Yardım Coilwhine nedir? Zararlı mı?

Luci_

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
211
Merhaba daha yeni msi bir kasa aldım psu lu ve bu kasadan ara ara cızır cızır sesler duyuyorum bu durum coilwhine diye geçiyor sanırım. Bir sorun teşkil eder mi? Özellikle uzun vadede

cw ise zararsız, sesi umarım rahatsız etmiyordur.

Merhaba daha yeni msi bir kasa aldım psu lu ve bu kasadan ara ara cızır cızır sesler duyuyorum bu durum coilwhine diye geçiyor sanırım. Bir sorun teşkil eder mi? Özellikle uzun vadede
kondansatörlerden elektronlar geçerken ürettiği sestir herhangi zararı olmaz doğal bir durum sesi rahatsız edebilir sadece, sesten dolayı garantiyede girmez değişim vs. isterseniz yapmazlar ama normal bir durum özellikle yüksek güç çeken ünitelerde

Frekanslar yükselince yan yana olan dirençler titreşir, birbirine çarparak duyduğunuz sesi oluşturur hocam. Genelde Psu ve ekran kartında daha çok görülür yük altına girdiği için. Bilinen bir zararı yok sadece yüksek sesli ise kafa ütüler ama değilse kafaya takılacak bir durum yok.

Sesin zararı yok.
Ses ise tamamen şans işi.
İlla cw'siz kart ariyorsan sıfır almanı önermem aldığın her kartta çıkabilir.
Bana göre en mantıklı çözümü elindeki kartı satıp ikinci elden cw'siz kart bulmak.

kondansatörlerden elektronlar geçerken ürettiği sestir herhangi zararı olmaz doğal bir durum sesi rahatsız edebilir sadece, sesten dolayı garantiyede girmez değişim vs. isterseniz yapmazlar ama normal bir durum özellikle yüksek güç çeken ünitelerde
cw ise zararsız, sesi umarım rahatsız etmiyordur.
Ses dışardan duyuluyor kısık bir cızırdama sesi özellikle oyuna girerken veya çıkarken falan oluyor.
CW anakart ve gpudada görülüyormuş ama onlar olsa dışarıdan çok kolay duyulmazdı sanırım. CW olduğunu anlama yolu var mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sesin zararı yok.
Ses ise tamamen şans işi.
İlla cw'siz kart ariyorsan sıfır almanı önermem aldığın her kartta çıkabilir.
Bana göre en mantıklı çözümü elindeki kartı satıp ikinci elden cw'siz kart bulmak.
Hocam sanırım bu ses karttan gelmiyor ama eminde değilim

Ses dışardan duyuluyor kısık bir cızırdama sesi özellikle oyuna girerken veya çıkarken falan oluyor.
CW anakart ve gpudada görülüyormuş ama onlar olsa dışarıdan çok kolay duyulmazdı sanırım. CW olduğunu anlama yolu var mı?
%99.9999 ihtimal cw sesi anlasanız bile yapacak bir şey yok zararsız bir durum

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam sanırım bu ses karttan gelmiyor ama eminde değilim
Cw PSU ve monitörden de gelebilir.

Garantiye girme ihtimali yok mu bu sorunun?
Yani belirli bir seviye üstüne bazen ise yarayabiliyor.
Dene şansını ama değişse bile gelen üründe de gelme olasılığı çok yüksek.

Geri