🔥İndirim AOC Q27G42XNE 2k 180hz Monitör 8.599 TL

Üç saattir araştırıyorum bir çok da inceleme var yabancı sitelerde ve bugün ITOPYA inceledi
Oha bu kadar az ışık sızması nasıl mümkün? @Tayfunns. Ben BenQ'yu 7700'e aldığım ve 2. monitör olarak kullanacağım için sıkıntı etmediydim oledin yanında VA daha iyi durur tabi evet

Hocam hep ips önerirlerdi . fotoğrafta bariz bir fark var
TV de %90 VA kullanılıyor, IPS sadece pc oyuncuları için mantıklı. Çünkü tv de oyun oynamıyorsun daha çok dizi veya film izliyorsun. Bilgisayarda genellikle oyun oynanır, üretkenlik yapılır veya ofis tarzı kullanım için monitör seçilir. Yani renk gamutu, görüş açısı ve hız ön plandadır. Bu yüzden IPS monitörlerde daha yaygındı yıllardır, VA panel hep yerinde saydı bu yüzden IPS önerirdik. TV tarafında da durum tam tersi, hız, görüş açısı daha arka plandadır, evet önemli ancak akşam film izlediğinde siyahları siyah görmek istersin. Bu yüzden va panel daha yaygın tv de. Zamanla tv de VA panel kendini geliştirdi, aynı monitörde IPS in kendini geliştirmesi gibi. Ama yıl olmuş 2026, artık 2018 de değiliz, hızlı ve yüksek renk gamutlu VA monitörlerde çıkıyor. Samsung VA monitörler buna örnektir, G6, g7, neo g7, neo g8 vs hızlı modeller. Haliyle yavaş yavaş va monitörlerde önerebilir hale geldik.

TV de %90 VA kullanılıyor, IPS sadece pc oyuncuları için mantıklı. Çünkü tv de oyun oynamıyorsun daha çok dizi veya film izliyorsun. Bilgisayarda genellikle oyun oynanır, üretkenlik yapılır veya ofis tarzı kullanım için monitör seçilir. Yani renk gamutu, görüş açısı ve hız ön plandadır. Bu yüzden IPS monitörlerde daha yaygındı yıllardır, VA panel hep yerinde saydı bu yüzden IPS önerirdik. TV tarafında da durum tam tersi, hız, görüş açısı daha arka plandadır, evet önemli ancak akşam film izlediğinde siyahları siyah görmek istersin. Bu yüzden va panel daha yaygın tv de. Zamanla tv de VA panel kendini geliştirdi, aynı monitörde IPS in kendini geliştirmesi gibi. Ama yıl olmuş 2026, artık 2018 de değiliz, hızlı ve yüksek renk gamutlu VA monitörlerde çıkıyor. Samsung VA monitörler buna örnektir, G6, g7, neo g7, neo g8 vs hızlı modeller. Haliyle yavaş yavaş va monitörlerde önerebilir hale geldik.
teşekkürler hocam

Oha bu kadar az ışık sızması nasıl mümkün? @Tayfunns. Ben BenQ'yu 7700'e aldığım ve 2. monitör olarak kullanacağım için sıkıntı etmediydim oledin yanında VA daha iyi durur tabi evet
Birkaç gün önce BenQ yu o fiyata kaçırdığım için üzülmüştüm fakat LG’nin bu son model hem pivot hem 400 nit ürünü gerçekten efsane duruyor

Birkaç gün önce BenQ yu o fiyata kaçırdığım için üzülmüştüm fakat LG’nin bu son model hem pivot hem 400 nit ürünü gerçekten efsane duruyor
Hocam ben ikincik olarak kullanacağım o yüzden hem pivot hem 400 nit bence de üzülmeyin

nasip buymuş hocam sizin için

@İbrahim-k

Emin değilim kötü de değil çok iyi de değil. Görüntü doğruluğunda biraz cortlamış ve Rec 2020 renk gamutu düşük. Yine de iyi bir monitör, gama takibi iyi çıkmış çoğu giriş seviye monitörde monitörde kötü çıkar. Hatta orta seviye modellerde bile kötü cıkıyor. Renk sıcaklığı ve beyaz dengesi biraz ayarla düzeltilir. Ayrıca mat kaplama kullanmasına rağmen fazla yansıma yapıyor ilginç.

