Kasa fanları rpm değerleri normal mi?

Çatlı Reis

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,542
Sıvı soğutma için yeni fanlar aldım. Aldığım 2 fanın RPM değerlerine bakmak istediğimde fotodaki sonuçla karşılaştım. Fanların teli 1500rpm. Ama bu görselde 3700-3800'lerde çalışıyor görünüyor. Beni aydınlatanilecek var mı? Ayrıca CPU Fan kısmı ve CHA Fan 1 kısmı neden N/A olarak görünüyor?
1000037392.webp

Son düzenleme:
pompanın hızı o
Hocam peki CPU fan hızım neden görünmüyor? Dün yeni fanları bağladıktan sonra PC açınca böyle bir uyarı verdi.
1000037274.webp

Bu uyarıdan sonra BIOS'dan CPU fan ve CHA fan 1 yerini İgnore olarak işaretledim ve uyarı gelmemeye başladı? Bunun nedeni nedir?

radyatör pompasını pump fan- radyatör fanlarını da cpu fan kısmına taktığınızdan emin misiniz

radyatör pompasını pump fan- radyatör fanlarını da cpu fan kısmına taktığınızdan emin misiniz
Hocam zaten ilk fanlar bozulmadan önce her şey doğruydu. Yeni olanları takarken de yine aynı yerlerine taktım. Pompanın girişini falan hiç çıkarmadım bile.

chafan 2 dediği yer sysfan2, pompayı sysfan 2 kısmına takmışsınız, pump fan kısmına takmanız lazım pompanın bağlantısını, radyatörden gelen fanları da cpu fan kısmına, fanlar bozulmadan önce de bağlantı yanlış bir şekilde yapılmış yani, sadece sorun yaşatmadan kullanma fırsatını yakalamışsınız

chafan 2 dediği yer sysfan2, pompayı sysfan 2 kısmına takmışsınız, pump fan kısmına takmanız lazım pompanın bağlantısını, radyatörden gelen fanları da cpu fan kısmına, fanlar bozulmadan önce de bağlantı yanlış bir şekilde yapılmış yani, sadece sorun yaşatmadan kullanma fırsatını yakalamışsınız
Hocam ama fanları değişmeden önce öyle bir error gelmiyordu.

CPU fan yuvası boş kalırsa ya da PWM desteksiz bir şey taktıysan uyarı verir. Mesela 2 pinli pompalar oluyor onları takınca yine yapar.

1000037399.webp

Pompa buraya takılı hocam. Anakartta pump fan ismiyle bir yer yok.
1000037398.webp

Diğerleri de bu şekilde takılı. Yanlış olan hangisi?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

CPU fan yuvası boş kalırsa ya da PWM desteksiz bir şey taktıysan uyarı verir. Mesela 2 pinli pompalar oluyor onları takınca yine yapar.
CPU fan yuvası dolu. PWM desteği nedir bilmiyorum. Bu şekilde uyarı vermesi sıkıntı olur mu hocam? Nede olsa hâlâ kullanılabilir durumda. Bir zararı olur mu?

Alıntıyı görüntüle
Pompa buraya takılı hocam. Anakartta pump fan ismiyle bir yer yok.
Alıntıyı görüntüle
Diğerleri de bu şekilde takılı. Yanlış olan hangisi?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

CPU fan yuvası dolu. PWM desteği nedir bilmiyorum. Bu şekilde uyarı vermesi sıkıntı olur mu hocam? Nede olsa hâlâ kullanılabilir durumda. Bir zararı olur mu?
Cpu fana pompa takılır genelde onu bağla hangisi takılı bilmiyorum ama.

pompayı cpu fan kısmına takın, cha fan 2 kısmına radyatör fanlarını takın

Geri