Sistem Yükseltmek istiyorum

Reaksiyon skoru
38
sapphire pulse.webp

mevcut kasamda r5 5600, b550-a pro ve ölü taklidi yapan 1660ti gpu var. yükseltmek yerine direk yeni sitem kursam aşağıdaki ürünler nasıl sizce.
Kasa: Lian Li 207 düz olan RGB'li model.
PSU: High Power Xtreme Gold ATX 3.1 1200W
Anakart: Asus TUF Gaming B850-Plus Wi-Fi
Ekran Kartı: Sapphire Pulse 9070XT
Bunları sipariş ettim.
İşlemci: 7500F
RAM olarak: Patriot Viper Venom 6000MHz CL30 16x1 tek RAM yeterli olur mu? Mesela 1 sene sonrayı beklesem RAM fiyatlarında bir avantaj sağlar mı? İllaki al derseniz alırım mecbur.
Kule tipi soğutum mevcut: Reeven RC1205 hans diye bir marka. Şu anlık ki sistemimde iş görüyor. Sistemi kurtarırsa devam etmek isterim olmaz sa, Scythe Mugen 6 almayı düşünüyorum 6 borulu.
SSD olarak mevcut sistemimde olanları takacağım. 1 ME2 EVO970PLUs ve iki tane idare eder ayrı depolama SATA ve hard disk mevcut.
Sipariş ettiğim ve almayı düşündüğüm parçaların eksiği gediği varsa yardım eder misiniz?

Şu an sipariş verdiklerim 60-62K filan tuttu, bir güzeliği varsa 3 ve 6 ay taksitler ile aldım. İlla peşin alma saçmalığından kurtardım kendimi. Tam bir bütçem yok aslında. Taksitle aldıktan sonra en F/P ürünlerin peşindeyim.

Ayrıca bir de 2K monitör ihtiyacım var. Bende göz kuruluğu ve normal monitöre baktığımda göz yanması oluyor. Biraz fazla hassasım. Bir nebzede olsa bana faydalı olacak monitör arayışındayım.

Ekler

• ana kart.webp
    ana kart.webp
    87.8 KB · Hit: 28
Son düzenleme:
Sistem parçalarınız güzel tercih edilmiş. Gözüme bir sorun batmadı. Hayırlı olsun.

Ben yerinizde olsam bütçem varken belleği alırdım. Çünkü bu zamlar uzun vadeli düşmeyeceği gibi, burada alabileceğiniz hız ve gecikme oranları ramleri de uyguna bulmak zorlaşabilir. Bazı firmalar gecikmesi yüksek ve hızı düşük bir sürü alt marka piyasaya sürecek o markalar bu ramleri de pahalaştıracak. Kesinlikle 32 GB yapın yani.

7500F için elindeki soğutucu yeterli. Ama yükseltme yaparım diyorsan o bahsettiğin model yerine şunları alabilirsin. Şu an lazım değil aklınızda bulunsun diye atıyorum.

Alıntıyı görüntüle
mevcut kasamda r5 5600, b550-a pro ve ölü taklidi yapan 1660ti gpu var. yükseltmek yerine direk yeni sitem kursam aşağıdaki ürünler nasıl sizce.
Kasa: Lian Li 207 düz olan RGB'li model.
PSU: High Power Xtreme Gold ATX 3.1 1200W
Anakart: Asus TUF Gaming B850-Plus Wi-Fi
Ekran Kartı: Sapphire Pulse 9070XT
Bunları sipariş ettim.
İşlemci: 7500F
RAM olarak: Patriot Viper Venom 6000MHz CL30 16x1 tek RAM yeterli olur mu? Mesela 1 sene sonrayı beklesem RAM fiyatlarında bir avantaj sağlar mı? İllaki al derseniz alırım mecbur.
Kule tipi soğutum mevcut: Reeven RC1205 hans diye bir marka. Şu anlık ki sistemimde iş görüyor. Sistemi kurtarırsa devam etmek isterim olmaz sa, Scythe Mugen 6 almayı düşünüyorum 6 borulu.
SSD olarak mevcut sistemimde olanları takacağım. 1 ME2 EVO970PLUs ve iki tane idare eder ayrı depolama SATA ve hard disk mevcut.
Sipariş ettiğim ve almayı düşündüğüm parçaların eksiği gediği varsa yardım eder misiniz?

