40K Nothing Phone 3 alınır mı?

Hocam CMF Phone 1 aldım. Nothing yazılımı bildiğin saf Android. Yazılımsal özellik bakımından çok kısır. Sadece kamera yazılımı iyi. Yazılımını deneyip alsanız iyi olur. Az para da vermiyorsunuz. Sonra pişman olabilirsiniz. Bence Galaxy S24+ hem yazılım hem donanım bakımından çok daha üstün.

Bence haklı.
Alıntıyı görüntüle
Hocam, açıkçası şu ana kadar gördüğüm tek kötü yorum bu olabilir. Üstten kaydırmalı ekran özelleştirilebiliyor; buradaki çoğu bilgi yanlış bence. Bu arkadaş aldığı ürünü kullanmayı bilmiyor olabilir. Çünkü birçok incelemede üst kısımdaki butonların büyüklüğüne kadar ayarlanabildiğini videolarda gördüm. Telefonda özelleştirilemeyen neredeyse hiçbir şey yok yani, basit bir yazılım dediğiniz şey ne beklediğinize bağlı. Açıkçası bu yorumu yapan kişinin telefonu araştırmadan aldığına eminim. Zaten telefonun size sunduğu şey, saf Android deneyimine en yakın deneyim ve bunun yanında kişiselleştirilebilirlik sunuyor. Bir de telefonun hızı cabası; açıkçası S25 Ultra ile arasında milisaniyelerle ölçülen farklar var. İşlemcisi amiral seviyesinde olmasa bile, yazılımla desteklemişler ve bu sayede amiral deneyimi sunuyor. Açıkçası ne alacağımı bildiğim için pişmanlık duymayacağımı biliyorum. Zaten genel olarak kullandığım şeylerin varlığı üzerinden araştırma yaptığım için işimi görecek bir yanı var benim için. Tabii bu tarz kişisel ürünler kişisel kullanıma göre değerlendirilir; kendi kullanım şeklinizi göz önünde bulundurarak alırsanız bir ürünü sevmeme ihtimaliniz düşer. Açıkçası bir araştırmayla Android 9’dan sonraki sürümlerde WPS özelliğinin birçok telefonda kaldırıldığını ve sebebinin güvenlik açığı yaratması olduğunu gördüm. Yani Android kullanım şekliyle diğer Android telefonlardan farklı olması mantık olarak biraz saçma olurdu. Şunu da eklemekte fayda var: Nothing OS, Android tabanı üzerine geliştirilen bir arayüz olduğu için zamanla güncellemelerle yeni özellikler ekleniyor. Marka yazılım tarafında aktif çalışıyor ve optimizasyon odaklı ilerliyor. Örneğin Galeri uygulaması sonradan eklendi. Dosya yöneticisi ve not uygulaması gibi özellikler şu an Google çözümleriyle kullanılabiliyor; ileride Nothing’in kendi uygulamalarını sunması da mümkün.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kamerası bence çok güzel, arkada konumlanmış olmsı da çok hoşuma gidiyor. Zevk meselesi. Günlük kullanımda beni tatmin ediyor. Almadan kamera karşılaştırmasını bol bol izledim. Ben beğeniyorum, gittim bütün telefonları denedim. Hiç biri orasını hak etmiyor. Bu en azından bir iddia taşıyor. Arkadaki ledler benim çok hoşuma gidiyor. Durum bu şekilde. Oyun oynamayan biri olarak son derece memnunum. 5/7 yıl güncelleme de cabası.
Hocam kullanıcı olarak sizin yorumunuz nedir bu üstteki bırakılan ekran görüntüsü için?

Hocam kullanıcı olarak sizin yorumunuz nedir bu üstteki bırakılan ekran görüntüsü için?
WPS konusunda haklısınız. Evet nothing OS 3 ile kontrol panelinde sadece wifi ve bluetooth butonunun boyutu değişiyordu. Nothing os 4 ile daha fazla kontrol paneli butonunun boyutu ayarlanabiliyor. Muhtemelen Nothing OS 3 kullanırken yorum yapmış.

