I5-14600K "Buz Gibi" Performans Rehberi: 51 Derecede 5.4 GHz Stabilite!

Bu sisteme bu kadar harcama yapıp üstüne 14600k yı soğutmaya uğraşmak yerine sistemi satıp 9800x x870 lü sistem toplardın aynı paraya gelirdi. Bu kadar uğraşmadan önü açık sorunsuz çalışan ddr5 sistem olurdu. Anakart ve sıvı soğutmaya servet vermişsin burada kendini avutuyorsun.

Bu sisteme bu kadar harcama yapıp üstüne 14600k yı soğutmaya uğraşmak yerine sistemi satıp 9800x x870 lü sistem toplardın aynı paraya gelirdi. Bu kadar uğraşmadan önü açık sorunsuz çalışan ddr5 sistem olurdu. Anakart ve sıvı soğutmaya servet vermişsin burada kendini avutuyorsun.
anakart ile işlemciye 18k para verdim başka bişey yapmadım geri kalan bütün parçalar Elimde vardı zaten am4ten geçtim Ramleri satmak istemedim 32gb ddr4 4400 mhz cl19 ramlerden vazgeçemedim hepsi bu .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

tek tek mavi ekran verene kadar artırıp deneyecek miyim
mavi ekran vermeyene kadar test edeceksin occt ile 2dk test etsen yeterli CPU+Ram testini yap o kadar

anakart ile işlemciye 18k para verdim başka bişey yapmadım geri kalan bütün parçalar Elimde vardı zaten am4ten geçtim Ramleri satmak istemedim 32gb ddr4 4400 mhz cl19 ramlerden vazgeçemedim hepsi bu .
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

mavi ekran vermeyene kadar test edeceksin occt ile 2dk test etsen yeterli CPU+Ram testini yap o kadar
Occt ile saatlerce testten geçti sonra oyunlarda çok patladım zamanında.

Sadece işlemciye yüklenmek yeterli gelmiyor genelde. Bir üretici fabrika tanıtım videosunda özel kabin yapmışlardı. Anakart testi için. 40 derece ortam sıcaklığında 14gün test yapıyorlardı stabil demek için. Kimsenin o kadar test yapacak vakti yok. Kışın çalışan sistemler hava biraz ısınsın kitlenmeye başlıyor. Ayrıca 13 ve 14. nesilde sıkıntılar vardı. Bios ile ne kadar düzeldi hiç ilgilenmedim. Yıllardır hiç intel almadım, aldırmadım. 13 ve 14. nesilde bi zaman sonra fabrika çekirdek gerilimi yeterli gelmiyordu. Gerilim arttırmak gerekiyordu. 13 ve 14. nesil fazla zorlamaya gelmez.

Occt ile saatlerce testten geçti sonra oyunlarda çok patladım zamanında.

Sadece işlemciye yüklenmek yeterli gelmiyor genelde. Bir üretici fabrika tanıtım videosunda özel kabin yapmışlardı. Anakart testi için. 40 derece ortam sıcaklığında 14gün test yapıyorlardı stabil demek için. Kimsenin o kadar test yapacak vakti yok. Kışın çalışan sistemler hava biraz ısınsın kitlenmeye başlıyor. Ayrıca 13 ve 14. nesilde sıkıntılar vardı. Bios ile ne kadar düzeldi hiç ilgilenmedim. Yıllardır hiç intel almadım, aldırmadım. 13 ve 14. nesilde bi zaman sonra fabrika çekirdek gerilimi yeterli gelmiyordu. Gerilim arttırmak gerekiyordu. 13 ve 14. nesil fazla zorlamaya gelmez.
Soğutma olarak dünyanın en iyi sistemine sahibim ve mikrokode güncellemesi ile 14 nesil problemleri aşıldı üzerine bu revizyonu donanımsal olarak iyileştirilmiş sıfır işlemci aldım Yazın yine test yapar atarım buraya takipte kal :)

Soğutma olarak dünyanın en iyi sistemine sahibim ve mikrokode güncellemesi ile 14 nesil problemleri aşıldı üzerine bu revizyonu donanımsal olarak iyileştirilmiş sıfır işlemci aldım Yazın yine test yapar atarım buraya takipte kal :)

Bu konudan devam ederiz. :)

Senin yerinde olsam anakarta iyi fiyat veren olursa komple sistemi satarım. Yarı fiyatına x870 güzel anakartlar var. Zen6 yüzde 50 çekirdek artışı ve ram tarafında iyileştirme ile geliyor. Çoklu çekirdekte geride kalıyor şuan intele göre biraz içerlemişler herhalde yüzde 50 çekirdek artışı geliyor.

