AM4 sistemden direkt AM6 ya geçmek Zen7 Mimarisi

üst düzeyden kasıt anakartın üst düzey b550 nin en üstü zaten daha üstü yok msı da

2. 32 ramin var piyasada artık bu bellek miktarı nimet

onada uygun kasa psu ve ssd lerin varsa senden kralı yok demek istiyorum
Hocam hyperx 3200mhz 16x2 var .
ssd excreia 2 tb + 1 tb samsung
psu mag a750 var .

Hocam hyperx 3200mhz 16x2 var .
ssd excreia 2 tb + 1 tb samsung
psu mag a750 var .
allah dan daha ne istiyon şuan elindeki ssd lerin sıfırı 20 bin tl filan 2+1 tb in

güç kaynagında güzel zaten

işlemci 5600 geç para bulunca ekran kartını güncelle am5 geçmeye gerek yok şu piyasada ramler çok uçuk

Yani piyasa kötü durumda en mantıklısını yaparsın. Şuan upgrade düşünüyorsan işlemciyi 5600 ekran kartını 9060xt falan alabilirsin.
5600 e geçmeye gerek var mı ki. İkiside 6/12
Çok bir fark hissetmem diye düşünüyorum. 5700x 5800x3d ( eğer upgrade düşünürsem daha mantıklı olmazmı)

Çok bir fark hissetmem diye düşünüyorum. 5700x 5800x3d ( eğer upgrade düşünürsem daha mantıklı olmazmı)

3600 ü zaten çok rahat 2000 pazarlıkla satılıyor zaten ryzen 5600 de şuan 2.elde 3500-4000 bandında zaten sattıgın işlemcyi 5600 ün fiyatından düşersen sana 2000 e geliyor upgrade ki bu piyasada kelepir upgarade oluyor

ekran kartıda güzel sıfır 9060xt 16 gb çeksen 20 bine elindekinide 5000 e satsan 15 bin e geliyor upgarade

Güzel fiyattan bulursan neden olmasın :D gerek var oyunlarda fark cidden bariz ha 5700x geçerim diyorsan çok daha iyi olur çekirdek isteyen oyunlarda fark atıyor resmen.

allah dan daha ne istiyon şuan elindeki ssd lerin sıfırı 20 bin tl filan 2+1 tb in

güç kaynagında güzel zaten
sen "yatağın sağından kalkmış iç ses gibisin" :)
Teşekkürler tavsiyelerin için.
İleride belki 5800x3d olabilir. Ekran kartı da 9060xt .
Ama geleceğe yönelik içime su serptin :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

3600 ü zaten çok rahat 2000 pazarlıkla satılıyor zaten ryzen 5600 de şuan 2.elde 3500-4000 bandında zaten sattıgın işlemcyi 5600 ün fiyatından düşersen sana 2000 e geliyor upgrade ki bu piyasada kelepir upgarade oluyor

ekran kartıda güzel sıfır 9060xt 16 gb çeksen 20 bine elindekinide 5000 e satsan 15 bin e geliyor upgarade
5600 5700tl civarında şu anda hiç ikinci el alışveriş yapmadım. mantıklı olur mu 1700 tl fark için.

aslında çok şey demedim ama elinizdeki ürünler hala geçerli ve oyunları çok rahat oynatıyorsa ufak güncellemeler ile performansım artıyorsa sıfır cihaz işine girmem hele ram ve ssd krizinde hiç girmem zaten artık oyun yapımcıları elimizdeki am4 sistemlere dahada optimze etmek zorunda çünkü am5 ddr5 alamayan her insan evladı gitti ddr4 e yapıştı ucuz diye dolayısı ile şimdi oyun yapımcıları bu olayı bildigi için am4 soket ürünlerine daha fazla optimize yapmak zorunda olay bu elinzdeki ürünler parçalar güzel sadece ekran kartı işlemci artık güncel şartlarda degil degiştirdiginizde gayet güzel oyun oynatacak cihaza sahip oluyorsun

5600 5700tl civarında şu anda hiç ikinci el alışveriş yapmadım. mantıklı olur mu 1700 tl fark için.
eger elden yaşadıgın yerden pazarlık yaparak alabilrisin ama taksitli alacaksan sıfır al

cs valo cod için geçmeye değer arada baya fark var onun dışında 5700x kovalasanızda olur daha iyi olur ama 5600 ile sandığınızdan daha fazla fark var

cs valo cod için geçmeye değer arada baya fark var onun dışında 5700x kovalasanızda olur daha iyi olur ama 5600 ile sandığınızdan daha fazla fark var
5600 den se 5700x daha iyi bir upgrade gibi duruyor. Önerilerin için teşekkürler.

Bence gerek yok. Şuan sistemin sana yetiyorsa tabi. Bende zamanında Geçtiğimde elle tutulur bir fark hissetmedim öyle. İşlemciyi 58003xd yaparsın kartıfa yükseltsen 2029 a kadar rahat gider bence. Zaten 4k filan oynuyorsan işlemci yüküde nispeten azalıyor. Olmadı 4k oynarsın kart alıp 😂. Özellikle şu piyasada hiç para harcamaya değmez

Bu soruya sadece kendin cevap verebilirsin, sistem değiştirmek aşırı zengin değilsen keyif için yapılacak bir şey değil. Kendine şu soruyu sor şuanki sistemimle istediğim oyunları rahatça oynayabiliyor muyum? Cevap evet ise neden değişesin ki, ben paramı altına koydum geçen sene, 6000 serisi kartların çıkmasını bekliyorum, boşa 4000 veya 5000 serisi almadım çünkü 3000 serisi ile açamadığım oyun yok, mesele tamamen bundan ibaret, ihtiyacın varsa değiş yoksa bekle.

R5 3600 ile R5 5600'ün tek çekirdek performansları arasında bariz fark var. 5600 işlemci alsanız güncel ekran kartlarını rahatlıkla kullanabilirsiniz mesela. Sisteminizi bir işlemci ve yeni nesil bir ekran kartıyla gayet güncellersiniz.

Bu yapay zeka illeti yüzünden maalesef işler kimsenin tahmin etmediği yere gelmiş durumda. Nvidia denen lanet şirket... Adamlar o kadar rahatlar ki hani o öve öve bitiremediğiniz şirket... Umurlarında değil adamların oyuncular falan... Sırf bu illet yüzünden içerisinde bellek olan her şey zam yiyor gün be gün...

Asıl felaket stoklar bittiğinde 2.el piyasasında olacak. 5070 ti, 9070 XT gibi kartlara tanrı muamelesi yapan insanlar göreceğiz. Fiyatlar zaten normal değildi iyice zıvanadan çıkacak. Bugün bile en ucuz 5070 ti 48K fiyata satılıyor. Stoklar bittiğinde 2.el fiyatını hayal bile edemiyorum...

Uzun sözün kısası, ne alacaksanız bir an önce alın. Tereddüt etmeyin, bekleme yapmayın, yapıştırın geçin. Belli ki bu işler temiz bir 2-3 yıl daha düzelmeyecek...

Geri