🔥İndirim AOC Q27G42XNE 2k 180hz Monitör 8.599 TL

Buldum! :D AOC Q27G4XN bu monitör ile aynı monitör sadece hoparlör ve yükseklik ayarı farkı var. Bunla ilgili incelemelere bakabilirsiniz.

Aşağıdaki incelemeden anladığım black smearing mevcut çünkü siyah'tan griye geçişlerde 22 ms gecikme var diyor. Belki kullanımda belli olmaz ama sanmıyorum ips gibi olacağını.

Buldum! :D AOC Q27G4XN bu monitör ile aynı monitör sadece hoparlör ve yükseklik ayarı farkı var. Bunla ilgili incelemelere bakabilirsiniz.

Aşağıdaki incelemeden anladığım black smearing mevcut çünkü siyah'tan griye geçişlerde 22 ms gecikme var diyor. Belki kullanımda belli olmaz ama sanmıyorum ips gibi olacağını.

sende mi 2k monitör bakıyorsun hocam? bende aynı durumdayım. Vrr (g-sync/freesync) açıkken 70-100fps arası blur, ghosting vs yapmayacak 8-12k arası monitör bakıyorum, ips olacak va ile uğraşamam.

7861.webp
Ghosting testi, tepki süresi testinden daha isabetli sonuçlar verir. Çünkü yapılan koşullara, cihaza vs göre sonuç değişebiliyor. Black smearing VA panelde kaçınılmaz, IPS kadar iyi olamayacağı aşikar zaten. Ama ortalama tepki süresi bayağı iyi.

Ayrıca tek bir renk geçişine bakıyorsunuz ve overshoot olan ufo testini atmışsın. Alttaki test doğru olan o da da açık ve orta tonlarda sahip renklerde sorun yok. Koyu renklerde biraz Black smearing var ama eskisi gibi aşırı değil kesinlikle.

Eski nesil VA:
7863.webp

Yeni nesil Q27g42xne VA:
7859.webp

Ayrıca görüntü kalitesinden bahsedelim. Renk gamutu yüksek, kontrast oranı mükemmel. Renk sıcaklığı çok iyi, renk doğruluğu gayet iyi. Parlaklık tatmin edici. Zaten yüksek kontrast oranı insan gözüne parlak gelir. Bu yüzden 250nit oled bile parlak gözüküyor. Yani rahatlıkla önerebileceğim bir model olmuş, sadece rekabetçi odaklı oynayanlar yine IPS panelden devam etmeli. Dizi, film izleyecekler rahatlıkla alabilir. Hikayeli oyunlarda da black smearing üzmeyecek kadar iyi.

7857.webp

Her iki panelinde dezavantajları olduğunu unutmayın. IPS panel vasat kontrast oranına ve berbat siyahlara sahip. Ayrıca IPS glow sorunu var.

7535.webp
7537.webp

IPS yanına görüntü kalitesi iyi olan VA koyduğunuzda olacak senaryo bu;

Normal biri bu black smearing'i anlamaz, çünkü hem oldukça az var hem de çoğu kişi ne olduğunu bile bilmiyor. İnsan gözünü yanıltmak kolaydır.

Son düzenleme:
Ben bütün programları saf siyah modda kullanıyorum, yazıyı kaydırırken iz gözükür mü emin olamadım açıkçası. Yeni VA'ler gelişmiş evet ama yeterli seviyede mi emin olamadım.

Ben bütün programları saf siyah modda kullanıyorum, yazıyı kaydırırken iz gözükür mü emin olamadım açıkçası. Yeni VA'ler gelişmiş evet ama yeterli seviyede mi emin olamadım.
Doğal 4600:1 kontrast oranı sunan, renk gamutu yüksek, parlaklık tatmin edici, renk sıcaklığı çok iyi (üniteye göre değişebilir), orta ve açık tonlarda ghosting yaşatmayan, koyu renklerde biraz ghosting yaşatan bir VA monitör. Siyahlar gerçekten iyi, görüntünün kontrastı yüksek. IPS glow yok, onun yerine VA glow var. Buna değeceğini düşünüyorum.

7867.webp

Korkunuz alttaki gibi olacak düşüncesiyse, hayır böyle bir şey olmaz. Bu çok eski nesil VA monitörlerde (hala bazı modeller çok yavaş) olan bir sorun. Rahatsız olacağınız düzeyde sorun olmaz.

Bu tarz az black smearing yapan modelleri zaten önerdim büyük bir çoğunluk memnun kaldı. G65B buna örnek, araştırabilirsiniz. O model biraz daha hızlı ama hem çok pahalı, hem de kontrast oranında bu modelden geride.
7866.webp

Son düzenleme:
İbrahim hocam hepimiz merakla bekliyoruz :D
İncelemesinini yaptım merak edenler için:

Alıntıyı görüntüle

yazıyor ama neresinde acaba kaçtane arka fotoğraf var 4 tane delik yok :)
1771937081090.webp

Çok soru sorduk kusura bakmayın ama gaming gecesinde beklenir mi yoksa direkt 3 taksit yapıştıralım mı? İndirime girmez mi yani

Tayfun hocam büyüksün teşekkürler

Çok soru sorduk kusura bakmayın ama gaming gecesinde beklenir mi yoksa direkt 3 taksit yapıştıralım mı? İndirime girmez mi yani
Bu konuda ne desem yalan olur, bilmediğim konularda yorum yapmıyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,195,227
Üyeler
189,809
Son üye
mustafa_hakan
Geri