Oyun Satıcılarına Temsilci Zorunluluğu Tasarısına Karşı İmza Kampanyası

Tabi engellendi sende kalkıp başka ülkede oyun satmaya çalışırsan senide o ülkede engellerler bu kim diye.
Vergisini versin sonra satsın derler.

Devlet babanın gözünden bak.
Xd bir kere oyun satın almamışsın herhalde ya da faturana bakmadın orada vergiler yazıyor bir bakarsın. Ayrıca 23 yıldır neredeydi bu kararı verenler. 23 yıldır açık olsun insanlar 23 yıldır boyunca burada para vakit emeklerini harcasin sonra temsilci yok diye yasaklamak istesinler. Bu kul hakkı değil mi? Ayrıca devleti devlet yapan vatandaştir.
Tabi bulunduğumuz durumda vatandaş sadece oy veriyor. Gerçi çoğu kişiye baktığımda yaşamak istediği yaşam yerine başkalarının layık gördüğü hayatta kalma temelini tercih ediyor. E tabi yıllarca devlet baba denirse devleti devlet yapanın vatandaş olduğu soylenmezse bu olur. Umarım bir gün vatandaşlığı öğrenirsin.

Xd bir kere oyun satın almamışsın herhalde ya da faturana bakmadın orada vergiler yazıyor bir bakarsın. Ayrıca 23 yıldır neredeydi bu kararı verenler. 23 yıldır açık olsun insanlar 23 yıldır boyunca burada para vakit emeklerini harcasin sonra temsilci yok diye yasaklamak istesinler. Bu kul hakkı değil mi? Ayrıca devleti devlet yapan vatandaştir.
Tabi bulunduğumuz durumda vatandaş sadece oy veriyor. Gerçi çoğu kişiye baktığımda yaşamak istediği yaşam yerine başkalarının layık gördüğü hayatta kalma temelini tercih ediyor. E tabi yıllarca devlet baba denirse devleti devlet yapanın vatandaş olduğu soylenmezse bu olur. Umarım bir gün vatandaşlığı öğrenirsin.
Vatandaşlık vergi vermektir.
Kütüpanende bulunan Her oyun için vergi vermelisin.

Vatandaşlık vergi vermektir.
Kütüpanende bulunan Her oyun için vergi vermelisin.
%20kdv eger steamden oyun alsaydın korsan indirmek yerine verirdin. Asıl vergi vermeyen sensin. Korsan ürün alıyorsun. Paralı ürünü kaçak elde ediyorsun vergi de vermiyorsun. Steam de her oyunda %20kdv var. Vergi vermeyen Korsan efendi.

%20kdv eger steamden oyun alsaydın korsan indirmek yerine verirdin. Asıl vergi vermeyen sensin. Korsan ürün alıyorsun. Paralı ürünü kaçak elde ediyorsun vergi de vermiyorsun. Steam de her oyunda %20kdv var. Vergi vermeyen Korsan efendi.
Vergi alabiliyorsa temsilci de olmak zorunda. Değilmi ama? :D

Vergi alabiliyorsa temsilci de olmak zorunda. Değilmi ama? :D
Zannedersin dün açıldı online oyun satışı yapan platformlar. 23 yıldır neredelerdi. En basit steam 2003 de açıldı dünyada erişime bay vergi vermeyen korsan kullanıcı.

Herkes bu temsilci mevzusuna takılmış ama bunda bir şey yok. Temsilciden kasıt fiziki bir ofis değil. Bir hukuk bürosu ile anlaşıp tebligat adresi göstermeleri yeterli. Amaç devletle platform arasında köprü olması, tüzel kişilik adına ofis değil yani. Asıl sıkıntı olan müdahale hakkı ve denetim işi. Bu yetki Rtük e verildiğinde başımıza gelmeyen kalmadı. Kafalarına göre denetim getirip her içeriği engelleyebilirler, korkutucu olan o.

Herkes bu temsilci mevzusuna takılmış ama bunda bir şey yok. Temsilciden kasıt fiziki bir ofis değil. Bir hukuk bürosu ile anlaşıp tebligat adresi göstermeleri yeterli. Amaç devletle platform arasında köprü olması, tüzel kişilik adına ofis değil yani. Asıl sıkıntı olan müdahale hakkı ve denetim işi. Bu yetki Rtük e verildiğinde başımıza gelmeyen kalmadı. Kafalarına göre denetim getirip her içeriği engelleyebilirler, korkutucu olan o.

Dediğimizi sonunda anlayan biri.

Zaten olay orada işte yoksa temsilci olması tabi ki de güvenlik anlamı ile doğru olur ama Wikipedia yasaklandı YouTube yasaklandı Twitter yasaklandı bunları yaşadık. Simdi bu platformda eleştiri yapan hemen içeri alınıyor. Bunu da yaşadık. Sorun burada insanlar bu durumdan kaçmak için oyun oynuyor. Buralarda da insanlar engellenirse insanlar ne yapsın. Bugün temsilci olduğunda sence gerçekten bize küfür eden kişiyi mi durduracaklar yoksa eleştiri yapanları mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Zaten olay orada işte yoksa temsilci olması tabi ki de güvenlik anlamı ile doğru olur ama Wikipedia yasaklandı YouTube yasaklandı Twitter yasaklandı bunları yaşadık. Simdi bu platformda eleştiri yapan hemen içeri alınıyor. Bunu da yaşadık. Sorun burada insanlar bu durumdan kaçmak için oyun oynuyor. Buralarda da insanlar engellenirse insanlar ne yapsın. Bugün temsilci olduğunda sence gerçekten bize küfür eden kişiyi mi durduracaklar yoksa eleştiri yapanları mi?
Mesela gta adından belli 18+ olduğu bakıyoruz televizyonda her sey sansürlü kac kisi gtayi sansürlü oynamak ister. Zamanında minecraft i yasaklamaya çalıştılar neden sorumsuz aileler yüzünden çocuğuna bakmıyor telefonu bırakıp gidiyor o da oyundan etkilendi diye suçu oyuna atıyorlar. Maalesef çoğu kişi kendine bakmaz her zaman haklı herkes her zaman bahane var. Temsilci olduğunda gta dan etkilendi diye gta yasaklanırsa biz oyuncular ne olacak ya da Türkiye ye benzer yerde geçen cs haritasi yapıldığında Türkiye ye hakaret ediyorlar diye oyun yasaklanırsa ne olacak.

Dying Light turkiye de geçiyor. Turkiye böyle bir ülke mi zombi miyiz biz dünyaya virüs mü bulastiriyoruz diye yasaklanırsa ne olacak. Battlefield 1 ilk çıktığında 1. Dunya savaşını gösteriyordu haber kanalları ne dedi Türk öldüren oyun dedi oysa oyun gerçek hikayeyi anlatıyordu. Bölümdeki görevleri yapsan bile operasyon başarısız oldu diyordu

1000012706.webp
1000012707.webp
1000012708.webp

Battlefield 1 turk öldürülen oyun dediler sonuna kimse bakmadı ama. Sırf prim için yasaklanınca ne olacak. Şahsen ben bu yüzden istemiyorum.

Son düzenleme:
İmza attım ama change org tek başına bir işe yaramıyor bir dernek olması gerekiyor ki imzalar resmiyete kavuşsun

yav birde yasaklanması gereken oyunları listeyle teslim etmişsiniz :D

Ekler

• 1770037540749.webp
    1770037540749.webp
    37.4 KB · Hit: 10
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,502
Üyeler
188,432