Laptopumda ki sorun ne olabilir ?

Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar öncelikle merhaba sizlere bir sorum olacak;Linkte görülen laptop
ile aynı modele sahibim fakat linkteki laptop ısısı daha düşük ve daha yüksek fpsler alırken ben yüksek ısı düşük fpsler alıyorum bana şu şu ayarları kontrol et diyebileceğiniz bir öneriniz var mı ? Şimdiden çok teşekkür ederim.
Merak edenler için sistemim;
Acer Nitro 5 rtx4050 6gb 140w i5 12th 12450h 16 gb Ram 1 Tb

Altına bir soğutma koyun. Büyük ihtimalle fan çıkışları altta. Masa da kullanıyorsanız ısı oluyordur. Fotoğraflarda yanda da gözüküyor ama ekstra bir laptop soğutucusu baya iyi olacaktır.

İncelemelerle her zaman aynı sonuçları alamayabilirsiniz. Bende kendi laptopum icın 75-80 derecede serin çalışıyor diye görmüştüm bir videoda. Şimdi OCCT açsam saniyesinde 98e vuruyor

Altına bir soğutma koyun. Büyük ihtimalle fan çıkışları altta. Masa da kullanıyorsanız ısı oluyordur. Fotoğraflarda yanda da gözüküyor ama ekstra bir laptop soğutucusu baya iyi olacaktır.
Zalman ns1000 var hocam..
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İncelemelerle her zaman aynı sonuçları alamayabilirsiniz. Bende kendi laptopum icın 75-80 derecede serin çalışıyor diye görmüştüm bir videoda. Şimdi OCCT açsam saniyesinde 98e vuruyor
Neden acaba hocam

Neden acaba hocam
Ortam şartları farklı olabiliyor. Mevsim, hava sıcaklığı, laptopu koyduğunuz zemin, laptopun ne kadar süre boyunca rafta beklediği (termal macun ömrü için önemli) falan

Laptop'u performans moduna aldığınıza emin olun ve laptop'un arkasını biraz yerden yukarı kaldıracak şekilde destek koyun, hava akışı rahatlar, daha düşük sıcaklıklar alabilirsiniz, sıcaklığa bağlı performans kaybının da biraz önüne geçmiş olursunuz.

Neden acaba hocam
Sorun yok hocam çok normal. Çok sıcak olursa fps de düşme olur. Medeni işlemci soğumak için güç kısar.

Fakat sende soğutucu var ve ısıların anladığım kadarıyla normal. Problem şu aslında. Bu video 2 yıl öncesine ait. 2 yılda gelen sürücü güncellemeleri, Windows 10-11 güncellemeleri vb. Fps değerlerini düşürüyorlar zamanla :). Yoksa yeni kart almaz kimse. Yani planlı eskitme yapılıyor.

Eskiden bende çok bakardım. Şimdi hiç bakmıyorum. Ortalama fps versin 60 altına düşmesin.

Geri