Kontrol paneli dışında başka bir kişiselleştirmesi neredeyse yok. Kilit ekranı, Ana ekran ve uygulama çekmecesi özelleştirmeleri yetersiz. Samsungta işe yarar birçok yapay zeka özelliği var. Nothing OS'te yok. Ya da gözden kaçırdım.

Galeri uygulaması o kadar boş ki anlatmaya üşendim. Bu yüzden Google fotoğraflar kullanıyorum. Aslında Google uygulamalarının hepsi Nothing'in uygulamalarından daha iyi. İlginçtir arada bir kontrol paneli ve bildirimler tamamen bulanıklık efekti oluyor. Telefonu yeniden başlatınca düzeliyor. Bence yazılımı balon. Tek iyi yanı çekilen fotoğrafları anlık olarak güzel işlemesi.

Samsung'ta arayüz çok başarılı. Ayrıca Samsung'un Goodlock modülleriyle bambaşka bir seviyeye ulaşıyor.

Snapdragon 8S gen 4 görüntü sinyal işlemcisi ve yapay zeka birimi kırpılmış bir işlemci. Fotoğraf ve özellikle video işlemede epey zayıf. Amacı uygun fiyatlı telefonlarda yüksek oyun ve uygulama performansı sunması. Nothing phone 3 8S Gen 4 işlemcili en pahalı telefon. Fiyatını haklı çıkartacak öne çıkan kamera, ekran, pil gibi bir donanımı da yok. Cidden bu telefonun neden 41K fiyata satılıdığını anlamıyorum.

Merak ediyorum. bu telefon sizin dikkatinizi hangi özelliğiyle çekiyor?

WPS konusunda haklısınız. Evet nothing OS 3 ile kontrol panelinde sadece wifi ve bluetooth butonunun boyutu değişiyordu. Nothing os 4 ile daha fazla kontrol paneli butonunun boyutu ayarlanabiliyor. Muhtemelen Nothing OS 3 kullanırken yorum yapmış.

Kontrol paneli dışında başka bir kişiselleştirmesi neredeyse yok. Kilit ekranı, Ana ekran ve uygulama çekmecesi özelleştirmeleri yetersiz. Samsungta işe yarar birçok yapay zeka özelliği var. Nothing OS'te yok. Ya da gözden kaçırdım.

Galeri uygulaması o kadar boş ki anlatmaya üşendim. Bu yüzden Google fotoğraflar kullanıyorum. Aslında Google uygulamalarının hepsi Nothing'in uygulamalarından daha iyi. İlginçtir arada bir kontrol paneli ve bildirimler tamamen bulanıklık efekti oluyor. Telefonu yeniden başlatınca düzeliyor. Bence yazılımı balon. Tek iyi yanı çekilen fotoğrafları anlık olarak güzel işlemesi.

Samsung'ta arayüz çok başarılı. Ayrıca Samsung'un Goodlock modülleriyle bambaşka bir seviyeye ulaşıyor.

Snapdragon 8S gen 4 görüntü sinyal işlemcisi ve yapay zeka birimi kırpılmış bir işlemci. Fotoğraf ve özellikle video işlemede epey zayıf. Amacı uygun fiyatlı telefonlarda yüksek oyun ve uygulama performansı sunması. Nothing phone 3 8S Gen 4 işlemcili en pahalı telefon. Fiyatını haklı çıkartacak öne çıkan kamera, ekran, pil gibi bir donanımı da yok. Cidden bu telefonun neden 41K fiyata satılıdığını anlamıyorum.

Merak ediyorum. bu telefon sizin dikkatinizi hangi özelliğiyle çekiyor?
Hocam, ben bir Grafik Tasarım Uzmanı olarak telefonun genel dış tasarımından etkilendim. Nothing OS’un sade ve hızlı olması da beni çeken kriterler arasında. Zaten telefonu genel olarak bankacılık işlemleri, sosyal medyada içerik tüketimi için kullanan standart bir kullanıcıyım. En fazla yapacağım şey fotoğraf çekmek olur. Genel kullanımım telefon görüşmeleri, WhatsApp yazışmaları, anlık çekmem gereken fotoğraflar ve para transferleri üzerine. Bunun dışında ekstrem bir ihtiyacım yok açıkçası.

Ayrıca artık sıradan telefon tasarımlarından sıkıldım. Bu nedenle telefonun Glyph arayüzü ve özelleştirilebilir yapısı beni cezbeden özellikler arasında. Yapay zekâyla yoğun işi olan biri değilim; ancak kullandığım Adobe uygulamalarındaki bazı özellikleri sormak ve farklı bakış açıları kazanmak için sohbet ettiğim uygulamalar oluyor. Bu noktada ChatGPT bana fazlasıyla yetiyor şimdilik.

Özetle, tasarımsal olarak farklı olması beni en çok çeken unsur. Çünkü diğer markaların pek cesaret edemediği bir tasarım yaklaşımını denediler. Henüz 4 yıllık bir marka olduklarını düşünürsek bence iyi bir ilerleme kaydediyorlar. Birçok eksiğin bulunmasının sebebinin yeni olmaları ve yazılımı büyük ölçüde kendilerinin geliştirmesi olduğunu düşünüyorum; zamanla bunların geliştirileceğine inanıyorum.

Oyun oynamadığım için telefonda en fazla Wild Rift oynarım. Ancak evde güçlü bir sistemim olduğu için telefonda oyun ihtiyacım da pek yok. En fazla 101 ya da bilardo gibi basit oyunlar oynarım. İşlemcisi benim için yeterli. Kamerası da orta–üst segment seviyesinde ve bu da ihtiyaçlarımı karşılıyor. Yetmediği durumlarda yarı profesyonel DSLR kameram mevcut; zaten telefon kamerası konusunda özel bir beklentim de yok.

Genel olarak benim kullanım senaryom için yeterli bir cihaz.

Şunu da eklemekte fayda var: İçindeki işlemci ve 16 GB RAM / 512 GB depolama seçeneğiyle, benim kullanım senaryomda 5–6 yıl rahatlıkla götüreceğini düşünüyorum. Hâlen 7 yıllık bir Huawei P30 Pro kullanıyorum ve o bile benim kullanım alışkanlıklarımla ancak yeni yeni kasma ve donma belirtileri göstermeye başladı. Bunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Zaten çok sık telefon değiştiren biri değilim.

Oyun ve uygulama performansında 8s Gen 4, 8 Gen 3 ile aynı performansta. Sadece görüntü işleme, yapay zeka ve modem gibi yan birimlerde 8 gen 3'e göre eksikler var. Nothing Phone 3 Bence sadece yazılım konusunda zayıf. Donanımında önemli bir eksik yok. Nothing son ürünlerinde fiyatlarını artırdı. Bence 35K fiyata satılabilirdi. Neyse beklentinizi doğru ayarlamışınız. Hayırlı olsun.

Oyun ve uygulama performansında 8s Gen 4, 8 Gen 3 ile aynı performansta. Sadece görüntü işleme, yapay zeka ve modem gibi yan birimlerde 8 gen 3'e göre eksikler var. Nothing Phone 3 Bence sadece yazılım konusunda zayıf. Donanımında önemli bir eksik yok. Nothing son ürünlerinde fiyatlarını artırdı. Bence 35K fiyata satılabilirdi. Neyse beklentinizi doğru ayarlamışınız. Hayırlı olsun.
Teşekkür ederim.

Hocam CMF Phone 1 aldım. Nothing yazılımı bildiğin saf Android. Yazılımsal özellik bakımından çok kısır. Sadece kamera yazılımı iyi. Yazılımını deneyip alsanız iyi olur. Az para da vermiyorsunuz. Sonra pişman olabilirsiniz. Bence Galaxy S24+ hem yazılım hem donanım bakımından çok daha üstün.

