uv yapsan belkı ama cok bısı fark etmez 350 wat tdpye sahıp kartı 300 wattdda kullansan ıslemcıde 65 wat tdpye sahıp o kac wat cıkıyor bılmıyorum pbo ayarların varmıs occt testınde kac wat cıkttıgnı soylerrsen hesaplamasını yaparım 700 750watda sıstem rahat calısırpbo+co ile -30 ve +200mhz ile kullaniyorum islemciyi ekran kartina da undervolt yapsam yetmez mi? zaten 1080p de oynayacagim icin ekran kartina her turlu undervolt yapmam gerekiyor.
pbo+co ile -30 ve +200mhz ile kullaniyorum islemciyi ekran kartina da undervolt yapsam yetmez mi? zaten 1080p de oynayacagim icin ekran kartina her turlu undervolt yapmam gerekiyor.
uv yapsan belkı ama cok bısı fark etmez 350 wat tdpye sahıp kartı 300 wattdda kullansan ıslemcıde 65 wat tdpye sahıp o kac wat cıkıyor bılmıyorum pbo ayarların varmıs occt testınde kac wat cıkttıgnı soylerrsen hesaplamasını yaparım 700 750watda sıstem rahat calısır
Anladim peki sizce psu+gpu upgrade mantikli mi yoksa vazgecip yillar sonra am5 e gecmek mi?Yetmez, voltaj düşürmek de kartın ve işlemcinin çektiği gücü azaltmıyor kendin güç limiti koyman gerek karta. Ek olarak kısa süreli yüksek güç çekişleri güç kaynağının geçici yanıt süresi ile ilgili sürekli verebildiği güç kapasitesi ile ilgili değil. Senin doğru kapasitede en az C sınıf bir güç kaynağı alman gerek.
Siz 550w ile hangi parcalari kullaniyordunuz?Yetebilir aslında. Bende Zalman 550W vardı. Güce girince kapanıyordu, yetmiyordu. Undervolt ile 30-50W güç düşürdüm yetti, kapanmadı sistem. 600 yetebilir buna bakılırsa. Ama yine de yeni alabiliyorsan yeni al. Tam güçte çalışacağı için PSU ömrü kısalabilir.
hocam suankı ıslemcı guzelAnladim peki sizce psu+gpu upgrade mantikli mi yoksa vazgecip yillar sonra am5 e gecmek mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Siz 550w ile hangi parcalari kullaniyordunuz?
2k oynayacaksan bu yükseltme yapılabilir 1080p için fazla olur ekran kartı.Anladim peki sizce psu+gpu upgrade mantikli mi yoksa vazgecip yillar sonra am5 e gecmek mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Siz 550w ile hangi parcalari kullaniyordunuz?
Kesinlikle yetmez.Merhaba, sistemimde r5 5600 rx6700 ve zalman 600w 80+ psu var. Ekran kartimi ikinci el 6900xt alip yukseltmek istiyorum. Guc kaynagimi degistirmem gerekir mi?
hocam suankı ıslemcı guzel
ekran kartınıda 6900xt alıp 2k da kullanıcaksınız herhalde bence yukseltme yapın kartı ve psu yu
Suanlik 1080p için düşünüyorum çünkü PC’de daha çok rekabetçi oyunlar oynuyorum. 6800 xt mi almalıyım acaba?2k oynayacaksan bu yükseltme yapılabilir 1080p için fazla olur ekran kartı.
Ona da yetmez güç kaynağı eğer fiyatları makulse RX 6800 al buna yeter. Burada bence dikkat etmen gereken nokta şu: 1080p'da işlemci limitinden dolayı farkları kapanacak ekran kartlarının, üst modellere vereceğin ekstra ücret + güç kaynağına vereceğin masraf aradaki farka değer mi?Suanlik 1080p için düşünüyorum çünkü PC’de daha çok rekabetçi oyunlar oynuyorum. 6800 xt mi almalıyım acaba?