Askerlik tecili kafama takılanlar

peralta

80+
Reaksiyon skoru
121
1772393447410.webp

arkadaşlar merhaba ben 02/01/2025 tarihinde açık liseden mezun olmuştum şimdi askerlik tecilim bu şekilde erteleme sebebimde yurt içi öğrenci diyor ve yertleme sebebinizin devam etmesi şartıyla 1 yıl 9 ay 30 gün tecilli diyor kafama takılan kısım şu ben şu anda üniversiteye gitmezsem bu tecil iptal olup askere mi gitmem gerekir yoksa bu süre zarfında özgür müyüm yani 1 yıl 9 ay 30 gün her türlü tecilli mi kalır üniversiteye gitmesem bile

Alıntıyı görüntüle
arkadaşlar merhaba ben 02/01/2025 tarihinde açık liseden mezun olmuştum şimdi askerlik tecilim bu şekilde erteleme sebebimde yurt içi öğrenci diyor ve yertleme sebebinizin devam etmesi şartıyla 1 yıl 9 ay 30 gün tecilli diyor kafama takılan kısım şu ben şu anda üniversiteye gitmezsem bu tecil iptal olup askere mi gitmem gerekir yoksa bu süre zarfında özgür müyüm yani 1 yıl 9 ay 30 gün her türlü tecilli mi kalır üniversiteye gitmesem bile
Uniye gitmez isen o tecil bitene kadar muaf olursun askerden, sure bitiminde öğrenimin devam etmez ise gidersin

Şu an öğrenci olmasan da tecillisin. Üniye kaydolunca 5 yıllık tecil veriyor öğrencilik durumundan.
anladım peki mesela üniye girdim diyelim sonra devam etmedim o 5 yıl bıraktığım gibi otomatik iptal olur ve askerliğe mi çağırılırım

Mezun olduğun için okul yakında sistemden senin öğrenciliğinin bittiğini bildirecek ve öğrenci kalma şartı ortadan kalktığı için gördüğün 2027 tarihi gümleyecek, bir anda yoklama kaçağı durumuna düşüp patlarsın.

Üniversiteye gitmesen bile o tarihe kadar rahat gezmek istiyorsan, e-Devlet'e girip veya askerlik şubesine gidip lise diplomanla mezuniyet tecili yaptırman şart. O işlemi halledersen üniversiteye gitmesen bile lise mezunlarına verilen hak sayesinde süre bitene kadar paşalar gibi özgürsün, kimse seni alıp zorla askere falan götürmez.

İkinci mevzuya gelirsek, diyelim ki üniversiteye girdin ve sonradan sarmadı bıraktın, okul anında askeriyeye "bu eleman okulu bıraktı" diye seni fişliyor. Yani üniversitenin verdiği 5 yıllık tecil saniyesinde iptal olur. Ama okulu bıraktığında da hemen paldır küldür seni askere almıyorlar, bu sefer de gidip "ben okulu terk ettim" diyerek üniversite terk tecili hakkını kullanıp süreyi tekrar uzatabiliyorsun.

anladım peki mesela üniye girdim diyelim sonra devam etmedim o 5 yıl bıraktığım gibi otomatik iptal olur ve askerliğe mi çağırılırım
Aynısını yaşadım okula hiç doğru düzgün devam etmedim zaten sürekli kalsan bile ilişiğin hemen kesilmiyor. 5 yıl doğru düzgün okula gitmedim kimsede beni askere çağırmadı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,196,664
Üyeler
190,073
Son üye
Gorkemkaptan06
Geri