Bence haklı.
Alıntıyı görüntüle
Hocam sana göre kısır bana göre sade güzellik. Kişiliğe göre değişir. Çok basit, çok sade ve çok hızlı. Buna karşın çok orijinal. Telefonu masaya ters çevirip koyduğunda herkes soruyor. Çok enerjik ve şık ben göre. Üzerine düşünülmüş. O yorumu almadan önce ben de okudum. Ve katılmıyorum. Bu devirde mantıklı, sade, kaliteli ve eğlenceli. Ben aldım mutluyum. Yine olsa yine alırım. Ödeme kolaylığı ve yanında şarj adaptörü hediye edilmesi başka bir konu.
Hocam, açıkçası şu ana kadar gördüğüm tek kötü yorum bu olabilir. Üstten kaydırmalı ekran özelleştirilebiliyor; buradaki çoğu bilgi yanlış bence. Bu arkadaş aldığı ürünü kullanmayı bilmiyor olabilir. Çünkü birçok incelemede üst kısımdaki butonların büyüklüğüne kadar ayarlanabildiğini videolarda gördüm. Telefonda özelleştirilemeyen neredeyse hiçbir şey yok yani, basit bir yazılım dediğiniz şey ne beklediğinize bağlı. Açıkçası bu yorumu yapan kişinin telefonu araştırmadan aldığına eminim. Zaten telefonun size sunduğu şey, saf Android deneyimine en yakın deneyim ve bunun yanında kişiselleştirilebilirlik sunuyor. Bir de telefonun hızı cabası; açıkçası S25 Ultra ile arasında milisaniyelerle ölçülen farklar var. İşlemcisi amiral seviyesinde olmasa bile, yazılımla desteklemişler ve bu sayede amiral deneyimi sunuyor. Açıkçası ne alacağımı bildiğim için pişmanlık duymayacağımı biliyorum. Zaten genel olarak kullandığım şeylerin varlığı üzerinden araştırma yaptığım için işimi görecek bir yanı var benim için. Tabii bu tarz kişisel ürünler kişisel kullanıma göre değerlendirilir; kendi kullanım şeklinizi göz önünde bulundurarak alırsanız bir ürünü sevmeme ihtimaliniz düşer. Açıkçası bir araştırmayla Android 9’dan sonraki sürümlerde WPS özelliğinin birçok telefonda kaldırıldığını ve sebebinin güvenlik açığı yaratması olduğunu gördüm. Yani Android kullanım şekliyle diğer Android telefonlardan farklı olması mantık olarak biraz saçma olurdu. Şunu da eklemekte fayda var: Nothing OS, Android tabanı üzerine geliştirilen bir arayüz olduğu için zamanla güncellemelerle yeni özellikler ekleniyor. Marka yazılım tarafında aktif çalışıyor ve optimizasyon odaklı ilerliyor. Örneğin Galeri uygulaması sonradan eklendi. Dosya yöneticisi ve not uygulaması gibi özellikler şu an Google çözümleriyle kullanılabiliyor; ileride Nothing’in kendi uygulamalarını sunması da mümkün.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Senin yazdığın yazıya imza kaşe mühür diyorum. Telefonu her gün daha çok seviyorum. Eşime phone 4 çıktığında almayı düşünüyorum. Daha ne diyeyim.

Son düzenleme:

burdan bakarsan samsung açık ara çok daha iyi bence sen nothingde takılı kalmışsın iyice düşünmelisin.
Konu Nonthing Phone 3a değil. Nothing Phone 3.

Arkadaşlar sipariş geçtim yolda telefon cevap veren herkese çok teşekkür ederim.

