dostum 4080 superden 5090'a geçen birisi olarak deneyimlerimi anlatayım. Tamamen kullanım senaryona bakar. Ben her oyun öncesi youtubeden optimize ayar videosu açar uygularım, 5090 ile bunu gene yapıyorum, rt açmıyorum gereksiz goruyorum, fg 2x hala açarım ihtiyacım olmasa bile cunku 3x ve 4x'in aksine 120hz oled televizyonumda cok guzel calisiyor. Benim için 4080 superden farkı ne oldu 4k'da dlss kalite değil dlaa açıyorum e diyeceksin niye 5090 aldın iki sebebi var. İlki senin dediğin gibi çok uzun yıllar gotursun, birdaha gpu degistirmek istemiyorum uzun süre, ikincisi çok iyi bir indirimle vatandan sıfır aldım (104.000tl) ve bu fiyata almazsam ileride çok pişman olacagimi biliyordum. Eski ekran kartimi sattigimda 70k masraf ile %70 performans kazanmış olacagım bu senin durumunda %50, 5090'ların en ucuzu şu an 142k %50 performans icin ne kadar masraf yapacaksın bunu da göz önünde bulundur.Demekki hikayeli oyun oynamıyorsunuz sadece online da sidik yarıştırıyorsunuz benimde iyiki sidik yarıştırma gibi böyle dertlerim yok. Zaten 6 GB VRAM ile hikayeli oyunlar hayal gibi bir şey.
Son düzenleme: