RandomChater
80+
- Reaksiyon skoru
- 8
black smearing varmı bu aletde? 0 test videosu var.
sende mi 2k monitör bakıyorsun hocam? bende aynı durumdayım. Vrr (g-sync/freesync) açıkken 70-100fps arası blur, ghosting vs yapmayacak 8-12k arası monitör bakıyorum, ips olacak va ile uğraşamam.Buldum!AOC Q27G4XN bu monitör ile aynı monitör sadece hoparlör ve yükseklik ayarı farkı var. Bunla ilgili incelemelere bakabilirsiniz.
Aşağıdaki incelemeden anladığım black smearing mevcut çünkü siyah'tan griye geçişlerde 22 ms gecikme var diyor. Belki kullanımda belli olmaz ama sanmıyorum ips gibi olacağını.
Ghosting testi, tepki süresi testinden daha isabetli sonuçlar verir. Çünkü yapılan koşullara, cihaza vs göre sonuç değişebiliyor. Black smearing VA panelde kaçınılmaz, IPS kadar iyi olamayacağı aşikar zaten. Ama ortalama tepki süresi bayağı iyi.Buldum!AOC Q27G4XN bu monitör ile aynı monitör sadece hoparlör ve yükseklik ayarı farkı var. Bunla ilgili incelemelere bakabilirsiniz.
Aşağıdaki incelemeden anladığım black smearing mevcut çünkü siyah'tan griye geçişlerde 22 ms gecikme var diyor. Belki kullanımda belli olmaz ama sanmıyorum ips gibi olacağını.![]()
Doğal 4600:1 kontrast oranı sunan, renk gamutu yüksek, parlaklık tatmin edici, renk sıcaklığı çok iyi (üniteye göre değişebilir), orta ve açık tonlarda ghosting yaşatmayan, koyu renklerde biraz ghosting yaşatan bir VA monitör. Siyahlar gerçekten iyi, görüntünün kontrastı yüksek. IPS glow yok, onun yerine VA glow var. Buna değeceğini düşünüyorum.Ben bütün programları saf siyah modda kullanıyorum, yazıyı kaydırırken iz gözükür mü emin olamadım açıkçası. Yeni VA'ler gelişmiş evet ama yeterli seviyede mi emin olamadım.
İncelemesinini yaptım merak edenler için:İbrahim hocam hepimiz merakla bekliyoruz![]()
Alıntıyı görüntüle
![]()
Q27G42XNE
The Q27G42XNE features a 27" QHD Fast VA panel, 180Hz refresh rate, and 1ms GtG response time for smooth and detailed visuals. With HDR10, FreeSync, and low input lag, it delivers reliable performance. A battle-station-ready design, recyclable packaging, and G-Menu software make this monitor a...www.aoc.com
yazıyor ama neresinde acaba kaçtane arka fotoğraf var 4 tane delik yok![]()
Burada yolladılar Ahmet hocam kapak çıkıyormuş arkada.AOC monitörlerde öyle. Kapağı çıkarman lazım. Fotoğrad 24g42e den
Alıntıyı görüntüle
Çok soru sorduk kusura bakmayın ama gaming gecesinde beklenir mi yoksa direkt 3 taksit yapıştıralım mı? İndirime girmez mi yaniİncelemesinini yaptım merak edenler için:
Rehber: AOC Q27G42XNE 2K 180HZ Monitör alınır mı?
Q27G4XN ve Q27G42XNE arasında pivot ve yükseklik ayarı farkı var, TR'de satılan model pivot olmayan yani Q27G42XNE modeli. Q27G4XN'nin incelemesini görünce rehber yapmak istedim. Ghosting performansı ve tepki süresi VA monitörler ghosting yapmasıyla ünlüdür bilinen bir gerçek ama artık yeni...www.technopat.net
Tayfun hocam büyüksün teşekkürlerİncelemesinini yaptım merak edenler için:
Rehber: AOC Q27G42XNE 2K 180HZ Monitör alınır mı?
Q27G4XN ve Q27G42XNE arasında pivot ve yükseklik ayarı farkı var, TR'de satılan model pivot olmayan yani Q27G42XNE modeli. Q27G4XN'nin incelemesini görünce rehber yapmak istedim. Ghosting performansı ve tepki süresi VA monitörler ghosting yapmasıyla ünlüdür bilinen bir gerçek ama artık yeni...www.technopat.net
Bu konuda ne desem yalan olur, bilmediğim konularda yorum yapmıyorum.Çok soru sorduk kusura bakmayın ama gaming gecesinde beklenir mi yoksa direkt 3 taksit yapıştıralım mı? İndirime girmez mi yani