Şu an sipariş verdiklerim 60-62K filan tuttu, bir güzeliği varsa 3 ve 6 ay taksitler ile aldım. İlla peşin alma saçmalığından kurtardım kendimi. Tam bir bütçem yok aslında. Taksitle aldıktan sonra en F/P ürünlerin peşindeyim.

Ayrıca bir de 2K monitör ihtiyacım var. Bende göz kuruluğu ve normal monitöre baktığımda göz yanması oluyor. Biraz fazla hassasım. Bir nebzede olsa bana faydalı olacak monitör arayışındayım.
Şuan ben de 60-65k bütçe arasında 9070xt'li sistem almayı düşünüyorum. Düşündüğüm parçalar da üç aşağı beş yukarı aynı. Umarim gaming gecesinde iyi bir şeyler düşer. Konuyu takipteyim.

Sistem parçalarınız güzel tercih edilmiş. Gözüme bir sorun batmadı. Hayırlı olsun.

Ben yerinizde olsam bütçem varken belleği alırdım. Çünkü bu zamlar uzun vadeli düşmeyeceği gibi, burada alabileceğiniz hız ve gecikme oranları ramleri de uyguna bulmak zorlaşabilir. Bazı firmalar gecikmesi yüksek ve hızı düşük bir sürü alt marka piyasaya sürecek o markalar bu ramleri de pahalaştıracak. Kesinlikle 32 GB yapın yani.

7500F için elindeki soğutucu yeterli. Ama yükseltme yaparım diyorsan o bahsettiğin model yerine şunları alabilirsin. Şu an lazım değil aklınızda bulunsun diye atıyorum.
ram olarak dual ler aşırı pahalı. tekli 2 tane 18-20 iken dualler 24-25 bin.
tavsiye edebileceğiniz f/p dual ram varmı?
bu goodram dan 2 adet alsam işimi görürmü?

ram olarak dual ler aşırı pahalı. tekli 2 tane 18-20 iken dualler 24-25 bin.
tavsiye edebileceğiniz f/p dual ram varmı?
bu goodram dan 2 adet alsam işimi görürmü?
Evet görür. AM5 için en ideali 6000 MHz ve CL30 bellekler. Yüksek hızlarda işlemci, anakart ve bellek uyumunu tutturmak çok zor. Daha yüksek gecikmeli bellek almaya da gerek yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada satıcıya güvenmiyorsan şu tarz bir kit de alınabilir.

Kabaca baktım bu arada araştırsak belki daha uyguna da bulunabilir.

Tamamen alternatif olarak bırakıyorum. Yani yukarıdaki bellekten iki tane alıp da kullanabilirsin.

Son düzenleme:
Şuan ben de 60-65k bütçe arasında 9070xt'li sistem almayı düşünüyorum. Düşündüğüm parçalar da üç aşağı beş yukarı aynı. Umarim gaming gecesinde iyi bir şeyler düşer. Konuyu takipteyim.
ben sadece anakartı abartıp 5-6k lık basitleri yerine 13,3k ya asus tuf aldım. onun haricinde mantıklı yoldan ilerlemeye çalışıyorum. 60-65k ya toplamak için malesef en dip kalite ürünler kullanırlar. ram de 1x16 olur. 70-75 den aşağı toplansada bir tarafları güdük kalır.

toplama değil de oem paket almak için bi 10-15 gün kolladım açıkçası. oemlerde anakart ve ekran kartı iyi olursa psu+kasa+ram ve işlemci mutlaka dandiklerini koyuyorlar. işlemci+ram+ssd mantıklı olursa da o zaman anakart ve ekran kartı kesin tek haklı yani seçeneksiz dayatıyorlar. sistem piyasadan uygun oluyor evet ama içinde mutlaka sana bana kakaladıkları birşeyler oluyor veya veya bazen iyi sistemler denk gelebilir(içindeki kötü parça göz ardı edilebilecek kıvamda olabilir) o zamanda keş paraya satıyorlar. taksit asla olmuyor.

bende baktım içime sinmeyecek, tek tek vetaksitle almaya karar verdim.

