Donanım Arşivi ile Yaşadığım Sorun

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yaptığın yanlış bence burda konu açmadan önce Burdan Abdullah abiye ve yönetici olan Mehmet abiye özelden yazdın mı ?
Yazmadıysan kamuoyuna açık şekilde adam seni dolandırmış gibi başlık açmışsın bu tavrın yanlış.

benimde oldu o zamanlar, hatta ben gene iyiydim hiç olmayan bidolu insan var. olayı bu noktalara taşırmaya kalkmıyorlar ama edepleri ile yollarına devam ediyorlar. üstelik çok kışgırtıcı bir üslup var burda
her insan bir değil maalesef özellikle çevre önemli burada imrenme özenme gibi muhabbetlerden dolayı insanlar hırs yapabiliyor

bu konuyu bak arkama adam alırım, o bilgisayarıda soke soke alırım gibi bir yere çekmeseydin başka konuşurduk. hakettin be çocuk buda sana ders olsun

1769863455039.webp

1769863498332.webp

Yaptığın yanlış bence burda konu açmadan önce Burdan Abdullah abiye ve yönetici olan Mehmet abiye özelden yazdın mı ?
Yazmadıysan kamuoyuna açık şekilde adam seni dolandırmış gibi başlık açmışsın bu tavrının yanlış.
herkes şu şekil olmuştur eminim :D

Dostum yaptığın şeye dolandırıcılık diyen olmadı. Ama bir anlamda dilencilik yapıyorsun şuan. Adamın senden aldığı 5 bin like'ın adama maddi getirisi kısa ve uzun vadede ne olabilir birazcık düşünür müsün? Yaptığın eylem ile adama düzenli bir kitle mi kazandırıyorsun? Adam sana taş devrinden bir kasa bile yollasa asgari 3-4 bin lira ederi olacak muhtemelen. Ne verdin de ne istiyorsun? Tamam burada @Abdullah Hacıgül de hatalı 5k like gelsin göndereceğim demek yerine düzgün bir üslupla geri çevirmesi lazımdı seni ama o bir hata yaptı diye sen burada adamı hedef gösteriyorsun bildiğin. Para kazanmanın zorluğunu bilmiyorsun muhtemelen o adam para kazanmak için günlerce saatlerce emek veriyor içerik üretiyor. Her durumu olmayana 3-5 bin like karşılığı sistem mi dağıtacak bu adam sırf akım var diye?
35 kere amacım linç ettirmek değil, asla da olamaz diyorum hala daha hedef gösteriyorsun diyorsun. Biri Abdullah abi'ye benim konum yüzümden hakaret etse, laf etse ilk ben karşı çıkarım emin ol. Abdullah Abi'nin işini çok seviyorum ve asla küçümsemiyorum. Para kazanmanın zorluğunu da biliyorum emin ol. Her durumu olmayana dağıtsın falan da demedim eğer göndermezse başım, gözüm üstüne.
Yazmadıysan kamuoyuna açık şekilde adam seni dolandırmış gibi başlık açmışsın bu tavrının yanlış.
Abdullah Abi'ye hem Twitter'dan hem buradan yazdım. Mehmet Abi'yi tanımıyorum hiç görmedim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu konuyu bak arkama adam alırım, o bilgisayarıda soke soke alırım gibi bir yere çekmeseydin başka konuşurduk. hakettin be çocuk buda sana ders olsun
Ya ben öyle bi yere çekmedim neden bu kadar konuyu evirip çeviriyorsunuz. Benim üslübum gerçekten sert de ben mi anlamıyorum bu kadar tepki gerçekten saçmalık

Herkese merhaba. Belki bilirsiniz bir ara Twitter'da bir akım vardı; herkes birbirine "Ne kadar fav gelirse ... yaparsın?" diye yazıyordu. Ben de durumu pek iyi olmadığı için kötü seviyede bilgisayarı olan, hep güncel oyunları ortalama-iyi seviyede oynayabilsem yeter seviyesinde bir bilgisayar hayali kuran bir gencim. 2025'in Eylül ayında Donanım Arşivi olarak bildiğimiz Abdullah abi'ye yazdım. Kendisini siz gibi ben de çok severim çok uzun yıllardır takip edip her videosunu izliyorum. Abdullah abi'ye; "kaç fav gelirse eski sistemlerden birini yollarsın?" diye yazdım. Abdullah Abi de "5 bin beğeni gelirse senindir" dedi.

