Yardım Sıfır aldığım asus anakart arızalı geldi.

Harvey

80+
Reaksiyon skoru
53
Arkadaşlar incehesap üzerinden sıfır asus b850 plus wifi anakartını 14000tl para vererek aldım. Ürünü sisteme taktığımda bazen çalışıyordu bazen çalışmıyordu çalışmadığı zamanlarda cpu ışığı yakıyordu.
Bu arada aldığım hafta içerisinde bu dediklerimi yaşadım yani aldıkdan sonra üzerinden uzun zaman geçmedi.Sonra sorunu bulma için bir çok şey denedik ve en son cpu soğutucusunu taktığımızda çalışmayıp cpu ışığını yaktığını ancak çıkardığımızda ise sorunsuz çalıştığını fark ettik yani aldığım sıfır anakartta kusur vardı.
Ürünü incehesaba gönderdim onlarda asus servisine göndereceğini söyledi.Servis kayıtlarını incelediğim zaman 26 ocakda servis işleminin bittiğini ve incehesaba geri yollandığını öğrendim.Bu gün ise incehesabı aradığımda cpu pininde yamukluk varmış tamir etmişler ürün şuan bizde size yollayacağız dediler. Ben bu durumun yaşanacağından korktuğum için özellikle pinleri kontrol ettim ve hiçbir yamukluk yoktu yani hem sıfır aldığım anakart 2. El durumuna düştü hemde stabil çalışacakmı onu bile bilmiyorum yani büyük miktarda mağdur edildim ne yapabilirim şu durumda.

Dostum sıfır anakartın pininde sorun olmaz acaba siz pinleri mi yamultunuz olabilir dikkatsizlik haliyle.

Dostum büyük geçmiş olsun. Tamir edilmiş başka çözüm bulamazsın gibi. Benzer bir durumu Z790 ROG anakartta yaşamıştım. Ancak ben Hepsiburada üzerinden aldığım için kurulumdan 1 hafta sonra arızalı diye iade ettim. 2 gün içinde iadeyi onaylayıp sıfırını gönderdiler. Bu tarz ürünleri mümkün oldukça Amazon, Hepsiburada gibi yerlerden almaya çalışıyorum. Şans işi biraz da.

Benzer bir durumu şu an yaşıyorum, ürün gelsin bi test et çalışıyor mu diye herhangi bir sorun varsa servise yollayıp ücret iadesi veya misli ile değişimini talep edebilirsin.

Dostum sıfır anakartın pininde sorun olmaz acaba siz pinleri mi yamultunuz olabilir dikkatsizlik haliyle.
Hayır hocam dediğim gibi özellikle pinleri kontrol ettim hiçbir sorun yok cpu soketinde bir sorun var çünkü baskı uygulandığında çalışmıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Adamlar ürünü tamir etmiş ben bir maduriyet göremedim.
adamlar tamir etmiş ne mağduriyeti?
Sıfır aldığım ürün şuan adamların kusuru yüzünden tamir edilmiş ikinci el durumuna düştü ve bu tarz ürünlerde tamir edilse bile stabil olmuyor çoğu zaman yaşadığım maduriyet bu.

Hayır hocam dediğim gibi özellikle pinleri kontrol ettim hiçbir sorun yok cpu soketinde bir sorun var çünkü baskı uygulandığında çalışmıyor.
Tamir etmişler artık sıkıntı olmaz olursa bu sefer değişim yaparlar.

Dostum büyük geçmiş olsun. Tamir edilmiş başka çözüm bulamazsın gibi. Benzer bir durumu Z790 ROG anakartta yaşamıştım. Ancak ben Hepsiburada üzerinden aldığım için kurulumdan 1 hafta sonra arızalı diye iade ettim. 2 gün içinde iadeyi onaylayıp sıfırını gönderdiler. Bu tarz ürünleri mümkün oldukça Amazon, Hepsiburada gibi yerlerden almaya çalışıyorum. Şans işi biraz da.
Şuan biraz daha araştırdım ve kesinlikle ücret iadesi hakkımın olduğuna karar verdim ince hesabı tekrar arayıp ben tamir talep etmedim iade talep ettim dedim tekrardan bir talep oluşturdular bakalım ne olacak.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tamir etmişler artık sıkıntı olmaz olursa bu sefer değişim yaparlar.
Olmayan bir sorunu nasıl tamir ediyorlar onu anlamadım pinlerde sorun yok hatta bilgisayarcım özellikle dediki bu servisler pin yamuk diyip tamir ettik deyip geri yolluyorlar dedi ve bu yüzden özellikle pinleri kontrol ettik sorun kesinlikle belli şu videoda açıkca videoyu inceleyin lütfen

Sıfır aldığım ürün şuan adamların kusuru yüzünden tamir edilmiş ikinci el durumuna düştü ve bu tarz ürünlerde tamir edilse bile stabil olmuyor çoğu zaman yaşadığım maduriyet bu.
sıfır ürün bozuk çıkabilir, garanti dediğimiz şey niye var, adamlar ürünün tamirini yapmış kaldı ki pini yanlışlıkla sen de yamultup farketmemiş olabilirsin, ben anakart şirketi olsam pini yamulmuş anakartı ücretsiz tamir etmeyi bırak kullanıcı hatası olarak değerlendirirdim. Adamlar tamir edip geri vermiş ben bi maduriyet gerçekten göremedim, 2. el durumuna düştü derken ne demek istiyorsun onu hele hiç anlamadım, sıfır ürün kutusundan çıktığı salise 2. eldir zaten artık.

Ürünü gönderirken iade olarak göndermediysen işlemi ona göre yaparlar. İade iste bakalım ne diyecekler duruma göre hareket edersin sorun devam ederse.

sıfır ürün bozuk çıkabilir, garanti dediğimiz şey niye var, adamlar ürünün tamirini yapmış kaldı ki pini yanlışlıkla sen de yamultup farketmemiş olabilirsin, ben anakart şirketi olsam pini yamulmuş anakartı ücretsiz tamir etmeyi bırak kullanıcı hatası olarak değerlendirirdim. Adamlar tamir edip geri vermiş ben bi maduriyet gerçekten göremedim, 2. el durumuna düştü derken ne demek istiyorsun onu hele hiç anlamadım, sıfır ürün kutusundan çıktığı salise 2. eldir zaten artık.
Hocam attığım linkdeki video kaydını izleyin lütfen sorunu anlayacaksınız ikinci elden kastımda sıfır parası verip tamir edilmiş bir anakart sahibi olmamdaki maduriyet

Amazon gibi sıfır ürün gönderebilir yeni alındığı için mesela.

Geri