Işlwmci 95 dereceye kadar çıkıyor

isasa-9

80+
Reaksiyon skoru
0
merhabalar 2. el bir asus tuf f15 aldım i5 12500h işlemci 3050 ekran kartlı fakat işlemci cs de 95 dereceleri görüyor genel kullanımda 50 60 arası termal macun değişimi yaptırdım ama düzelmedi işlemcinin voltaj değerlerini düzenledim kullanımı yüzde 99 a çektim ısı dengesiz şekilde artıp düşüyor çok hızlı oluyor macun değişimini de yaptım gene düzelmedi ne önerirsiniz

DENEDİKLERİM
armory creat ten voltaj düzenlemesi yaptım
bütün modlarda teker teker denedim
işlemci sıcak ama ekran kartı genelde serin
termal macun bakımlarını yaptım
vindowstan kulllanmımı pirizdeyken max 95 e çektim

yorumlarınız için teşekkür ederim

merhabalar 2. el bir asus tuf f15 aldım i5 12500h işlemci 3050 ekran kartlı fakat işlemci cs de 95 dereceleri görüyor genel kullanımda 50 60 arası termal macun değişimi yaptırdım ama düzelmedi işlemcinin voltaj değerlerini düzenledim kullanımı yüzde 99 a çektim ısı dengesiz şekilde artıp düşüyor çok hızlı oluyor macun değişimini de yaptım gene düzelmedi ne önerirsiniz

DENEDİKLERİM
armory creat ten voltaj düzenlemesi yaptım
bütün modlarda teker teker denedim
işlemci sıcak ama ekran kartı genelde serin
termal macun bakımlarını yaptım
vindowstan kulllanmımı pirizdeyken max 95 e çektim

yorumlarınız için teşekkür ederim
termal macun ne kullandin mx4 mu

Biostan ve diğer yaptığın yerlerde tüm ayarı default yapıp bir sıcaklıklara bak. Standart bir şekilde olsun. Değerlerle ayarlarla oynama. Böyle bir gözlemle. Baktın olacak gibi değil 95-100 civarı kapat cihazı ve kasa içini incele ya da profesyonel destek al. Nasıl bir bakım yapılmış anlamış değilim. Bakımda sorun yoksa fanda sorun vardır.

hocam o işlemci zaten çok ısınan bir işlemci bilgisayarın içini falan iyice temizle termal macun kaliteli olsun soğutucu fanda bir sıkıntı vardır muhtemelen

Bios falan uğraşma armory crate ile ilgili bütün dosyaları silip g helper yükleyin işlemciye 35 40 watt sınır koyun

denetim masasindan güç seçeneklerinde gelişmiş güç seceneklerinde maksimum işlemci güçü var onu %80 yapsın oda baya duzer
o şekil oyunlarda drop olur g helper üzerinden pl değerlerini sırayla 35 40 45 yapsa 80 derecelere düşer armory crate çok güç harcatıyor

Aşağıda önerdiklerimi uygulayabilirsin. Dizüstüyü masaüstü gibi kullanıyorsan istersen en iyi macunu kullan pek fark etmiyor. Dizüstülerin soğutmaları çağ atlayamadı ve ülkeye giren modeller soğutma konusunda çok da üst düzey ürünler değiller.

Güç seçenekleri vb. kurcalamanızı ben önermem. En fazla Turbo Boost kapatan bir profil oluşturup, CS2'de FPS rahatsız etmiyorsa o profilde kullanabilirsin. Bu %80-99 falan yapmak çoğu zaman istikrarı bozuyor. Ayrıca dengelide kullanmayı unutmayın.

Termal macunu o an bulabildiğim en yakın bilgisayarcıdan aldım ve uyguladım. Bloğun tam oturduğuna dikkat ettim; bence problem soğutma bloğuyla ilgili değil. Dediğiniz gibi G-Helper üzerinden PL1 ve PL2’yi 30 W’a çektim. Birçok varyasyon denedim; en iyi sonuçta 85 °C civarında, nadiren 90 °C gördüm. CS2’de 140 FPS civarında performans aldım; bu da açıkçası yeterli gibi geldi.

Termal bakımını ben yaptım, evet. Muhtemelen macun kalitesiz ama 97 derece olmaması gereken bir değer diye düşünüyorum. Sonuç olarak şu anda 80–85, bazen 87–88 derece gibi sıcaklıklarda kullanım bir problem yaratır mı yada başka bir öneriniz varmı ?

Not: Stand ve soğutucu kullanmıyorum.

Denetim masası güç seçeneklerine girin. İşlemci(CPU) max ve min değerlerini 99 yapıp çıkın. Muhtemelen düzelecektir.

tavsiyen için teşekkürler ama o dediğin galiba turbo bostu kapatıyor onuda denedim sıcaklık 70 80 dercelerde ama işlemci tturboboost olmadan tam performansta çalışmıyor buda fps kaybına yol

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,561
Üyeler
190,058
Son üye
sadrazampower
Geri