Yardım İşlemci değişim sonrası fps drop

Reaksiyon skoru
46
Yakın zamanda işlemci ve anakartımı değiştirdim. Donanımı yükseltmeden önce aynı oyunu herhangi bir sorun yaşamadan, gayet akıcı şekilde oynuyordum.
Şu an oyuna girdiğimde FPS değerlerim yüksek görünüyor ancak çok sık ve anlık FPS düşüşleri (stutter / drop) yaşıyorum. Videoda da görüldüğü gibi bu durum oynanışı ciddi şekilde etkiliyor ve oyuna engel oluyor.
Bu sorunun sebebi ne olabilir, çözüm için neleri kontrol etmemi önerirsiniz? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

İşlemci sıcaklığını kontrol et muhtemelen soğutucu montajında sorun var

Bu durum bir cok seyle alakalı olabilir. İşlemci sıcaklığı, ram uyumlulugu, oyunun optimizasyonu gibi. Baska oyunda denedin mi?

İşlemci ve anakart değiştiyse (bu arada hiçbir donanım bilgisi vermeden nasıl yardım istiyorsunuz?)

Anakart bios sürümü güncellenmeli
İşlemci chipseti güncellenmeli
Anakart ve işlemci değişiminden önceki bios ayarlarının aynısını tekrardan yeniden girmek

Amdden intele veya tam tersi köklü bir değişim yapılmışsa o halde ne yapılması gerektiğini bende bilemiyorum

Sistemini detaylı olarak yazarsan bir uyumsuzluk var mi ona bakalım enazindan

İşlemci ve anakart değiştiyse (bu arada hiçbir donanım bilgisi vermeden nasıl yardım istiyorsunuz?)

Anakart bios sürümü güncellenmeli
İşlemci chipseti güncellenmeli
Anakart ve işlemci değişiminden önceki bios ayarlarının aynısını tekrardan yeniden girmek

Amdden intele veya tam tersi köklü bir değişim yapılmışsa o halde ne yapılması gerektiğini bende bilemiyorum
i5 12400f işlemci ve gigabayt h610m anakarttan i7 12700kf msı pro h610 m anakarta geçtim biosu güncelledim durum bu şekilde
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sistemini detaylı olarak yazarsan bir uyumsuzluk var mi ona bakalım enazindan
i7 12700kf
4060 ti
msı pro h610
32 gb ram

i5 12400f işlemci ve gigabayt h610m anakarttan i7 12700kf msı pro h610 m anakarta geçtim biosu güncelledim durum bu şekilde

i7 12700kf
4060 ti
msı pro h610
32 gb ram

Bios güncellenmiş işlemci güçlendirilmiş chipsette farklılık yok

İşlemci chipseti varsa bunuda güncelleyin

Son çare önceki ayarlarındaki bios ayarlarınızın aynısını tekrar yeni anakart ve biosuna girmek (bios menüsünün resmini çekmediyseniz format/donanım değişimi öncesi geçmiş olsun)

Duruma göre ilerleyelim

Bios güncellenmiş işlemci güçlendirilmiş chipsette farklılık yok

İşlemci chipseti varsa bunuda güncelleyin

Son çare önceki ayarlarındaki bios ayarlarınızın aynısını tekrar yeni anakart ve biosuna girmek (bios menüsünün resmini çekmediyseniz format/donanım değişimi öncesi geçmiş olsun)

Duruma göre ilerleyelim
son dediğinizi anlayamadım
*bios menüsünün resmini çekmediyseniz format/donanım değişimi öncesi geçmiş olsun*
anakart ve işlemciyi direkt takılı aldım üzerindeki ekran kartını birde ssd değiştirdim kendim kullanmaya başladım

son dediğinizi anlayamadım
*bios menüsünün resmini çekmediyseniz format/donanım değişimi öncesi geçmiş olsun*
anakart ve işlemciyi direkt takılı aldım üzerindeki ekran kartını birde ssd değiştirdim kendim kullanmaya başladım

Tamam işlemci değişmiş anakart değişmiş

Bi nevi başka sistem almak gibi bir şey. Siz önceki sistemide direkt tak çalıştır mı yaptınız? Voltaj, ram frekansları, c states p states gibi değerlerde değişiklikler yapmış mıydınız? Yapmadıysanız başka yerde aramalıyız sorunu

Yaptıysanız o bios ayarlarından bahsediyorum

Mesela ben amd işlemcimde cppc preferred cores devre dışı kullanıyorum. Başka bir amd işlemci ve anakarta geçseydim bu ayar otomatikman açık gelecekti ve sistemde bir sorun olduğunu algılayacaktım

Reis bios güncelle format at driverleri kur montajda sorun yoksa düzelir yüksek ihtimalle

Tamam işlemci değişmiş anakart değişmiş

Bi nevi başka sistem almak gibi bir şey. Siz önceki sistemide direkt tak çalıştır mı yaptınız? Voltaj, ram frekansları, c states p states gibi değerlerde değişiklikler yapmış mıydınız? Yapmadıysanız başka yerde aramalıyız sorunu

Yaptıysanız o bios ayarlarından bahsediyorum

Mesela ben amd işlemcimde cppc preferred cores devre dışı kullanıyorum. Başka bir amd işlemci ve anakarta geçseydim bu ayar otomatikman açık gelecekti ve sistemde bir sorun olduğunu algılayacaktım
hayır değiştirmedim sadece secure boot açmıştım birde xmp ayarlamıştım aynısını bunda da yaptım birde mobilden pc açabilmek için bir iki ayar yapmıştım onu yapmadım sadece
bundan kaynaklanıyor olduğunu düşünmüyorum çünkü anakart bu işlemciye bağlıydı

Reis bios güncelle format at driverleri kur montajda sorun yoksa düzelir yüksek ihtimalle
bios güncel formatsız olursa daha iyi olur hocam bir çok dosya var o riske girmek istemiyorum

Geri