🔥İndirim Samsung Odyssey OLED G5 G50SF 27'' QHD,LS27FG500SUXUF 20499 TL 9 taksit Amazon

2 ips monitörü satıp buna mı geçsem ya 19.5k + 9 taksit iyi gibi duruyor ama oled yanması korkutuyor beni günde 6-7 saat açık oluyor ekran.

Niye kararsızsın hocam
En giriş seviye OLED monitör olması. 180 Hz'nin pek yeterli olmaması. HDR, nit değeri ve malzeme kalitesi açısından da kırpılmış. Buna rağmen 20 bin TL ki gayet çok bir para. 6 bin TL farkla 240 Hz G6 modeli var. Şu an 26 bin fakat 20-22 bin civarına düşerse pişman eder. Bu aldığımız G5 modeli şu an 20 bin fakat konuşulana göre 17-18 bin TL'lere kadar inmesi muhtemelmiş.

En giriş seviye OLED monitör olması. 180 Hz'nin pek yeterli olmaması. HDR, nit değeri ve malzeme kalitesi açısından da kırpılmış. Buna rağmen 20 bin TL ki gayet çok bir para. 6 bin TL farkla 240 Hz G6 modeli var. Şu an 26 bin fakat 20-22 bin civarına düşerse pişman eder. Bu aldığımız G5 modeli şu an 20 bin fakat konuşulana göre 17-18 bin TL'lere kadar inmesi muhtemelmiş.
Ben sizinle birebir düşünceye sahip olduğum için az önce 9K'ya Philips Evnia 2K 260'ı sipariş verdim. Bence biraz daha iyileşmeli OLED teknoloji hem teknolojik hem de fiyat bazında. Gigabyte 2K 280Hz olanı iade ettim. WOLED.

Ben sizinle birebir düşünceye sahip olduğum için az önce 9K'ya Philips Evnia 2K 260'ı sipariş verdim. Bence biraz daha iyileşmeli OLED teknoloji hem teknolojik hem de fiyat bazında. Gigabyte 2K 280Hz olanı iade ettim. WOLED.
VRR Flicker, Grey banding (woledlerde), oled yanması vsvs. ben de bu sebeplerden geri duruyorum bu teknolojilerden. Ben de gigabyte tandem oled almıştım iade ettim.

• Samsung C27HG70 27" VA QHD 144Hz
  • LG 27GL83A 27" IPS QHD 144Hz
olmak üzere 2 monitöre sahibim. Sorduğum kişiler çok farkediyor değer dediler ve kupon + 9 taksit denk geldi diye bir gazla sipariş verdim fakat şu an şüphe duyuyorum. İşin tuhafı, monitör hakkında bir sürü konu ve yüzlerce yorum var fakat YouTube'da bir tane düzgün kanaldan TR inceleme yok.

Arkadaş burdaysa pc uçuşa geçiyor videoda :)
yeni alan bir arkadaş video atmış fikir olması açısından 7 saat önce yüklemiş.
  • Samsung C27HG70 27" VA QHD 144Hz
  • LG 27GL83A 27" IPS QHD 144Hz
olmak üzere 2 monitöre sahibim. Sorduğum kişiler çok farkediyor değer dediler ve kupon + 9 taksit denk geldi diye bir gazla sipariş verdim fakat şu an şüphe duyuyorum. İşin tuhafı, monitör hakkında bir sürü konu ve yüzlerce yorum var fakat YouTube'da bir tane düzgün kanaldan TR inceleme yok.

Bu monitör hakkında detaylı bir araştırma yaptım. Bir çok yerde display port 1.2 olduğu için olumsuz eleştiri almış. Bir videodan gördüğüm kadarıyla firmware update ile dp nin 1.4 olduğu belirtiliyor. Bir kişi değil bir çok kullanıcı tarafından test edilmiş ayrıca. Firmware usb ye yüklenip arkadaki servis usb portu aracığıyla güncelleniyor.
Ülkemizde halihazırdaki kullanıcılar test ederse doğrulayabiliriz.
@Tayfunns @XanthiN @GGbaba

Son düzenleme:
Pek bir indirim yok gibi, Medimarkt, Vatan buralarda da 500 TL üstüne satılıyor. OLED gibi bir yatırıma giriliyorsa bence olabildiğince kesenin ağzının açılması lazım, 20K para verip de sonra pişman olup hayıflanmaktansa 25 civarına daha düzgün modellere yönelinmeli diye düşünüyorum.

Benim Glossy ve Mat WOLED deneme şansım oldu, QD-OLED hem yazı netliği hem de vertical banding konusunda; eğer OLED alınıcaksa kesinlikle daha iyi hiç denemediyseniz diye aktarayım tecrübemi. Bana kalırsa 180 Hz çok az bana yetmez yani 240 falan olsa değerdi herhalde size kalmış hocalarım.
180 hz nasıl yetmiyor ki sadece valorant falan mı oynuyorsunuz zaten single oyunlarda sabit 180 bile alınmıyor

@Tayfunns hocam

AOC Q27G4ZDR Monitör bu monitör hakkında düşüncelerin nelerdir yeni bir model sanırım

AOC oled monitörlerde hdr da geniş alanını değilde srgb renk alanını kullanıyor diyorlar, bu yüzden soluk gözükecektir. Her modelde bu sorun var mı bilmiyorum. Bahsettiğiniz modele de bakma fırsatım olmadı. Bunu bir reddit vs gezerek iyi araştırın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,195,963
Üyeler
189,952
Son üye
jaimelannister53
Geri