Ram fiyatları nereye doğru gidiyor?

Reaksiyon skoru
39
Sistemimde Goodram ırdm prob 2x8 16gb 3600mhz hızında ram var.
32gb'a yükseltmek istiyorum aynı ram ler en ucuz 11k ya vatanda satılıyor ikinci el ise 5k bandında genel olarak fiyatlar böyle bu durumda yükseltme yapmam mümkün değil sizce fiyatlar düşüşe geçer mi

İlla ki bir ara düşecek aynı ekran kartı muhabbeti gibi ama piyasanın ortayı bulması biraz vakit alır gibi sen de 1 ben diyim 1.5 sene

1-2 sene düsüs beklemiyoruz samsung falan çip üretmeyi bıraktı piyasaya yeni ram girmiyor

32gb'a yükseltmek istiyorum aynı ram ler en ucuz 11k ya vatanda satılıyor ikinci el ise 5k bandında genel olarak fiyatlar böyle bu durumda yükseltme yapmam mümkün değil sizce fiyatlar düşüşe geçer mi
mantık yanlış ya elinizdeki rami satınca mı 5000 e geliyor 32 yoksa 5000 direkt fiyatmı

Fiyatlar bu sene gördüğün gibi kalır belki biraz daha artar ama çinli firmalar **CXMT ve YMTC** dram çip üretimine başlayacaklar. Tahmini 2027 gibi piyasa düzelir gibi duruyor. Bazı firmalar da zaten yeni fabrikalar kurmaya başladılar talepleri karşılayabilmek için.

Sen birde altın dolar gümüşe bak.
Üretim bile olsa bizim bu ekonomide çok gerilemez bu ülkede.
Yapay zeka ayağına yoluyorlar.

mantık yanlış ya elinizdeki rami satınca mı 5000 e geliyor 32 yoksa 5000 direkt fiyatmı
5 bin'e 2. El 16gb daha alabiliyorum anlamında dedim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sen birde altın dolar gümüşe bak.
Üretim bile olsa bizim bu ekonomide çok gerilemez bu ülkede.
Yapay zeka ayağına yoluyorlar.
Gerçekten çok haklısınız

İlgi ve alakanız için hepinize teşekkür ederim

5 bin'e 2. El 16gb daha alabiliyorum anlamında dedim

Gerçekten çok haklısınız
5000 çok pahalı 2x8 e zaten 7000 e direkt 32 kit satılıyor elindekinide satsan 5000 e geliyor üstüne amd de quad olmaz performans kaybı olur dual olması şart

Geri