Volkan:/
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 3,091
Agalar, yaşadığım şeyi anlatıyorum gerçekten kafayı yiyeceğim 
İlk sahibinden GTX 1070 8 GB Gaming X almıştım, bir süredir kenarda duruyordu. Bugün forumdan bir arkadaşa anakart + işlemcimi satınca sistemsiz kaldım. Evde kenarda duran i5 10600K’lı kasa vardı, üstünde RX 570 8 GB takılıydı (onu da zamanında aynı kişiden almıştım).
Dedim ki hazır sistem var, 1070’i takayım.
Steam PUBG’ye girdim, ULTRA ayarlarda 100–120 FPS görüyorum.
Kart bakımsız 72 derece, işlemci stok fan, 75 derece falan ama zerre takılma yok.
Şok oldum resmen.
İşin komiği şu:
2 ay önce bir arkadaşa Ryzen 5 5600 + RTX 3060 sistem topladık. O sistem PUBG’de 70–80–90 FPS, sürekli ufak ufak takılmalar, stutter… resmen can çekişiyordu. (kule tipi soğutucu vardı ısılar stabildi)
Şimdi soruyorum:

Biri bana bu fark nasıl oluyor düzgünce açıklasın, gerçekten kafayı yemek üzereyim.
Cidden merak ediyorum:
Bize sürekli “en günceli olsun” diye dayatılan şeyler yüzünden firmalar bizi resmen tokatlıyor mu,
yoksa biz mi bu düzene modern köle gibi ayak uyduruyoruz,
yoksa ben mi fazla abartıyorum?
Kağıt üstünde daha yeni, daha güçlü, daha pahalı donanımlar…
Ama gerçek kullanımda bazen daha eski sistemler daha stabil, daha akıcı çalışıyor.
Bu iş gerçekten teknolojinin ilerlemesi mi,
yoksa pazarlama ve yazılım şişirmesi mi?
Sizce bu yaşadığım durum normal mi, yoksa sistemlerde ciddi bir gariplik mi var?
İlk sahibinden GTX 1070 8 GB Gaming X almıştım, bir süredir kenarda duruyordu. Bugün forumdan bir arkadaşa anakart + işlemcimi satınca sistemsiz kaldım. Evde kenarda duran i5 10600K’lı kasa vardı, üstünde RX 570 8 GB takılıydı (onu da zamanında aynı kişiden almıştım).
Dedim ki hazır sistem var, 1070’i takayım.
Steam PUBG’ye girdim, ULTRA ayarlarda 100–120 FPS görüyorum.
Kart bakımsız 72 derece, işlemci stok fan, 75 derece falan ama zerre takılma yok.
Şok oldum resmen.
İşin komiği şu:
2 ay önce bir arkadaşa Ryzen 5 5600 + RTX 3060 sistem topladık. O sistem PUBG’de 70–80–90 FPS, sürekli ufak ufak takılmalar, stutter… resmen can çekişiyordu. (kule tipi soğutucu vardı ısılar stabildi)
Şimdi soruyorum:
- Aynı oyun
- Daha eski kart
- Stok soğutma
Ama daha stabil, daha akıcı, daha yüksek FPS
Biri bana bu fark nasıl oluyor düzgünce açıklasın, gerçekten kafayı yemek üzereyim.
Cidden merak ediyorum:
Bize sürekli “en günceli olsun” diye dayatılan şeyler yüzünden firmalar bizi resmen tokatlıyor mu,
yoksa biz mi bu düzene modern köle gibi ayak uyduruyoruz,
yoksa ben mi fazla abartıyorum?
Kağıt üstünde daha yeni, daha güçlü, daha pahalı donanımlar…
Ama gerçek kullanımda bazen daha eski sistemler daha stabil, daha akıcı çalışıyor.
Bu iş gerçekten teknolojinin ilerlemesi mi,
yoksa pazarlama ve yazılım şişirmesi mi?
Sizce bu yaşadığım durum normal mi, yoksa sistemlerde ciddi bir gariplik mi var?