Bilgisayarim 1 günde 3 defa mavi ekran verdi

Impe

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,741
Bilgisayarim 3 gündür mavi ekran veriyor pcde abim oldugu icin hatayi okuyamadim okuyabilen yardimci olabilecek biri varsa sevinirim

Hocam boylede hatali olani buldum yinede tekrar denememe gerek var mi digeri sorunsuz cikti
Bide docp acmama gerek var mi sizce?
Memtestte yazıyor mu artık hangi belleğin sorunlu olduğunu?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam cok tesekkurler bu arada tekrar cansiniz
Önemli değil. O sorunlu belleğin istersen altındaki altın pin kısmını silgi ile silip tekrardan bir kasaya takıp sorun olup olmayacağına bak bakalım. RAM'leri kullanırken DOCP'yi aç. RAM'leri olması gerektiği değerlerde çalıştırıyor. Sen bu zamana kadar bunu kullanmamışsın.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Impe

Önemli değil. O sorunlu belleğin istersen altındaki altın pin kısmını silgi ile silip tekrardan bir kasaya takıp sorun olup olmayacağına bak bakalım. RAM'leri kullanırken DOCP'yi aç. RAM'leri olması gerektiği değerlerde çalıştırıyor. Sen bu zamana kadar bunu kullanmamışsın.
Memtestte hangisi sorunlu yazmiyoe ya ikisinide teker teker cıkardim ayri ayri test yaptim hatali olani buldum onu degistirdim

Hocam docp konusunda soyle bi sorum var benim ana ramlere baktimda bugun 3200mhz almistim 2666mhz yaziyordu bios ekraninda iste yenisini alip taktigimda oda farkli markanin 3200mhz ramiydi o ama direk oldugu gibi 3200 yaziyordu benim 2666mhz gozukenim docpden dolayi mi yoksa bana farklı ciple mi gondermisler o rami cunku docp ile kaynaklı olsa digeri direk 3200 ile baslamazdi diye tahmin ediyorum

Memtestte hangisi sorunlu yazmiyoe ya ikisinide teker teker cıkardim ayri ayri test yaptim hatali olani buldum onu degistirdim

Hocam docp konusunda soyle bi sorum var benim ana ramlere baktimda bugun 3200mhz almistim 2666mhz yaziyordu bios ekraninda iste yenisini alip taktigimda oda farkli markanin 3200mhz ramiydi o ama direk oldugu gibi 3200 yaziyordu benim 2666mhz gozukenim docpden dolayi mi yoksa bana farklı ciple mi gondermisler o rami cunku docp ile kaynaklı olsa digeri direk 3200 ile baslamazdi diye tahmin ediyorum
RAM sahte olabilir belki. CPU-Z adlı programı indirip SPD kısmından Slot 1'den başlayarak sırasıyla fotoğraf ve Memory kısmının fotoğrafını atar mısın?

• Beğen
  • Beğen

Ekler

• 3200mhz yeni.webp
    3200mhz yeni.webp
    29.5 KB · Hit: 17
  • 2666mhz.webp
    2666mhz.webp
    30.2 KB · Hit: 16
  • memory.webp
    memory.webp
    20.9 KB · Hit: 18
Hocam günaydin uygulamayi indirdim hemen gönderiyorum A1 slotunda benim 2666mhz dedigim ram a2de bozulanin yerine taktigim yeni ram var
Lexar olanda DOCP desteği yok. 3200 MHz CL22 olarak çalışır. BIOS'ta DOCP profili çıkmaması lazım gene kontrol edersin. Manuel olarak 3200 MHz ayarlaman gerekebilir RAM'leri.

• Beğen
Lexar olanda DOCP desteği yok. 3200 MHz CL22 olarak çalışır. BIOS'ta DOCP profili çıkmaması lazım gene kontrol edersin. Manuel olarak 3200 MHz ayarlaman gerekebilir RAM'leri.
Manuel olarak nasil yapcam hocam normal docp kullanirken sorun olur mu yani

• Beğen
DOCP çıkmaması lazım şuan. BIOS'tan kontrol eder misin onu?
Hocam docp profile 1 cikti ona tikladim simdi gorev yoneticisinde ve bilgisayar ozelliklerinde 3200mhz yaziyor biosa tekrar girip kontrol edeyim mi

Hocam docp profile 1 cikti ona tikladim simdi gorev yoneticisinde ve bilgisayar ozelliklerinde 3200mhz yaziyor biosa tekrar girip kontrol edeyim mi
Hocam cmdden kontrol ettim artik ikiside 3200de calisiyor

Hocam cmdden kontrol ettim artik ikiside 3200de calisiyor
CPU-Z üstünden Memory kısmının fotoğrafını atabilir misin?

• Beğen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,184,399
Üyeler
187,951
Son üye
wastageeeaq
Geri