Arctic freezer 7x ve i5-14600kf

berry3421

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar intel i5-14600kf işlemcisini aldım ve soğutucu olarakta arctic freezer 7x tercih ettim henüz yeni sipariş ettim fakat internette çok fazla kullanana rastlamadım ortalama kaç derece sıcaklık görürüm içinizde kullanmış olan varsa bilgi verebilir mi

Hocam 14600 çok ısınan bir işlemci, o hava soğutma yeterli olmayabilir. 360mm sıvı soğutucuya bütçe çıkarabiliyorsanız arcticin sıvı soğutucuları sık sık indirime giriyor

Hocam 14600 çok ısınan bir işlemci, o hava soğutma yeterli olmayabilir. 360mm sıvı soğutucuya bütçe çıkarabiliyorsanız arcticin sıvı soğutucuları sık sık indirime giriyor
hocam vatana gitsem uygun bi sıvı soğutucu bulabilir miyim peki

hocam vatana gitsem uygun bi sıvı soğutucu bulabilir miyim peki
Elden vatana gidip almaktansa internetten çok daha mantıklı ürünleri daha uygun fiyatlara bulursunuz hocam önerim arctic liquid freezer ıı 360 mm, bende bunu kullanıyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O soğutucu o işlemciye yetersiz kalır. Asgari thermalright phantom spirit alman lazım.
veya bütçe çıkmıyorsa da bu arkadaşın dediği gibi bu hava soğutucu bir nebze de olsa kurtarır

Merhabalar intel i5-14600kf işlemcisini aldım ve soğutucu olarakta arctic freezer 7x tercih ettim henüz yeni sipariş ettim fakat internette çok fazla kullanana rastlamadım ortalama kaç derece sıcaklık görürüm içinizde kullanmış olan varsa bilgi verebilir mi
Hocam yeni gördüm bendede aynı işlemci mevcut ama 5.6ghz overclock şeklinde kullanıyorum deepcool ls720 de 360 sıvı soğutma kullanıyorum fanlarını arctic p12 max ile yükseltme yaptım ufakta bir undervolt ile oyunlarda ultra ayarlarda Max 60 dereceye sabitledim yurt dışından arctic liquid freezer 3 pro sipariş ettim işlemciyi 5.7-5.8 kere çıkartmayı düşünüyorum
Sen ne yaptın soğutma işini ?

Kurtarmaz. En az 280 ya da 360mm AIO lazım.
Phantom spirit ve thermalright cpu bracket ile 14700KF ile kullandım. 96 dereceye kadar çıksa da idare ediyordu. 14600KF daha az ısı ürettiği için sınırda da olsa yeterli gelecektir.

Phantom spirit ve thermalright cpu bracket ile 14700KF ile kullandım. 96 dereceye kadar çıksa da idare ediyordu. 14600KF daha az ısı ürettiği için sınırda da olsa yeterli gelecektir.
Yav doğru tercih değil işte. Thermal throttle yemesi sizce kurtarmış gibi görünüyor mu? Bu soğutucu 120w üzerinde çok iş yapmıyor. Aynısını ben kullanıyorum. Eğer bütçe varsa 280mm ya da 360mm alması gerekir.

Yav doğru tercih değil işte. Thermal throttle yemesi sizce kurtarmış gibi görünüyor mu? Bu soğutucu 120w üzerinde çok iş yapmıyor. Aynısını ben kullanıyorum. Eğer bütçe varsa 280mm ya da 360mm alması gerekir.
Ben 14700KF ile kullanırken throttle yaşamamıştım. siz diyorsanız doğrudur.

Ben 14700KF ile kullanırken throttle yaşamamıştım. siz diyorsanız doğrudur.
Hocam işlemcinin TJ'si zaten 100 nasıl throttle yemeyecek. Aynı soğutucuyu oc yaptığım 12400f ile kullanıyorum. İşlemci 130w 1.34v dediği zaman 90c ulaşıyorum. Arkadaş rahat etmek istiyorsa dediğimi yapsın PS120 son tercih

Hocam işlemcinin TJ'si zaten 100 nasıl throttle yemeyecek. Aynı soğutucuyu oc yaptığım 12400f ile kullanıyorum. İşlemci 130w 1.34v dediği zaman 90c ulaşıyorum. Arkadaş rahat etmek istiyorsa dediğimi yapsın PS120 son tercih
ben de 14700KF yi defaultta kullandım aynı soğutucu ile. 96 dereceye kadar throttle yemeden kullanıyordum. nereden biliyorum aynı işlemciye sonra arctic liquid ii 420mm aldım. cinebench sonucu değişmedi.

ben de 14700KF yi defaultta kullandım aynı soğutucu ile. 96 dereceye kadar throttle yemeden kullanıyordum. nereden biliyorum aynı işlemciye sonra arctic liquid ii 420mm aldım. cinebench sonucu değişmedi.
Doğrudur hocam yalan söylüyorsunuz diyecek halim yok 👍

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,028
Üyeler
189,962
Son üye
bilye
Geri