Biliyorum, monitörüm olsa kesinlikle oynarım ama şuan 1080p 60Hz monitör kullanıyorum, bir ara değiştirmeyi düşünüyorum, 1080p native'dense en fazla %5-%10 FPS farkı ile 4k monitörde DLSS performansta oynamak kesinlikle görüntü kalitesi açısından daha iyidir. Anlatmak istediğim şey şu, bariz hissedilebilir bir geçikme veya takılma olmadan ve bariz hissedilebilir bir görüntü kalitesi olmadan şahsen oynanabilir kalite minimum 45-50FPS 1080p dir, bunun için de RT ve PT hariç ekran kartı olarak 4060 TI kesinlikle yeterlidir, RT için nispeten 9070 XT (AMD olduğu için nispeten) ve nispeten 5070 (12GB VRAM'I olduğu için, ve evet, 1080p ile de RT kapalıyken bile 12GB VRAM'in yetmediği oyunlar var, 5070 16GB olsaydı kesinlikle RT için onu önerirdim), şu anki en güncel görüntü teknolojisi olan Path tracing için ise minimum 5070 TI gereklidir, 1080P DLSS kalite ile bile kesinlikle görüntü aşırı derecede bozuluyor bu nedenle daha düşük FPS alacağının garantisi olan bir kart öneremem.
Elden ring denemedim, GOW ragnarok ta ray tracing yok diye hatırlıyorum ki o yüzden 4k DLDSR ile 90-100 FPS civarlarında çok rahat oynayabiliyordum, tlou 1 i denemedim, tlou 2 de de benzer durum vardı ama o daha yüksek fps veriyordu, yine DLDSR ile 4k 110 civarlarını gördüğümü hatırlıyorum, sons of forest oynamadım ama onda da çok yüksek FPS lerde oynayabileceğinden eminim ki bende bu iki oyun işlemciden dolayı darboğaz yapıyordu.
Kalite path tracing vs her şey sonda 120-130 FPS, gecikmesiz (yani FG de olmadan) oynamak istiyorsan ozaman şaka gibi ama gerçekten 5080 bile yer yer yetersiz kalır, frame gen olmadanın altını çizmek istiyorum çünkü kaç FPS alıyorsan onun gecikmesinden daha az bir gecikme alamazsın, oyun zevkini kesinlikle artırır ama gecikme asıl FPS değeri neyse ondan bir tık daha fazla olur. 5070 TI + i7 12700F ile witcher 3 next gen 1080p max ayarlar + Ray tracing + Texture Mod ile bir örnek görüntü, 5 yıllık Cyberpunk 1080p max ayarlar + Path tracing ile bir ekran görüntüsü ekledim.
EDIT: Görüntü kalitesi forum yüzünden inanılmaz bozulmuş, witcher 3
https://ibb.co/pjgg2wbC cyberpunk
https://ibb.co/k6Bqm9Pg .