Yardım 2 sistem arasında kararsız kaldım

null0

80+
Reaksiyon skoru
0
Benim kendi bilgisyarım
Gtx1070
5600x
bma450promax
16gbram
650w psu 80 gold
2tb m2ssd

ben bu sisteme 5060 ti 16gb alıcam öyle üst düzey nasa pc gibi sistem almakda kafamda yok genel olarak parçaları yavaş yavaş yükseltirim
5070 5060ti den çok daha güçlü olduğu için şuanda üstdüzey bir darboğaz yapar diye almicam ve ayrı olarak gereksiz para vermicem sistemi yavaş yavaş yükselticem ve asıl amacım fps oyunları arada sırada hikayeli oyunlarda oynarım gerekirse lowda öyle yüksek grafikde takıntım yok akıcı oynatsın yeter

Ama Bilgisayarcıya gittiğimde 5060 ti 16gb alınmaz 2k de bile o işlemcide çok darboğaz yapar 650w o ekran kartına yetmez falan filan dedi
bana dediği sistem hatırladığım kadarıyla

bana 5070 msi dual
i5 14k işlemci sanırım
ona uygun anakart ( teşhir)
ddr5 16gb 1 tane ram(teşhir)
1tb m2ssd bi sistem söyledi bunu alman çok daha iyi olur dedi fiyat 63k

açıkçası yeni sisteme geçiş yapma taraftarı değilim kendi sistemimi yavaş yavaş yüksetlicem ve gerçekden benim fikrim doğrumu ve yalnış bir şey varmı diye sorucaktım bu benim için kritik çünkü geri dönme şansım yok

65k vermek yerine eğer benim sistemimde eksik bir şey varsa tamamlarım ddr5 geçmek hariç zaten sıfır sistem oluyor

dediğim gibi öyle üst teknoloji olmasına gerek yok illa 4k da 200 fps almak zorundayım falan kafasında değilim rekabetçi oyuncusuyum genel olarak vakitlerimin %90 orda geçer ve gerekirse lowda oynarım 6 yıldır low oynuyorum zaten alıştım ve masaüstünü bile 4:3 kullanırım

Eski teknoloji alma yükseltemezsin.
Amd 7500f işlemci ve b850 anakartla başla.
x670 veya x870 anakartlarda indirim olursa kaçırma, ileride yükseltirken rahat edersin.
Ram tek 16gb yeter şimdilik ama 6000 mhz civarı almaya çalış.
Güç kaynağı High Power 750w işini görür, alabilirsen aynı markanın 850w ını a.l Kampanya falan kovala.

Eski teknoloji alma yükseltemezsin.
Amd 7500f işlemci ve b850 anakartla başla.
x670 veya x870 anakartlarda indirim olursa kaçırma, ileride yükseltirken rahat edersin.
fazla anlamadım biraz daha detaylı anlatırmısınız yeni alıp almama konusunda ve neyi yükleltemem bunları bilmem gerekiyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yanlış anlaşılmasın diye söylüyorum DDR 4 den 5 geçerken işlemci anakart ram aynı anda alıcam sadece şuanlık ekran kartımı güçlendirip diğer oyunlardan yararlanıcam

İntel 14. nesil eski teknoloji. Çok güç çekiyor, Çok ısınıyor. Geliştirmeye açık değil. Sadece işlemci yükseltirsin. Isısıyla başedebilirsen.
Sana önerdiklerim geliştirmeye açık. Kule fanla kullanırsın.

Benim kendi bilgisyarım
Gtx1070
5600x
bma450promax
16gbram
650w psu 80 gold
2tb m2ssd

ben bu sisteme 5060 ti 16gb alıcam öyle üst düzey nasa pc gibi sistem almakda kafamda yok genel olarak parçaları yavaş yavaş yükseltirim
5070 5060ti den çok daha güçlü olduğu için şuanda üstdüzey bir darboğaz yapar diye almicam ve ayrı olarak gereksiz para vermicem sistemi yavaş yavaş yükselticem ve asıl amacım fps oyunları arada sırada hikayeli oyunlarda oynarım gerekirse lowda öyle yüksek grafikde takıntım yok akıcı oynatsın yeter

Ama Bilgisayarcıya gittiğimde 5060 ti 16gb alınmaz 2k de bile o işlemcide çok darboğaz yapar 650w o ekran kartına yetmez falan filan dedi
bana dediği sistem hatırladığım kadarıyla

bana 5070 msi dual
i5 14k işlemci sanırım
ona uygun anakart ( teşhir)
ddr5 16gb 1 tane ram(teşhir)
1tb m2ssd bi sistem söyledi bunu alman çok daha iyi olur dedi fiyat 63k

açıkçası yeni sisteme geçiş yapma taraftarı değilim kendi sistemimi yavaş yavaş yüksetlicem ve gerçekden benim fikrim doğrumu ve yalnış bir şey varmı diye sorucaktım bu benim için kritik çünkü geri dönme şansım yok

65k vermek yerine eğer benim sistemimde eksik bir şey varsa tamamlarım ddr5 geçmek hariç zaten sıfır sistem oluyor

dediğim gibi öyle üst teknoloji olmasına gerek yok illa 4k da 200 fps almak zorundayım falan kafasında değilim rekabetçi oyuncusuyum genel olarak vakitlerimin %90 orda geçer ve gerekirse lowda oynarım 6 yıldır low oynuyorum zaten alıştım ve masaüstünü bile 4:3 kullanırım
bilgisayarcının dediğine bakma darboğaz falan olmaz 650w da yeter am5 bir sistem toplamak mantıklı olabilir (fps oyunları için) ama 5600x vs var ram fiyatları da ortada 5070 alınabilir bu arada 2k da o da darboğaz yapmaz

bilgi için teşekkür ederim 5060 ti aldıkdan uzun süre sonra diğerlerini geliştiricem
İndirimleri kovala. 2 Fanlı 5070 denk gelirse al. 3 Fanlılar çok yer kaplıyor, sarkma durumu daha fazla olasılık olarak. 5070 le arasında 10 bin tl var. Birkaç bin tl ye düştüğünü görürsen al. Marka farketmez.

650w çok rahat yeter. 5060 ti 180w tdpli bir kart. tek 8 pinden güç alıyor. multiplayer oyunlarda işlemciyi değiştirmek çok fark ettirir, çoğu hikayeli oyunlarda ise problemsiz ultra grafikte oynarsınız.

1080p'de bile çoğu oyunda %90 üzeri kullanım gözüküyor.

hem bayram hemde eski parça paraları ile bütçem 45k ya çıkıyor ddr5 sistem ve 5070 geçim o zaman kendim toplim hazır sisteme geçmim demi daha mantıklı

hem bayram hemde eski parça paraları ile bütçem 45k ya çıkıyor ddr5 sistem ve 5070 geçim o zaman kendim toplim hazır sisteme geçmim demi daha mantıklı
şuanda hiç bir şey mantıklı değil :peeposad2:
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hem 45 bine 5070 ve ddr5 çıkmaz ramler pahalı 5070 zaten 30+ ram de 10+

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,843
Üyeler
188,995
Son üye
esmaralda
Geri