Bu konudan devam ederiz. :)

Senin yerinde olsam anakarta iyi fiyat veren olursa komple sistemi satarım. Yarı fiyatına x870 güzel anakartlar var. Zen6 yüzde 50 çekirdek artışı ve ram tarafında iyileştirme ile geliyor. Çoklu çekirdekte geride kalıyor şuan intele göre biraz içerlemişler herhalde yüzde 50 çekirdek artışı geliyor.
ben böyle en az 5 yıl daha giderim şuanki performans yetiyor bana am5 geçmem büyük ihtimalle am6 ya geçerim çünkü 32gb ddr4 4400 mhz cl19 Ramim var Satmak istemiyorum

ben böyle en az 5 yıl daha giderim şuanki performans yetiyor bana am5 geçmem büyük ihtimalle am6 ya geçerim çünkü 32gb ddr4 4400 mhz cl19 Ramim var Satmak istemiyorum
IMC 4400mhz ile gear 1 kalabiliyor mu baktınız mı?

gear1 de kalıyor ama işlemciye fazladan yük biniyor oyüzden gear 2 de sabitledim zaten büyük bir kayıp olmadı
Nasıl olmaz hocam aida ile gecikmelere baktınız mı? Gerekirse 4000 düşürüp primary gecikmelere el atıp mutlaka gear 1'de kalın.

Gear1 ve Gear2 ölçümlerinde NS kaç çıkıyor?
NS olarak evet yüksek fark var 10-15 civarı ancak artı ve eksileri masaya yatırdığımda gear 2 daha avantajlı oluyor benim kullanım senaryomda ben En yüksek verimlilik düşük voltaj ve watt eğrisinde en yüksek Performans odaklı kullandığım için gear 2 de daha avantjlı oluyorum çünkü Gear 1 in üst limiti 4133 mhz burada stabil tutabilmem için işlemcinin İMC kontrolcüsüne destek vermek için şuanki 1.25-1.30 voltun ve 105W TDP sınırının çok çok üzerine çıkmam gerekiyor. Ve Şuanki Gear 2 Gecikmem 74NS civarlarında Bu şekilde işlemcim daha az voltaj ve watt ile yüksek Performans verebilmeme imkan sağlıyor Zaten rekabetçi oyun oynamıyorum Gecikmenin Rekabetçi oyunlardaki %1 low fps etkisi çok yüksek ben daha çok Hikayeli oyunlar oynuyorum Vede sürekli Parça değiştiren biri değilim Amacım en soğuk en düşük voltaj ve Watt ile en az 5 yıl bu işlemciyi kullanmak Şuanda zaten %25 civarı ekstra o.c yaparak bu değerlerde kullanıyorum 50 derecede çalışan bir işlemci zaten kolay kolay yıpranmaz mantığım bu şekilde olduğunda gear1 in vereceği avantajlar bende geçerli olmuyor Teşekkür ederim yinede Tavsiyen için.

Şunuda ekliyim 4000 mhz ile 4400 mhz arasında benim için büyük bir fark yatıyor oda Band genişliği işlemcim ile Yayın açtığımda yada verimlilik çekirdeklerim %100 kullanım senaryosunda bu 400 mhz lik bant genişliği bana saniyede 6-7 gb/s hız sağlıyor buda L3 önbelleğinin düşük olmasından kaynaklı olan Veri alışverişinin hızını telafi etmeme yarıyor İşlemcinin Ramden tek seferde büyük paketleri çekebilmesini sağlıyor Özellikle fark açık dünya oyunlarda çok belirgin

Geri