Evet görür. AM5 için en ideali 6000 MHz ve CL30 bellekler. Yüksek hızlarda işlemci, anakart ve bellek uyumunu tutturmak çok zor. Daha yüksek gecikmeli bellek almaya da gerek yok.

Bu arada satıcıya güvenmiyorsan şu tarz bir kit de alınabilir.

Kabaca baktım bu arada araştırsak belki daha uyguna da bulunabilir.
komple toplayacağım masaüstünde sadece 2 parçayı hepsiburada tarzı büyük firmaların satış yerindeki rastgele satıcadan almak durumundayım. o da biri ram diğeride işlemci. bende elektronik ürün alırken cep telefonu dahil, amazon veya hepsiburada veya direk samsung, apple gibi firmanın kendinden almayı seviyorum. mesela mini led tv aldım samsung marka direk samsung. com .tr den aldım.

demem o ki son şık daha mantıklı geldi. 22-23 e bi bulabilsek güvenilir bir yer tadından yenmeyecek.

Bunun fiyatı iyiymiş, ama hızlıca çekmeniz gerekiyor stoğu az.
sinerji ile sorun yaşıyanlar vardı sanki. daha önce alışveriş yapmadım. tavsiye edermisiniz.

sinerji ile sorun yaşıyanlar vardı sanki. daha önce alışveriş yapmadım. tavsiye edermisiniz.
Bellek alıyorsunuz sonuçta, bu firmalar ürünleri getiriyor. Sistem vb. yaşanan sorunlar gibi olacağını sanmıyorum. Genelde de internette sorunlar daha çok konuşuluyor. Bizde bir sorun yaşanmayınca genelde onun hakkında pek konuşulmaz.

Bellek alıyorsunuz sonuçta, bu firmalar ürünleri getiriyor. Sistem vb. yaşanan sorunlar gibi olacağını sanmıyorum. Genelde de internette sorunlar daha çok konuşuluyor. Bizde bir sorun yaşanmayınca genelde onun hakkında pek konuşulmaz.
ram lerin kendi sitesinde;
aldığım anakart da yazıyor. sanırım uyumlular. sinerji sürat kargo için birde 150 lira kargo bedeli alıyor. tuhaf geldi bana.

ram lerin kendi sitesinde;
aldığım anakart da yazıyor. sanırım uyumlular. sinerji sürat kargo için birde 150 lira kargo bedeli alıyor. tuhaf geldi bana.
Bu arada anakart uyumluluk listesi önemli değil. Orada genelde ellerinde ne varsa test ediyorlar. Yani bu testler çok da önem arz etmiyor.

Firma hıyarlığı tamamen, yani en kötü ₺2500 falan üstünde kargoyu ürün kârına yerleştirmek zor olmamalı. :kekw:

sipariş verdim.
hedef 6000mhz cl30 du. 6400mhz cl36 oldu. inşallah uyumlu çalışır 7500f ile. cl 30 yerine 36 olması bir önemi varmı? yada ne önemi var demeliyim.

benim tavsiyem uzun vade değiştirmemeyi düşünüyorsanız anakartı düz bir asus b650 alıp anakarta ayırdığınız bütçe ile 9700x veya 7800x3d almanız ha diyorsanız anakart güzel model istiyorum işlemci değiştirmek kolay o zaman bu halde gerçekten güzel bir anakart almışsınız

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,188,098
Üyeler
188,525
Son üye
Van6566
Geri