Hazır sistem işlemci yükseltme

Merhaba arkadaslar,
https://www.incehesap.com/solid-oem-paket-fiyati-47923/
Linkteki sistemin işlemcisini 7600x yapıp almayı düşünüyorum mantıklı mı sizce? İkinci el piyasasindan artık midem bulanıyor direkt oem alıp geçeceğim.
İşlemcide dramatik bir performans farkı yok, ama aynı şekilde fiyat farkı da ahım şahım değil.
AMA KESİNLİKLE ram'i patriot viper venom 6000mhz cl30 ram ile değiştirmeni öneririm. Bütçen varsa 16x2 li versiyonu, yoksa şimdilik 16x1 alip ilerde ayni ramden 1 tane daha alip 16x2 e yüksektmeni ŞİDDETLE tavsiye edderim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba arkadaslar,
Linkteki sistemin işlemcisini 7600x yapıp almayı düşünüyorum mantıklı mı sizce? İkinci el piyasasindan artık midem bulanıyor direkt oem alıp geçeceğim.
SSD de kioxia exceri basic (7200/6600) yapilabilir.

Merhaba arkadaslar,
İşlemciyi 7600x yaparsan işlemci sogutucunu da 700tl farkla çift kule olan en uygun sogutucuyla değiştirmeni tavsiye ederim. Azicik daha fazla isinan bir model cunku. (Bu arada 2 işlemci arasinda fps farkı tek haneli sayilardan olusuyor buyuk oranda)

İkinci ele şuan bulasilmaz sıfır kararin dogru. Ne tarz oyunlar oynayacaksin?
Çalıştığım için oyuna pek vaktim kalmıyor. Oynadığım max oyunlar cs, dead by daylight, valo. Eğitim ve işim için de lazım mac ile uzaktan bağlanıp windows islerimi halletmek için.

İşlemciyi 7600x yaparsan işlemci sogutucunu da 700tl farkla çift kule olan en uygun sogutucuyla değiştirmeni tavsiye ederim. Azicik daha fazla isinan bir model cunku. (Bu arada 2 işlemci arasinda fps farkı tek haneli sayilardan olusuyor buyuk oranda)
Oradaki daha yüksek bir işlemciyi de alabilirim hocam var mı tavsiyeniz 2-3k daha ekleyip işlemciyi yukselttiğimde farkı görebileceğim? Dediginiz gibi tek haneli bir fark ise belki gerek bile yok. Tavsiyenizin yanına soğutucu tavsiyesi de ekleyebilir misiniz? Çok fazla bilgim yok hatalı tercihler yapmak istemiyorum.

Çalıştığım için oyuna pek vaktim kalmıyor. Oynadığım max oyunlar cs, dead by daylight, valo. Eğitim ve işim için de lazım mac ile uzaktan bağlanıp windows islerimi halletmek için.

Oradaki daha yüksek bir işlemciyi de alabilirim hocam var mı tavsiyeniz 2-3k daha ekleyip işlemciyi yukselttiğimde farkı görebileceğim? Dediginiz gibi tek haneli bir fark ise belki gerek bile yok. Tavsiyenizin yanına soğutucu tavsiyesi de ekleyebilir misiniz? Çok fazla bilgim yok hatalı tercihler yapmak istemiyorum.
işlemci 9600x olabilir

ram bütçe kısıtlıysa ilk başsa 1x16gb patriot viper venom 6000mhz c30 ile guncellenip ilerki zamanlarda ayni ramden 1 adet daha alip 2x16ya yükseltilmeli.

İşlemci sogutucu sagotep mu th6 ya yükseltilebilir (2 fanlı olduğu için daha iyi sogutma performansi göstereceğini öngörüyorum. Varsa ikisinin kıyaslamasına bakılıp onemli bir fark yoksa yükseltilmeyebilir. (Ama zaten 750tl gibi bi fiyat farki var. İşlemci gerektiren oyunlar oynadığınız için sakınmaya değecek bir para değil.)

SSD kioxia exceria basic 1TB (7200/6600) yapılması güzel ve isabetli olur.

Anakart bilgime güvenmediğim için bir şey dememeyi tercih ediyorum.

Kasa ve PSU için zahmetli bir araştırma süreci diyebilirim. Mükemmelliyetçiyseniz Nebi Akgün - PSU Rehberi videosunu izlemenizi tavsiye ederim. Kafamı yormasın derseniz mevcut seçenek ile devam edebilirsiniz.

bence 7600x mantıklı değil ama o sistemin özelleştirmesinde bulunan 9500f mantıklı ya da bütçeniz müsaitse 7500x3d

Geri