Windows update yaptıkdan sonra mavi ekran veriyor

Celebii1

80+
Reaksiyon skoru
1
Merhabalar iyi forumlar. Başıma gelen olayı en başından sonuna kadar anlatıcağım, çözüm arıyorum yardımcı olurmusunuz. Bilgisayarın 2 hafta önce Psu yandı, söktüm inceledim yanmıştı sigorta falan attırdı,yenisini aldım fakat bu seferde görüntü gelmedi her şey çalışıyordu ama görüntü gelmedi.ekran kartını arkadaşımda denedim ekran kartında sorun yoktu, araştırmalarım sonucu anakarta vurduğunu düşnerekden bir anakart aldım herşeyi yeni anakarta geçirdim, güç verdim yine aynı her şey çalışıyor ediyor ama görüntü gelmiyodu. Bilgisayarcıya verdm çözdü açtı bilgisayarı banada kablolama hatalı vesaire dedi halbuki fotoğraflayarak yapmıştım.

Sonra format attı düzeltti falan neyse. eve gittim pc açıldı windows geldi ama mavi ekrana geçti sonrada kurtarmaya geçti. Yine götürdüm bilgisayarcıya diskin sağlığı %100 dedi 2 gün uğraşmış etmiş formatı kabul etmemiş bende denedim bendede aynı durum oldu. Yeniden aldım her şey güzel sorunsuz ama bilgisayara windows update yaptım bu sefer hiç kendine gelmedi öylece duruyo. Kısacası bilgisayarı güncelleyince mavi ekrana geçiyo düzelmiyo yardımcı olurmusunu acaba. Birden fazla hata veriyor hata kodları her aç kapada değişiyor

Anakart: asus rog strix B550F gaming
İşlemci: Ryzen 7 3700x
Ram: 32gb 4 slot 8x8x8x8
Ekran kartı: Rtx 3080 zotac 10gb
Ssd: 1tb m2
Ssd: 240 sata ssd
Hdd: 1tb sata

Nası yani o bilgissayarcı format dahi atamamış mı? O kısmı biraz açar mısın? disk sağlığı %100 ise nasıl format atamamış, sebep?

hızlı geri dönüş için çok teşekkürler sevindim öncelikle bunu belirtmek isterim.

Şöyle ki bilgisayarcı ilkinde format attı aldım ebe götürdüm windows falan geldi girdim baya bi sonrasında mavi ekrana ve kurtarmaya düştü,ertesi gün geri götürdüm uzun bir bakayım dedi.başta m2 arızalı sandım ama öyle değilmiş sağlammış, yeniden format atmış kabul etmemiş mavi ekrana düşmüş 240gb ssdye atmış ondada olmamış, bi şekilde format atmış m2 ye sonra pcyi aldım dün eve gittim disk sağlığını ölcen bi program yüklemiş sağlıkları gözüküyordu 240gb ssd sata %65 diğerleri 100 dü, lol indirdim sonra oynadım kurdum herşeyimi, steamde gece oyunları yüklemeye bıraktım sabah kalktım ki yüklenmiş güzel, sonra güncelleme vardı pcde yeniden başlat ve güncelle vardı, onu yaptım pc mavi ekrana ve kurtarmaya düştü yine, neyden kaynaklı onu hala çözemedim.

240 gb ssd yani %65 sağlığı olan diske mi windows kurulu şuan?

yok m2 olana windows kurulu, 240gb ssd ve 1tb hdd boş yedek olarak kullanıyorum video tesim olarak
m2 marka ve modeli nedir, kaç gb yani ve sağlığı % kaç? Anlayamadığım ilk başta neden m2 ye format kabul edilmemiş, sıkıntı varsa işte tam da burda..!

Sağlığı %92 2 yıldır kullanıyorum
marka modeli: Goodram px600 1tb

Psu patlamadan önce hiçbir sıkıntısı yoktu, windowsu sata 240gb ssdye kurarkende mavi ekran sorunu yaşadım ve bilgisayarcıda yaşadı

rem sağlıkları nasıl, remleri memtest ile test ettiniz mi?

rem sağlıkları nasıl, remleri memtest ile test ettiniz mi?
Yok bir testte bulunmadım, işteyim şuan akşam açılırsa nir kaç dklığına denerm atarım, fakat tek tek takıp denedim hepsi çalışıyordu.formattamı sıkıntı var anlamadım, Arkadaşım hazır formatlı m2 yi taktım pcye sorunsuz çalıştı,hatta bugün kendi m2 mi arkadaşınnpc takıp windows kurup öyle bilgisayara takıcam deniycem

hocam valla bluescreenwiew şart önüme geleni attım zaten
Büyük olasılıkla remlerden biri veya bir kaçında problem vardır. Benim anlamadığım o bilgisayarcı nasıl olur da zaman istediği halde sıkıntıyı tam çözememiş, ya uğraşmak istememiş ya da sadece parasına çalışmış :) Ben en başta bir kere bilgisayarcı denmiş o zata kıllandım, foroğraflardan bilgisayarda değişen bir parça olup olmadığını seri numarasına kadar kontrol etmek gerek.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yok bir testte bulunmadım, işteyim şuan akşam açılırsa nir kaç dklığına denerm atarım, fakat tek tek takıp denedim hepsi çalışıyordu.formattamı sıkıntı var anlamadım, Arkadaşım hazır formatlı m2 yi taktım pcye sorunsuz çalıştı,hatta bugün kendi m2 mi arkadaşınnpc takıp windows kurup öyle bilgisayara takıcam deniycem
remlerden birinde bile sıkıntı varsa nerede sıkıntı yaşayacağını bilemezsin, en sağlamı ilk önce memtest yapmak, biraz uzun da sürebilir ama saatlik olabilir en fazla...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,184,649
Üyeler
187,953
Son üye
BurHAN98987190
Geri