Arkadaşlar herkese selam. Güncel olarak Huawei P30 Pro amiral gemisini kullanmaktayım ve artık maalesef miadını doldurmaya başladı. Dokunmatik sorunları vb. problemler baş göstermeye başladı. Doğal olarak kamerası günümüzde hâlâ fazlasıyla iş yapıyor; efsane bir cihaz. Ancak yavaşlamalar da artık kendini hissettiriyor.

Şu an aklımda Nothing Phone 3 var. Genel olarak gündelik bir kullanıcıyım; oyun oynamıyorum. Fotoğraf konusunda Nikon D5300 DSLR bir makinem var, bu yüzden telefon kamerasının sadece günü kurtarması ve Instagram story’lerimde aşırı kötü sonuçlar vermemesi benim için yeterli.

Bunun dışında çok video izleyen biriyim ve telefonu genellikle günlük işlerim için kullanıyorum. Günlük ekran sürem maksimum 4 saat, çok nadiren 5–5,5 saatleri görüyorum. Pil konusunda beni rahatlıkla çıkaracağını düşünüyorum.

40.000 TL bandında, özellik ve performans olarak Nothing Phone 3’ün bana fazlasıyla yeteceğini düşünüyorum. Ancak daha iyi olduğunu düşündüğünüz alternatifler varsa, tavsiyelerinize açığım.
Hocam ben 40 k ikinci el s25 almıştım 1 haftalık cihazda o tarz bulursan bence daha iyi olur

Hocam ben 40 k ikinci el s25 almıştım 1 haftalık cihazda o tarz bulursan bence daha iyi olur
Tavsiyeniz için teşekkür ederim sipariş geçtim hocam. Nothing ailesine katıldık :) elite ile 8s gen 4 arasında muazzam bir fark yok açıkcası. Oyun dışında..

Hayırlı olsun. Samsung vs diyenlere bakmayın, Samsung, cihazlarını her yıl bilerek yavaşlatan bir şirket. Apple ile yarışıyorlar bu konuda. 5 yol iPhone 12 kullandım. Anakart arızası nedeniyle
İPhone dan vivo v40'a geçtim, 3 ay sonra ekran dokınmatiği arızası nedeniyle para iadesi aldım. Vivo da arayüz anlamında hiç memnun değildim. Buglarla dolu, çok kısır bir arayüz. Aldığım para iadesi ile yenilenmiş se 2022 aldım. Pil berbattı, günde iki kez şarj ediyordum. Cihazda sorun yoktu, o cihaz kadar batarya ömrü sıuuyordu.
Onu da iade ettim, kısa süreli Samsung a24 kullandım. Samsung arayüzünün o hantallığını eski bir note sever olarak hiç özlememişim.
Daha sonra işyerinde çok sevdiğim bir abime cmf tavsiye ettim. Aldı, çok beğendi. Eşine ve kızına da aldı. Ondan gören başkası, elindeki iPhone 11'i oğluna verip kendine cmf 1 aldı. Evladı, cmf 1in akıcılığını görünce iPhone 11 kullanmam, bunu alıyorum demiş ve iPhone babasına vermiş. O da iPhone 11i eşine verip kendine bir tane daha cmf 1 aldı. Çok memnun.

Ben de o sıralar kasım indiriminde karta taksit 3a aldım 23'e vade farksız 9 taksit. Axess chip para verince cmf buds 2 aldım. İşyerinde telefon yasak olduğu için, Samsung watch 7 aldım. Uyumu mükemmel. Sadece tansiyon ölçmüyor, zaten evde omron tansiyon aleti var.

Bana göre bir telefon arayüzü ile vardır. Siz istediğiniz kadar donanım koyun, arayüz çöpse telefon da çöptür. Mesela pocolar.

Umarım nothing, arayüzü hiç bozmaz. Çok keyifli bir deneyim sunuyor.

İyi günlerde kullanın. Çok iyi bir seçim. Ben bu markayı bu kadar seveceğimi bilsem, bütçeyi zorlar 3 alırdım. Artık kullandığım bu cihaz öldüğünde, nothing markası yaşıyor olursa o günün en yüksek modelini alırım.