Sağ altta biraz glow çıkmış. Va ya göre hala zayıf kontrast oranı buram buram belli oluyor.
7737.webp

7735.webp

Son düzenleme:
nasip buymuş hocam sizin için
Ama şu konudaki AOC yi iptal mi etsem acaba VA ekran deneyimlemek istemiştim Işık sızması sorunu ips glow un dan dolayı siyahları daha siyah gösterdiği için fakat hem pivot değil hem 300 nit LG de yılların en güvenilir markalarından zaten panel üreticisi kararsız kaldım arada 1000 TL gibi bir fark var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@İbrahim-k

Emin değilim kötü de değil çok iyi de değil. Görüntü doğruluğunda biraz cortlamış ve Rec 2020 renk gamutu düşük. Yine de iyi bir monitör, gama takibi iyi çıkmış çoğu giriş seviye monitörde monitörde kötü çıkar. Hatta orta seviye modellerde bile kötü cıkıyor. Renk sıcaklığı ve beyaz dengesi biraz ayarla düzeltilir. Ayrıca mat kaplama kullanmasına rağmen fazla yansıma yapıyor ilginç.

Sağ altta biraz glow çıkmış. Va ya göre hala zayıf kontrast oranı buram buram belli oluyor.
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Değerli hocam bu konudaki AOC Yİ satın aldım henüz gelmedi ve bir de bunu satın aldım arada 1000 TL ne dersiniz sizin namınızı duydum monitörler konusundaki

Son düzenleme:
Ama şu konudaki AOC yi iptal mi etsem acaba VA ekran deneyimlemek istemiştim Işık sızması sorunu ips glow un dan dolayı siyahları daha siyah gösterdiği için fakat hem pivot değil hem 300 nit LG de yılların en güvenilir markalarından zaten panel üreticisi kararsız kaldım arada 1000 TL gibi bir fark var
Lg nin yılların üreticisi olması bir şey ifade etmiyor, çoğu IPS monitörü tırt. Aoc va monitörleri iyidir.

7751.webp
7749.webp
7747.webp
7745.webp
7743.webp
7741.webp
7739.webp

Değerli hocam bu konudaki AOC Yİ satın aldım henüz gelmedi ve bir de bunu satın aldım arada 1000 TL ne dersiniz sizin namınızı duydum monitörler konusundaki
İkisini de yan yana koy akşam vakti hikayeli oyun oyna, dizi ve film izle. Hoşuna gideni kullanırsın. LG nin daha parlak ve hızlı olduğu kesin. Ama aoc da siyah ve kontrast oranında daha iyi. Ben iyi bir VA bulursam IPS panele tercih ediyorum, ama parlaklık farkına takıldıgınıza göre sizin için lg daha iyi olabilir, zira bazı arkadaslar var 400nit yetmiyor diyor. Benim için 300nit yetiyor ama herkese yetecek diye bir şey yok.

Ayrıca görüş açısına dikkat et VA paneli karşına koyman lazım, görüş açısı zayıf oluyor çünkü.

Son düzenleme:
Baya iyi bu model @arda505 hocam önermişti fakat BenQ çok memnun olduğum için uğraşmadım alıp deneyen varsa o da fotoğraflarsa çok merak ediyorum performansı nasıl cidden.
Bu model düz ekran.

Lcd de kavis her ne kadar illumination üzerinde olumsuz etki yaratsa da, bunu aklınızda bulunsun diye ekstradan söylüyorum.

Aynı model değil dikkat (kavisli ekran) sadece az çok bir fikir versin örnek olsun diye atıyorum. Bahsettiğim model düz ekran avantajını daha iyi illumination ile kendini gösterecek, altta ki ilgili videodan buna kıyasla alacağınız modelde daha iyi sonuç bekleyebilirsiniz.

@İbrahim-k

Sakın iptal etme o hatayı yapma, en kötü görece hızlı edge lit va almaya bak. Ips glow'a bu saatten ve fiyatlardan sonra hiç katlanılmaz gerek yok.

Son düzenleme:
Reddit başlığı hariç inceleme yok sanırsam. Vesada yok gibi duruyor.

Reddit başlığı hariç inceleme yok sanırsam. Vesada yok gibi duruyor.
Vesa 100x100m desteği var. Benim görüşüm iyi olacağı yönünde, ama parlaklık kısmı biraz muallak da, belirtilen parlaklık değeri ortalama oldugu icin 300nit yazsa da 250nit çıkma ihtimali var, diğer alanlarda üzmez ama parlaklık da üzebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,192,272
Üyeler
189,241
Son üye
tarıkeren
Geri