpu yu açmadım. Yüzey temizliği hesabı yani. Ama kapakta gördüm o pembe şeyi. Muhtemelen kendiliğinden döküldü bilmiyorum

Hocam oyun testi yapıcam şimdi yan ekranda nitro sense i açık bırakıcam. Cs2 orta yüksek ayarlarda cpu ve gpu sıcaklığı kaç olmalı sizce. Ona göre sipariş vericem macunları

1768836615530.webp
Bu ayarlarda bir tur yoldaş attım ve nitro sense de ki sonuç bu. Sizce değiştirmeli miyim?
1768836668041.webp

Ben dell g15 cihazıma termal pad yerine putty sürdüm. VRAM'ler 10 derece düştü. Kullandığım ürün de buydu: https://www.akakce.com/termal-macun...ermal-putty-8w-m-k-20gr-fiyati,743522882.html Thermal grizzly'nin putty'si 2950 lira falan diyor bence bu varken hiç gerek yok o kadar para vermeye.

CPU ve GPU için de ptm7950 kullandım 6 ay oldu hiçbir problem yaşamadım. PTM temin etmek zor geliyorsa alternatif olarak şunu deneyebilirsiniz: https://www.amazon.com.tr/dp/B0DB84CQW6?tag=akakcetr-21&linkCode=ogi&th=1&psc=1&psc=1
Ekran görüntüsü 2026-01-19 184718.webp

mx-4 8gr gpu ve cpu için yeterli mi? şimdilik termal macun değişimi yapıcam. Bu arada fanları çıkarınca vramlerin üstündeki "putty" denilen şeyi kontrol etme fırsatım olacak mıdır?
N11 de satan vardı 20 gram 600 lira ama
Putty zaten kuru oluyor bence hiç karışma

Geri