Colorful B850M-E anakartta ekran kartı takıldığında RAM RGB kontrolü yok

emrhnyz

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar,
Bilgisayarımı aldığım günden beri RAM'lerin RGB'sini kontrol edemiyorum. İlk başlarda uzun süre uğraştım çözmek için fakat çözemeyince anakart ile uyumlu değildir deyip bırakmıştım uğraşmayı, default Rainbow renginde yanıyordu RAM'ler. Geçenlerde ekran kartı olmadan PC'yi çalıştırdığımda bir anda RAM'ler anakart ile senkron şekilde çalışmaya başladı. Demek ki oluyor deyip tekrardan uğraşmaya başladım fakat bir türlü sorunu çözemedim.
Kısaca anlatmak gerekirse, ekran kartım takıldığı anda RAM'lerin RGB kontrolünü kaybediyorum.
Kasadaki her şeyi l-connect 3 ile kontrol ediyorum anakartı ve ekran kartını igamecenter ile kontrol ediyorum. RAM'ler hiçbir programda gözükmüyor. Openrgb, SignalRGB, ASUS Aura hepsini denedim hiçbiri RAM'leri de anakartıda göremiyor. Uygulamalar çakışıyor olabilir diye onları da tek tek silip hepsiyle ayrı ayrı denedim fakat olmuyor.
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 7800x3D
  • Anakart: Colorful Battle-AX B850M-E Wi-Fi V14
  • Ekran kartı: Colorful iGame GeForce RTX 5070 Ti Ultra W OC (16 GB GDDR7)
  • RAM: Patriot Viper Elite 5 RGB TUF 32 GB (2x16 GB) 6600MHz CL34

SignalRGB denediniz mi, colorful anakartta ben de kontrol edemiyorum, signal ile sıkıntısız edebiliyorum

Merhaba arkadaşlar,
Bilgisayarımı aldığım günden beri RAM'lerin RGB'sini kontrol edemiyorum. İlk başlarda uzun süre uğraştım çözmek için fakat çözemeyince anakart ile uyumlu değildir deyip bırakmıştım uğraşmayı, default Rainbow renginde yanıyordu RAM'ler. Geçenlerde ekran kartı olmadan PC'yi çalıştırdığımda bir anda RAM'ler anakart ile senkron şekilde çalışmaya başladı. Demek ki oluyor deyip tekrardan uğraşmaya başladım fakat bir türlü sorunu çözemedim.
Kısaca anlatmak gerekirse, ekran kartım takıldığı anda RAM'lerin RGB kontrolünü kaybediyorum.
Kasadaki her şeyi l-connect 3 ile kontrol ediyorum anakartı ve ekran kartını igamecenter ile kontrol ediyorum. RAM'ler hiçbir programda gözükmüyor. Openrgb, SignalRGB, ASUS Aura hepsini denedim hiçbiri RAM'leri de anakartıda göremiyor. Uygulamalar çakışıyor olabilir diye onları da tek tek silip hepsiyle ayrı ayrı denedim fakat olmuyor.
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 7800x3D
  • Anakart: Colorful Battle-AX B850M-E Wi-Fi V14
  • Ekran kartı: Colorful iGame GeForce RTX 5070 Ti Ultra W OC (16 GB GDDR7)
  • RAM: Patriot Viper Elite 5 RGB TUF 32 GB (2x16 GB) 6600MHz CL34
eğer bir kaç tane rgb programı varsa bu tarz bir hata alırsın hepsini silip bir tanesi ile denermisin

1771022486329.webp

eğer bir kaç tane rgb programı varsa bu tarz bir hata alırsın hepsini silip bir tanesi ile denermisin
denedim malesef olmuyor. SignalRGB de görseldeki gibi gözüküyor i2c kısmında olması gerek miyor mu ramlerin ?

Alıntıyı görüntüle

denedim malesef olmuyor. SignalRGB de görseldeki gibi gözüküyor i2c kısmında olması gerek miyor mu ramlerin ?
yapmışsınızdır belki ama tekrardan söyleyeyim
bunu yükleyip İgame center ı silermisiniz

Bende igame kullanıyorum 3080ti var sadece ekran kartındaki rgb yi kontrol edemiyorum nasıl yapabilirim

Ekler

• IMG_20251202_172954.jpg.webp
    IMG_20251202_172954.jpg.webp
    169.7 KB · Hit: 9
işe yaramadı malesef
Bende igame kullanıyorum 3080ti var sadece ekran kartındaki rgb yi kontrol edemiyorum nasıl yapabilirim
yapay zekadan baktım arkadaşlar çokta emin değilim

BIOS Üzerinden SPD Write Ayarı (Colorful Anakartlar İçin)

Colorful anakartların BIOS arayüzü diğer markalardan biraz farklıdır. RAM'lerin RGB kontrolüne izin vermek için şu yolu izle:

• Bilgisayar açılırken DEL tuşuyla BIOS'a gir.
  • Advanced (Gelişmiş) sekmesine gel.
  • Chipset Configuration veya doğrudan SPD Write Control seçeneğini ara.
  • Bu ayarın Enabled (Etkin) olduğundan emin ol. Eğer bu kapalıysa, yazılımlar RAM'in ışıklandırma çipine veri gönderemez.

şöyle diyor

Ramlerle sıvı soğutmada sıkıntı yok da ekran kartını da görüyor sistemde sadece rengini ayarlayamıyorum ekran kartının

yapay zekadan baktım arkadaşlar çokta emin değilim

BIOS Üzerinden SPD Write Ayarı (Colorful Anakartlar İçin)

Colorful anakartların BIOS arayüzü diğer markalardan biraz farklıdır. RAM'lerin RGB kontrolüne izin vermek için şu yolu izle:

• Bilgisayar açılırken DEL tuşuyla BIOS'a gir.
  • Advanced (Gelişmiş) sekmesine gel.
  • Chipset Configuration veya doğrudan SPD Write Control seçeneğini ara.
  • Bu ayarın Enabled (Etkin) olduğundan emin ol. Eğer bu kapalıysa, yazılımlar RAM'in ışıklandırma çipine veri gönderemez.

şöyle diyor
daha öncedende aramıştım bulamadım spd write ı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,522
Üyeler
188,947
Son üye
growtopia
Geri