Darboğazı fazla hafife alıyorsun. Ayrıca 1080p'de RTX 5070 de darboğaz yapar. Ben i5 12400F ile RTX 4070 kullanıyorum, 1080p'de oynanamaz haldeydi, 3440x1440 Ultrawide monitör aldım, anca kurtardı ama hala da sıkıntı yaşadığım oyunlar var.
Oyun çok ağırsa 60 FPS alıyorsan dur grafikleri düşüreyim de FPS artsın mantığı geçersiz kalıyor.
Oyun çok ağırsa veya optimizasyonu iyi değilse o oyunu oynamayı unutun.
Optimizasyonu kötü bir oyun olur ama çok da kötü değildir, genelde insanlar oynayabiliyordur ama sen yine oynayamazsın, darboğaz yüzünden optimizasyonu 2/10 kötü bir oyunu 8/10 ,9/10 gibi hissedersin ve o oyunu da oynayamazsın.
Bazı oyunlarda darboğaz azalsın diye grafikleri fulleyeyim dersin VRAM şişer oynayamazsın, VRAM'i hafifleteyim grafikleri düşüreyim dersin darboğaz olur, o oyunu da oynayamazsın.
Ayrıca en kötü yanı da darboğaza rağmen idare eder bi FPS alsan bile shutter'lardan kaçamazsın, çok basit bir oyunda bile aşırı takılma yaşarsın, oyun zevk vermez, FPS aşırı dalgalı olur, 60 FPS'e sabitleyeyim dersin o bile kurtarmaz, anlık 3-5-10 FPS'lere kadar düşersin.