Gönderi linki de burada;
O süreç sonrasında 1 gün bile geçmeden söylediği fav (beğeni) sayısından daha fazlasını ben 200 bin görüntülenmeyle beraber başardım. Başlarda ne yazsam Abdullah abi; tamam kardeşim şu ay elinde falan diye hızlı cevap veriyordu. Sonra bu süreç uzadı ve Aralık ayına kadar ertelemeler oldu (Abdullah abi yoğun olduğu için bu bekletmeye bir şey diyemem hakkıdır.) fakat işler bi yerden sonra patladı ben Aralık ayından sonra Abdullah abiden bir daha hiçbir mesaj alamadım ama yine de Twitter üzerinde mesajlar görüldü olarak görünüyordu. Ben de Aralık ayından Ocak ayının sonlarına kadar sürekli iletişime geçmeye çalıştım ve 20 Ocak tarihinde Abdullah abi dedi ki "sana 1 ay önce sistem gönderdik gelmedi mi?" Bana gelen hiçbir şey yok, adresi belirtirken telefon numarasını da özellikle belirttim ki hani kargocu gelirse ulaşamazsa bilgilendirsin diye bu iş de böyledir. Kargo gelmemiş, 1 aylık süreç boyunca bana Abdullah Abi bilgilendirme yapmamış, kargo takip numarası falan atılsa en azından takip ederim üstüne üstlük bu olaydan sonra yine Abdullah Abi'ye neredeyse 2 haftadır ulaşamıyorum tek bir mesaj daha atmadı.

Durum böyle dostlar. Ben Abdullah abi'yi çok severim burada bu konuyu açarken amacım asla onun sizlerde olan güvenini kırmak değil. Sadece bu olayın çözülmesi için sizlerden bir destek istemek (konunun daha görünür olması için yorum yaparsanız çok güzel olur) ve Abdullah Abi'nin olaya biraz daha önem vererek çözmesini sağlamak. Ben Abdullah abi'ye güveniyorum ve bu durumu güzel bir şekilde çözeceğine de inanıyorum. Cansın abim, seviliyorsun.
Önce dalga geçtiğini düşündüm ama millete verdiğin cevaplardan sonra gerçekten ciddi bir şekilde buna takıldığını düşündüm Adamı darlayıp yakasına yapışıp (kaç fava eski pc lerden birini yolluyon) gibisinden bir uslüp kullanıp akım yapıyorsun etkileşim alıyorsun birisi bana yazsa bende aynı şekilde 5 bin beğeniye senindir gibi yazıp yollarım gülüp geçincek bir olay üzerine bukadar bağlı kalman çok garibime gitti asgari ücret 28 bin olmuş iken bir yere girip 3 ay çalışsan 90k ya 5070ti lı sistem toplayabilecekken bukadar ***** saçma bir yola başvurup üstüne mağdur rolü kesmen çok garip kardeşim Allah sana akıl fikir versin

35 kere amacım linç ettirmek değil, asla da olamaz diyorum hala daha hedef gösteriyorsun diyorsun. Biri Abdullah abi'ye benim konum yüzümden hakaret etse, laf etse ilk ben karşı çıkarım emin ol. Abdullah Abi'nin işini çok seviyorum ve asla küçümsemiyorum. Para kazanmanın zorluğunu da biliyorum emin ol. Her durumu olmayana dağıtsın falan da demedim eğer göndermezse başım, gözüm üstüne.

Abdullah Abi'ye hem Twitter'dan hem buradan yazdım. Mehmet Abi'yi tanımıyorum hiç görmedim.

Ya ben öyle bi yere çekmedim neden bu kadar konuyu evirip çeviriyorsunuz. Benim üslübum gerçekten sert de ben mi anlamıyorum bu kadar tepki gerçekten saçmalık
eğer göndermezse başım, gözüm üstüne. bunu yazdıktan sonra başlığa donanım arşivi beni mağdur etti diyip uzun uzun açıklama yapman ayrı bir komik

Abdullah in madem 5K like alacak PR a ihtiyacı yok,o zaman ya hakiki yüksek like isteyip yollasın, cidden Abdullah dahil forumun herkesin önüne geleni aşağılamaya çalışan acınası insanlar olduğunu düşünüyorum,bir de çingenelik/dilencilik demiş millet tamam da burada asıl hatalı olan abdullah adamla bir de dalga geçmiş gerçi burada arkadaşın da hatası var bir PC için 5K yetmeyeceği belli, yazık Abdullah bir de gönderdik gelmedi mi diye ezmeyi çalışması da var

Yiyin birbirinizi oğlum ne diyeyim

Üslubun normal değil. İsteğin normal değil. Konu bir hak arama konusu ama ortada bir hak yok. Yaptığın şey bir şeyi hak etmek değil. Ha etik olarak verilen bir söz ve tutulmaması söz konusu ama ortada mağduriyet falan yok. Adam burada seni zarara uğratmamış. Seni dolandırmamış. Başından savmak istemiş makul ama elde edemeyeceğin bir sayı belirterek. Şansına tutturmuşsun olay bu. Uzatmanın manası yok. 3-5 bin like ile birkaç bin liralık sistem istiyorsun makul değil.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri