3D yazıcı almak istiyorum nereden başlamalıyım ?

Reaksiyon skoru
25

Solidworks kullanıyorum yani tasarım kısmında iyiyim ama yazıcı donanımı konusunda sıfırım.

Bütçemi henüz netleştirmedim, hata yapmamak için ne kadarlık bir bütçe ayırmalıyım? Mekanik parçalar belkide basit figürler ve ıvır zıvır basmak için hangi makineyi önerirsiniz? 'Bunu alırsan pişman olmazsın' dediğiniz modelleri ve tavsiyelerinizi varmı ? şimdiden teşkkür ederim.

Solidworks kullanıyorum yani tasarım kısmında iyiyim ama yazıcı donanımı konusunda sıfırım.

Bütçemi henüz netleştirmedim, hata yapmamak için ne kadarlık bir bütçe ayırmalıyım? Mekanik parçalar belkide basit figürler ve ıvır zıvır basmak için hangi makineyi önerirsiniz? 'Bunu alırsan pişman olmazsın' dediğiniz modelleri ve tavsiyelerinizi varmı ? şimdiden teşkkür ederim.
İlk olarak ne basacağınıza karar vermeniz lazım. Figür ise SLA, büyük parçalar için FDM önerilir.

Solid kullanan biri kapalı kasa yazıcı almalı bence.Abs Asa Petg Tpu gibi çeşitli hammaddeleri basabilirsiniz.
Bambu lamp p1s ilk yazıcı için ideal olabilir yada FlashForge 5m e bakabilirsiniz. Creality de var ama uzun süreli kullanana denk gelmedim bu yüzden iyi kötü diyemiyorum

İlk olarak ne basacağınıza karar vermeniz lazım. Figür ise SLA, büyük parçalar için FDM önerilir.
figürde basmak istiyorum ama reçine kadar detaylı olmasına gerek yok henüz profesyonel düzeyde boyama bilmiyorum basit figürler basarım basacağımda

basit şeyler yapıcam mesela model araba sergilemek için garaj gamepad koymak için parça düzenleyiciler falan
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Solid kullanan biri kapalı kasa yazıcı almalı bence.Abs Asa Petg Tpu gibi çeşitli hammaddeleri basabilirsiniz.
Bambu lamp p1s ilk yazıcı için ideal olabilir yada FlashForge 5m e bakabilirsiniz. Creality de var ama uzun süreli kullanana denk gelmedim bu yüzden iyi kötü diyemiyorum
hocam bütceyi kafamda bi tık oturttum 22 bantlarında bir bütcem var ama bu bütce benim için tek seferlik büyük bir harcama olucak onun haricinde çok fazla para harcayabileceğim bir hobi değil. o yüzden flement içinde yeri geldiğinde çok ucuz yeri geldiğinde pahalı flement kullanabileceğim bir makine almak istiyorum.

Son düzenleme:
Her şeyi basmak istesek ne alacağız peki?
Hem SLA hem de FDM almak zorundasın. İkisinin bir arada olduğu bir makine yok şu anlık. İkisi çok farklı teknolojiler.
figürde basmak istiyorum ama reçine kadar detaylı olmasına gerek yok henüz profesyonel düzeyde boyama bilmiyorum basit figürler basarım basacağımda
Figür kısmında zaten detaydan çok zaman sıkıntılı. 0.2mm + 0.02mm katman yüksekliğini bir araya getirdiğinizde süre astronomik seviyelere çıkıyor FDM'de. SLA ile 2 saatte bile basılabilecek bir şey 15 16 saate kadar çıkıyor.

Örnek:
1769897472172.webp

Bu 0.2mm nozzle ve 0.08mm katman yüksekliği. Süre çok astronomik seviyede modelin büyüklüğüne nazaran.

1769897505628.webp

Bu da normalde olması gereken süresi. 0.4mm nozzle ve 0.2mm katman yükekliği ile.

basit şeyler yapıcam mesela model araba sergilemek için garaj gamepad koymak için parça düzenleyiciler falan

hocam bütceyi kafamda bi tık oturttum 22 bantlarında bir bütcem var ama bu bütce benim için tek seferlik büyük bir harcama olucak onun haricinde çok fazla para harcayabileceğim bir hobi değil. o yüzden flement içinde yeri geldiğinde çok ucuz yeri geldiğinde pahalı flement kullanabileceğim bir makine almak istiyorum.
22.000TL bütçede en mantıklısı P1S. A1 kartezyen tip olduğu için o bütçeye önermiyorum.

Hem SLA hem de FDM almak zorundasın. İkisinin bir arada olduğu bir makine yok şu anlık. İkisi çok farklı teknolojiler.

Figür kısmında zaten detaydan çok zaman sıkıntılı. 0.2mm + 0.02mm katman yüksekliğini bir araya getirdiğinizde süre astronomik seviyelere çıkıyor FDM'de. SLA ile 2 saatte bile basılabilecek bir şey 15 16 saate kadar çıkıyor.

Örnek:
Alıntıyı görüntüle
Bu 0.2mm nozzle ve 0.08mm katman yüksekliği. Süre çok astronomik seviyede modelin büyüklüğüne nazaran.

Alıntıyı görüntüle
Bu da normalde olması gereken süresi. 0.4mm nozzle ve 0.2mm katman yükekliği ile.

22.000TL bütçede en mantıklısı P1S. A1 kartezyen tip olduğu için o bütçeye önermiyorum.
hocam figür konusunda gerçekten çok daha mantıklı ama benim için figür şu aşamada 2.planda kalıyo şuan daha çok bişeyler öğreniyim ardinyo gibi daha detaylı 3d modelleme gibi bana hobi olsun diye almak isitiyorum.
.

1769898735193.webp
dediğiniz yazıcı bumu hocam ve ben bu yazıcıda istediğim flamenti kullanabiliyomuyum.

Örnek:
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Dostum sen ne kullanıyorsun tecrübelisin bayağı.

hocam figür konusunda gerçekten çok daha mantıklı ama benim için figür şu aşamada 2.planda kalıyo şuan daha çok bişeyler öğreniyim ardinyo gibi daha detaylı 3d modelleme gibi bana hobi olsun diye almak isitiyorum.
.

Alıntıyı görüntüledediğiniz yazıcı bumu hocam ve ben bu yazıcıda istediğim flamenti kullanabiliyomuyum.
Kullanabilirsin. Kapalı kasa olduğundan dolayı ABS, ASA, TPU gibi malzemelerde kullanabiliyorsun. Filamentin kalitesizliği makine uyumuyla alakalı olmayan bir şey. O daha çok baskıya etki eder. Örneğin ipliklenme yapar gibisinden. Özellikle Microzey'de ben bunu çok yaşıyorum.

Dostum sen ne kullanıyorsun tecrübelisin bayağı.
Hem SLA hem FDM kullanıyorum. Ufak modeifiyeli ELEGOO Neptune 4 ve ELEGOO Saturn 2 + mercury 2.0.

hocam son bir merakım var peki 25 bine p1s alıyimmi yoksa daha ucuz bi makinada işimi görürmü yazıcıyı kullanıcağım yer çok küçük kiler gibi bir yer

ve 2.el yazıcılar hakkında ne düşünüyorsunuz

hocam son bir merakım var peki 25 bine p1s alıyimmi yoksa daha ucuz bi makinada işimi görürmü yazıcıyı kullanıcağım yer çok küçük kiler gibi bir yer

ve 2.el yazıcılar hakkında ne düşünüyorsunuz
Yazıcıdan ne beklediğine bağlı. Eğer ben kendim yazıcıya upgrade yapayım, biraz zorlanabilirim derseniz daha ucuz yazıcılarda iş görür. Ender 3 V3 KE/SE, ELEGOO Neptune 4, Creality CR10 SE gibi. Zaten kaliteli baskı alabilmek için ilk olarak operatörün iyi olması gerekli, yazıcının değil.

Bambular tamamiyle geliştirmeye kapalı yazıcılar. Bir şey öğrenmekte zor.

2. el yazıcı almak her zaman daha mantıklı geliyor bana fakat çok ve hor kullanılmamış olması önemli. Baskı süresi 500 saatin altındaysa iyi. Ticari yerlerde özellikle hem hor hem de uzun kullanılıyor. Hobi ile uğraşanlar daha az kullanıyor nispeten.

Son düzenleme:
Daha önceki yorumlara eklemeye yapıyım ;
- 0.2 nozzle kullanırsınız her baskının süresi 2-3 katına çıkar. 0.2 nozzle u kendiniz alıp takarsınız. 0.4 nozzle genel olarak kullanılır. Büyük parçalar için 0.6 0.8 1.0 gibi nozzle lar kullanılabilir. Figür için illa 0.2 nozzle a mükemmel detay istemiyorsanız gerek yok bence. (Kendiniz zevkine yaparsanız o zaman 0.2 kullanabilirsiniz.)
- Bambu geliştirmeye kapalı ama uğraştırmaz.
Çalıştır kalibrasyon yap ve kullan gibi. Arkadaş 2.el aldı p1s i kalibrasyondan başka ayar yapmadı diye biliyorum. Hiç mi arıza vermez diyordu.
- Ucuz filament olarak rhinolab Abs kullandım kokusu haricinde bir eksiği yok.
- Onun dışında Flash forge pla pla abs kullandım hiç sıkıntı yaşamadım. Abs pro olanı 85 derecede tablaya yapışıyor. Normalde Abs 100 derecede yapışır.
- Esun dan sahtesi mi nemli ortamda bekleyeni mi denk geldi bilmiyorum. 2 sefer param boşa gitti.
- Elas Petg kullandım 2 sefer. Pet şişe plastiğinin basılabilir hali petg . Zımpara gelmiyor ama parçasına göre vida somun uydurulabiliyor. Baya dayanımlı oluyor.
Son olarak yazıcıyı geliştirmek ayrı bir emek uğraş gerektirir. Eksiklerini öğrenmek anlamak zaman alır. Uğraşmayayım dilimle programındaki ayarlar bana yeter dersen bambu al.

Not = Kendim twotrees sapphire plus kullanıyorum. Boza yapa boza yapa arada bozulduğu da oldu 60-70 mm hızdan Şimdi klipper, bltouch volcona hotend seti ile 200-250 mm hıza çıkardım. 2 sefer işlemci değiştirdüm 1 sefer anakart. Daha iyi de olabilir ama uğraşmak istemiyorum.

Örnek:
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

sen bilen bir arkadaşa benziyorsun pazaryerinde satmaya , kulaklık gamepad falan için stand basmak için ender 3 v3 se alınır mı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,189,718
Üyeler
188,800
Son üye
Ravenclaww
Geri