Hayırlı olsun. Samsung vs diyenlere bakmayın, Samsung, cihazlarını her yıl bilerek yavaşlatan bir şirket. Apple ile yarışıyorlar bu konuda. 5 yol iPhone 12 kullandım. Anakart arızası nedeniyle
İPhone dan vivo v40'a geçtim, 3 ay sonra ekran dokınmatiği arızası nedeniyle para iadesi aldım. Vivo da arayüz anlamında hiç memnun değildim. Buglarla dolu, çok kısır bir arayüz. Aldığım para iadesi ile yenilenmiş se 2022 aldım. Pil berbattı, günde iki kez şarj ediyordum. Cihazda sorun yoktu, o cihaz kadar batarya ömrü sıuuyordu.
Onu da iade ettim, kısa süreli Samsung a24 kullandım. Samsung arayüzünün o hantallığını eski bir note sever olarak hiç özlememişim.
Daha sonra işyerinde çok sevdiğim bir abime cmf tavsiye ettim. Aldı, çok beğendi. Eşine ve kızına da aldı. Ondan gören başkası, elindeki iPhone 11'i oğluna verip kendine cmf 1 aldı. Evladı, cmf 1in akıcılığını görünce iPhone 11 kullanmam, bunu alıyorum demiş ve iPhone babasına vermiş. O da iPhone 11i eşine verip kendine bir tane daha cmf 1 aldı. Çok memnun.

Ben de o sıralar kasım indiriminde karta taksit 3a aldım 23'e vade farksız 9 taksit. Axess chip para verince cmf buds 2 aldım. İşyerinde telefon yasak olduğu için, Samsung watch 7 aldım. Uyumu mükemmel. Sadece tansiyon ölçmüyor, zaten evde omron tansiyon aleti var.

Bana göre bir telefon arayüzü ile vardır. Siz istediğiniz kadar donanım koyun, arayüz çöpse telefon da çöptür. Mesela pocolar.

Umarım nothing, arayüzü hiç bozmaz. Çok keyifli bir deneyim sunuyor.

İyi günlerde kullanın. Çok iyi bir seçim. Ben bu markayı bu kadar seveceğimi bilsem, bütçeyi zorlar 3 alırdım. Artık kullandığım bu cihaz öldüğünde, nothing markası yaşıyor olursa o günün en yüksek modelini alırım.
Hocam, Nothing markasının uzun vadede piyasayı domine edeceğini düşünüyorum açıkçası. Zaten kurucusu Carl Pei, OnePlus’ın eski kurucularından; piyasanın içinden biri olduğu için ne yaptığını iyi bildiğini düşünüyorum. O sebeple markayı bozmayacaktır.

Sadece şunu hissediyorum: Her seride bizi farklı bir tasarım bekliyor. Çünkü sürekli bir tasarım değişikliğine gidiliyor. Bu durum bazı kullanıcıları rahatsız edebilir; ancak markanın vizyonu zaten yenilik ve tasarım odaklı olduğu için, bunu bilerek kullanırsak o kadar göze batmayacağını düşünüyorum.

Ayrıca çok güzel bir community’si var ve ciddi anlamda bilgi paylaşılıyor. Bu yönüyle insanları bir araya toplaması gerçekten hoşuma gidiyor. Marka olarak çok doğru bir yol izliyorlar. Dört yılda marka değerini 1,4 milyar dolara ulaştırmaları ve 7 milyon cihaz satmaları çok güzel veriler. Bu kadar kısa sürede daha da iyi yerlere geleceğini düşünüyorum.

Nothing'den yüksek kapasiteli silikon batarya ve en azından orta seviye cihazlarda artık S takısı olmayan Snapdragon 7 işlemciler görmek istiyorum. Bir ay kadar sonra 4a serisini tanıtmayı planlıyorlar, bekleyelim bakalım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,195,227
Üyeler
189,810
Son üye
demiryasmedya
Geri